⬅ חזרה לאינדקס

הכנה לקראת תואר ראשון במדמ"ח.

🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2020 20:57
אם הכל ילך כשורה אני כנראה אתחיל ללמוד במרץ הקרוב.

יש לי קצת זמן פנוי בחודשים עד תחילת הלימודים ואני אשמח אם אנשים ישתפו מניסיון איך כדאי להכין את עצמי כדי לקבל קצת פחות שוק בהתחלה. אני עושה כרגע קורס פייתון בקמפוס, ללמוד איך ללמוד בקורסרה.

אני יותר מעשור אחרי התיכון אז קורס מומלץ לרענן את המוח עם מתמטיקה גם הולך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2020 21:33
דעה לא פופולרית: פייתון שפה ראשונה לא טובה, משום שהיא מעגלת לך הרבה פינות. לדעתי עדיף להתחיל עם C#, Java ודומיהן.

להתחיל ללמוד מעט אלגברה לינארית ואינפי ישרת אותך היטב בתחילת הסמסטר. אני ממליץ על khan academy ועל 3blue1brown.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2020 23:00
מחזק, אך אם כבר האידיאלי זה סי/סיפיפי.

אם כי ההמלצה שלי היא לעשות כמה שיותר כיף. בתואר גם ככה תאכל חרא וההשפעה של הקורסים שתעשה עכשיו זניחה.

אם אתה ממש מתעקש הייתי ממליץ לחזור על חוקי לוג', חזקות, משוואות בשני משתנים וכאלו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2020 23:46
תודה! אני כבר באמצע הקורס זה לא רק פייתון זה גם צעדים ראשונים בעולם מדעי המחשב בכללי. דווקא קורס נחמד מאתגר שאסיים אעבור למה שהצעת.

תודה על העידוד חח. יש לך המלצה ספציפית לאיזה קורס מתמטי שעושה חזרה על הנושאים האלה? לא עדיף להתחיל קורס של חדווא או אינפי מאמין שחוזרים שם על היסודות לא?
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2020 07:20
אמנם אני רק מתחיל עוד שבוע את התואר(מדמח פיזיקה בעברית) אך גם ניצלתי את החצי שנה האחרונה להכנה ורענון לקראת התואר וכמובן התייעצתי עם תלמידים בשנה ב וכדומה וההמלצה הייתה לרענן בעיקר מרוכבים, אינדוקציה, אי שוויונות ואלגברה בכללי.

כמה דברים שאני עשיתי והמחשבות שלי עליהם:

1) ללמוד איך ללמוד של ברברה בקורסרה - קורס מעולה וללא ספק הביא לי המון כלים שבטוח שיעזרו ועזרו לי בלמידה

2) קורס ההכנה של הטכניון ביוטיוב(יש מתמטיקה ויש פיסיקה גם)- רמה גבוהה מאוד(ביחס ל5 יח"ל) אך ארוך מאוד ומייגע לפעמים בנושאים שאתה מכיר, המלצה שלי לשים על 1.25x בקבוע ו1.5x ומעלה עבור נושאים שמכיר ורק עושה ריענון וכדומה, ניתן לארגן גם תרגולים בחינם ממה שהבנתי אם מדברים עם הטכניון ומבקשים גישה בטענה שרוצים לגשת למבחן הסיווג שלהם אך לא עשיתי כי לא הרגשתי צורך בתרגול

3) קורס בקורסרה בשם introduction to mathematical thinking, קורס קשה לדעתי אך מתגמל כשעושים את התרגולים והמבחנים, עובר בעיקרון על לוגיקה וההתחלה של דיסקרטית וגם נוגע בנושאים אחרים כמו הוכחות ואינפי

כמה דברים שאני עושה עכשיו בשבוע שנותר לי:

ראיתי את 2 הסדרות של 3blue1brown על המשמעות של אינפי ולינארית, ללא ספק ברמה גבוה ועם הרבה דברים חדשים ועם תחושה שמיעוד לכאלו שכבר עברו את הקורסים אך אני נהניתי מהחומר והצורת חשיבה השונה

מיני קורס הכנה מטעם האונברסיטה שנפתח לנו לקורס מת"פ שכולל שבוע אינטנסיבי יחסית של חזרה ברמה גבוה על מה שצריך וגם התחלה של הקורס לנחיתה רכה יותר, רק התחלתי אותו וגם מניח שהוא פחות רלוונטי לך אם אתה לומד רק מדמח ולא בעברית.

