⬅ חזרה לאינדקס

הבנק לא מעביר את המניות ל- IB

🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2020 18:19
היי,

לפני כשבועיים פניתי לבנק דיסקונט עם כל הפרטים לגבי ההעברה של ניירות ערך אל IB, ניסיתי כל הזמן לברר מה הסטטוס של ההעברה אבל הסניף טוען שהבקשה הועברה למרכז ייעוץ שמטפל בזה, ולא מוכנים למסור טלפון שלהם.

במקביל פניתי ל-IB והם אמרו שהם לא קיבלו עד עכשיו שום מייל הקשור לחשבון שלי.

שבועיים מבלי אפשרות לבצע פעולות זה לגמרי לא תקין, ולכן רציתי לשאול מה החוקיות במקרה הזה, האם יש הגבלת זמן שבו הבנק צריך להעביר את המניות או שאני תלוי בחסדיו?
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2020 18:30
תפנה למפקח על הבנקים עם העתק למנהל הסניף שלך.

זו התנהגות לא תקינה ולא סבירה.

אני עברתי מספר פעמים בין בנקים/בתי השקעות ולקח לא יותר מיומיים.

אלא אם לא מלאת נכונה את הטפסים...
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2020 18:42
תודה, זה כנראה מה שאעשה.

לשלוח העתק למנהל הסניף אין אופציה, כי דיסקונט לא מפרסם שום פרטים על מנהלי הסניפים (לפי מה שחיפשתי).

הטופס היחיד שמילאתי הוא הטופס באתר של IB שבו ציינתי את כל המניות שלי. את הטופס הזה שלחתי למייל של הסניף שלי בבנק לפני כשבועיים, עם פירוט של מה צריך לעשות. מצד הבנק, הלוואי והיה נותן לי טפסים למלא, אז לפחות הייתי יודע שהוא פועל להעברת הניירות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2020 19:11
אז היית מעט עצלן.

אתה אמור לקבוע פגישה בדיסקונט עם ׳מנהל ההשקעות׳ שלך ולתת לו את פרטי החשבון ב ib ולא ההיפך.

לדעתי זה מקור הבעיה. כי בבנק אתה אמור לחתום על טפסים שונים הכוללים פרטי העברה לגורם אחר, סגירת חשבון ועוד, ועוד.

ib לא יכול לעשות את זה עבורך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2020 19:28
לא יודע לגבי IB אבל כשאני עברתי לבית השקעות לא הייתי צריך פגישה ולא למלא טפסים , רק לשלוח פקס עם פרטי הבקשה ותוך יומיים הניירות עברו
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2020 21:54
דבר עם מרכז תלונות הציבור של הבנק. עגום אך זה המצב כאן - לעיתים צריך להפעיל שרירים כדי לקבל מענה. מניסיון.