לגבי תכנות אין לי המלצות כל כך מאחר ויש לי רקע אז לא חשבתי שזה ניצול זמן טוב לחזור על זה ושכמה ימי התרגלות יהיו יותר ממספיק עבורי
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2020 09:16
תראה צנזור בכל הכוח, סכם את מה שהוא אומר, זה לא פורמלי כמו שרוצים בעברית אבל בהחלט נותן בסיס מצוין ועוזר להבין מה רוצים ממך . רוב האנשים פשוט עושים את זה במהלך הסמסטר .
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2020 09:58
אם תעשה מה שהוא עשה, זה יתן לך להתחיל כמה רמות מעל שאר הסטודנטים שבאו ומקווים להבין הכל במהלך הסמסטר.

- לראות סרטונים של הקורסי מתמטיקה הראשונים (יש צנזור, יש כמה של האונ' פתוחה לדעתי) ולהבין את העקרונות זה הדבר טוב שתוכל לתת לעצמך לדעתי.

עוברים שם על כל הבסיס בהתחלה (ומהר מאוד משנים כיוון לנושאים קשים יותר), ככה שאתה לא צריך איזה משהו לפני זה..

- טיפ טוב יהיה לארגן לעצמך את החיים מעכשיו ככה שאתה לומד שעה-שעתיים לפחות ביום בשעות קבועות.

לרוב הסטודנטים שאני מכיר (ולי) הדבר הקשה ביותר בלהתחיל את התואר, הוא להתרגל לזה שצריך ללמוד יותר ממה שאי פעם למדת. עד שאתה מבין את זה עם שאר העומס שמפילים עלייך, פתאום מגיע המבחן ואתה נותן את המקסימום כדי לעבור. אם מראש עושים את זה בראש רציני יותר ויודעים מראש מול מה מתמודדים, הכל נהיה פשוט יותר, והציונים עוקבים איתך ביחד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2020 12:31
זאת דווקא הדעה הפופולרית, עד כמה שאני מכיר
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2020 12:43
פופולריות זה משהו שמשתנה כל הזמן.

אני מכיר לפחות אוניברסיטה מובילה אחת שהקורס תיכנות הראשון בה הוא בפייתון.

אני מניח (זה ברור מאליו) שהאנשים שהחליטו על זה, חושבים אחרת.

לי אין דעה נחרצת בנושא, אבל לא ראיתי מישהו שלמד בשפה כלשהי ונהיה לו איזה קיר פסיכולוגי להתפתח לשפות/טכנולוגיות פחות/יותר עיליות.

היא דווקא נותנת יותר תחושה של "תאכלס" למתכנת המתחיל.

כמו שמלמדים היום ילדים בגיל היסודי שפות תיכנות מתאימות לאבסטרקציה שהם מוכנים אליה. אין סיבה לתת להם לשחק עם פוינטרים, זה רק יוריד להם מהכיף והמוטיבציה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 11:34
מסכים

השפה הראשונה שלמדתי היתה Pascal

אבל היא שימשה לרוב כדי להסביר את כל הדברים מסביב וליישם אותם

עשור אחרי באותו ה"מוסד" לימדו .Net, מה שנקרא היום C#

אני חושב שזה פחות משנה באיזו שפה משתמשים ללימוד העקרונות
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 12:43
*מניסיוני בלבד*

תלמד c את הבסיס (משתנים, תנאים, לולאות, מערכים,מצביעים, מערכים דו מימדיים, רקורסיות, כל מה שבאיזור הזה)

מבחינת מתמטיקה חפש באינטרנט בחינם חומר (לא באמת משנה מאיפה) על חדווא 1/אינפי 1, אלגברה לינארית, מתמטיקה דיסקרטית/בדידה

(תלוי גם בקורסים שאתה לוקח)

ותלמד לפחות קצת מההתחלה של כל אחד ואיפה שיותר קשה לך שם תיתן יותר פוש

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 12:51
בהצלחה!

איפה תלמד?

פייתון לא שפה טובה להתחיל כמו שאמרו והסבירו לפני אבל זה לא נורא. לא מזיק להבין טוב את הרעיון של פונקציות, משתנים ולולאות. אח"כ תצלול פנימה בשפה הבאה שתלמד.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 13:00
כן הבנתי ששפות אחרות מתקשרות באופן יותר ישיר עם המחשב פחות מתווכים ולכן צריך להבין יותר לעומק (אם אני מגדיר את זה נכון).

אם לא יהיו הפתעות (מחכה לציון פסיכו' ולסכם הנדרש) כנראה שבטכניון כי יש להם מסלול שמתחיל במרץ אני חושב שלתל אביב אין אחד כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 13:49
אל תלמד כלום. תנצל את הזמן כדי לנוח ולטעון מצברים, אתה תלמד כבר מספיק במהלך התואר...
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 13:57
הטייק שלי, אולי תקח מספרייה כמה ספרים של בני גורן ותתחיל לרענן היטב את כישורי המתמטיקה! לא שאני איזה גאון, אבל כל מה שבא לי אחרי המתמטיקה בתואר היה בריזה קלילה לעומת הסיוט המתקרא בשם ״שנה א׳״.

גם תבין קצת פרופורציות איפה אתה נמצא: 30% מהסטודנטים שיתחילו איתך את הלימודים לא יסיימו. ומתוכם, 90% הולכים לגמור את הדרך בשנה א׳ בגלל המתמטיקה. זו לא גזירת גורל, פשוט צריך להבין מול מה אתה עומד.

משוואות טריגונומטריות ולוגריתמיות, מספרים מרוכבים, כללים אלגבריים, גזירה ואינטגרציה... אלה דברים שבוודאות יעזרו לך, אם תבוא איתם מהבית.

לא הייתי מתעסק בשפות תכנות יותר מדי בשלב הזה.

עוד משהו שאפשר לעשות היום שיעזור לך בלימודים - תתחיל לחסוך כבר מעכשיו הרבה כסף. לי לפחות, קשיים פיננסיים (בייחוד בשלב הקריטי של תחילת התואר) מאוד פגעו בלימודים. קשה לי לשים תג מחיר על האובדן הכלכלי ועוגמת הנפש... אבל יש לך זמן עד מרץ - אז RABOTA...
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 14:16
נכון לחוויה הלימודית שלי, וכנראה משקף לאוניברסיטה העברית, מתמטיקה של תיכון לא ממש תעזור לך. הסגנון לימודים והצורה שבה מסתכלים על דברים לא מתאימה. בתיכון החשיבה טכנית מידי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 14:22
קח ספרים של האוניברסיטה הפתוחה ותרביץ מתמטיקה מתמטיקה מתמטיקה.

כל קורס שתספיק לסיים לפני הלימודים זה פחות לחץ אח"כ.

כל השאר (תכנות) זה בונוס. בכל מקרה אל תתחיל מפייתון. זה שפה קלה מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 14:35
המתמטיקה של האקדמיה זה לא קסמים. בלי טכניקה, אין בכלל על מה לדבר. המתמטיקה של התיכון אלה רק הכלים הבסיסיים.

התגובה שלך זה כמו להגיד: ״חשבון של ילדים בכיתה א׳ זה בכלל לא כמו מה שעושים בתיכון. החשיבה שונה לגמרי״. כן, אבל אם אתה לא יודע אפילו את האריתמטיקה הזאת - אין לך בכלל מה להיכנס בשערים של תיכון...
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 14:45
יש כמעט לכל המסלולים (חוץ ממסלולים ספציפיים עם ממש קצת אנשים).

אם אתה עושה רק מדמח, בטוח יש.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 15:13
גם אני צפיתי בקורס לפני מספר שנים, הדרך שהמרצה מעבירה אותו היא נחמדה מאוד אך עדיין לא הצלחתי להפיק ממנו כלכך הרבה תועלת.

האם יש לך עצם לזרוק לי בהקשר זה? אולי מישהו סיכם את הקורס או ייצר לעצמו איזה לוח גאנט בסיסי שמסייע ליישם את עקרונות הקורס?
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 15:36
נכון לחוויה הלימודית שלי, וכנראה משקף לאוניברסיטה העברית, מתמטיקה של תיכון לא ממש תעזור לך. הסגנון לימודים והצורה שבה מסתכלים על דברים לא מתאימה. בתיכון החשיבה טכנית מידי.

שמע זאת החוויה האישית שלי, ומחברי לכיתה היא נכנונה עבור המוסד בו אני למדתי. בעברית, לומדים מתמטיקה עם מתמטיקאים , לפחות בתקופתי זה היה ככה, ושם הדגש הוא לא על איך לעשות אלא יותר על התאוריה. הרמת גזירה שהיה לי בחמש יחידות בתיכון והאינטגרלים שהייתי צריך לעשות היו ברמה הרבה יותר גבוה מאשר מה שעשיתי בתואר. אני יודע שזה משתנה ממוסד למוסד והשמעות אומרות שלעברית יש דגש תאורתי מאוד. איפה אתה למדת?
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 16:38
וואלה, אני לא מבין איך המונולוג שלך אמור לעזור לפותח השרשור. אם אתה רוצה כל כך לדבר על עצמך, פתח נא שרשור נפרד.

ואם אתה או הליצן רוצים לשאול אותי שאלה אישית, אפשר לשלוח ה״פ.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 17:34
ערכתי, ולא משנה לי איפה למדת, הכל טוב צפרדע יקר, פשוט עניין אותי מה העצה שלך משקפת על המוסד שבו למדת.. רק בריאות וחג שמח :)
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 17:55
לא עשיתי את הקורס אבל סיכמתי את אחד הספרים שלה ונראה לפי הסילבוס שאותם העקרונות חוזרים.

בספר A mind for numbers בפרק האחרון (18 נדמה לי) יש סיכום מעולה של כל השיטות שכדאי לעשות וכדאי לא לעשות.

יש ספר נוסף בשם make it stick ממחבר אחר שעובר על עקרונות דומים ויש סרטונים מעולים ביוטיוב שמסכמים את שני הספרים.

ה2 סנט שלי מהספר:

active recall - anki is a good choice for memorization, use guiding questions as well

spaced repetition - start learning ahead of time

a chunk - a concept/action/subject we have in mind which we can recall instantly and manipulate - riding a bike, driving a

car, multiplication, basics of code writing, and so on

take breaks during study sessions - use active focus mode and passive diffuse mode to generate chunks better

practice makes permeant

we should learn the concept in a big picture as well as practice and memorize the small details to get the whole picture and create a chunk

use the memory palace technique when trying something which needs a lot of memorization

use metaphors and contrasts to remember better

learn in groups, ask the professor, actively do the homework, don't just do it for the test

focus intently on the problem - deep work, use the Pomodoro technique

do the hard stuff first, don't just do the easy work because it won't challenge you - like building a muscle we need to work on the hard stuff to develop

זה הסיכום המקוצר שלי, יש לי גם סיכום עבור כל פרק אבל משמעותית יותר ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 18:10
אתה מתכוון ממש לעשות את הקורסים בפתוחה כדי לקבל פטור או רק לעבור על החומר? חשבתי בהתחלה לקחת קורס אחד במתמטיקה כדי להוריד מעצמי עומס אבל התחרטתי שהבנתי שאני מעדיף ללמוד בטכניון את הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 23:07
השנקל שלי, פשוט תהנה מהזמן שלך, תעשה בינג' לסדרות, תעסוק בתחביבים שלך ונסה ללמוד כמה דברים שמעניינים אותך. הלימודים הם לגמרי מרתון, לא ספרינט. הרבה אנשים מתחילים את הלימודים בכל הכוח בגישה הזו שזה ספרינט, ואז מוצאים את עצמם עייפים בסמסטרים המתקדמים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2020 00:56
יש לה גם הרצאות שהעבירה ואת הספר שעליו מבוסס הקורס a mind for numbers, אולי הפורמט של mooc הוא לא האולטימטיבי עבורך ואחד משני הדרכים האחרות יכול לעזור יותר.

אני אישית דאגתי ליישם מתוך זה את שיטת הפומדרו, ללמוד או 25 דק או 50 דק(פשוט ברצף) ואז לקחת 5 10 דק הפסקה ומיד לחזור ללמוד, לעשות את זה כמה פעמים ואז הפסקה גדולה יותר, אישית הכמה דק מנוחה האלו מספקים עבורי אחלה אוויר להתרעננות וגם לשמור על בריאות הגב ולהזרים דם לרגליים.

אני אישית עוד לפני הקורס זוכר דברים בצורה יעילה לצדי עם זיכרון אסוציאצבי וב"מגירות" אבל הדברים שהסבירו על שיטת הזיכרון במוח כן סיקרנו אותי.

בעיקר התייחסות לעניין החשיבה האקטיבית והפסיבית וההחלפה בניהם, להיות תקוע על שאלה שעתיים רק עושה נזק יותר מאשר תועלת ושמעתי כבר על חברות הייטק עם חוק ה15/20 דק שאם לא מצליחים לפתור משהו הולכים לקחת הפסקה קצרה ומנסים שוב או מבקשים עזרה, הסוויץ בראש בין מצב focused ל diffused באמת עושה פלאים ועובדה גם שהרבה מהדברים הקשים להבנה לא מבינים בזמן שעובדים עליהם אלא שנחים באמבטיה/מקלחת/ספורט
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2020 01:22
כן אני לוקח את זה באיזי, אני אחרי כמה שנים אינטסיביות של עבודה ובניתי על הזמן הזה למנוחה קצת לנפש אבל המצב שלי קצת שונה משל רוב הסטודנטים אני עשור אחרי התיכון ולא פתרתי תרגיל במתמטיקה חוץ מהפסיכומטרי כל הזמן הזה אז נראה לי כדאי לרענן קצת את המוח.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 12:50
חבר'ה תודה לכולם על העצות הטובות.

החלטתי לעזוב את פייתון כרגע ולעבור ללמוד c בעקבות ההמלצות שלכם אבל אני לא מכיר איזה קורס טוב או לא, בקמפוס ראיתי שיש קורס רק לc++ אז אם מישהו מכיר קורס ספציפי שטוב למתחילים אני אשמח.