⬅ חזרה לאינדקס

למצוא כיוון

🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 11:09
היי שלום אני בן 21 רציתי להתחיל שנה הבאה תואר במדעי המחשב בפתוחה, רציתי לשמוע מה אומרים על זה..

קיבלתי 580 בפסיכומטרי,108 כמותי, 107 אנגלית ו121 במילולי.

אני טוב במתמטיקה כל סימולציה שלי הייתה באזור ה140 ורק במבחן נפלתי וכנראה הייתה לי בעיה, אני נורא אוהב תכנות ומתעניין בזה מגיל קטן רציתי לדעת מה אתם אומרים על הלימודים בפתוחה, יש לי משמעת עצמית חזקה מאוד (אולי זה יתן הסבר).

האם עדיף ללמוד במכללה כבר או להשאר בפתוחה? הציוני בגרות לא טובים כי לא השקעתי בתיכון, אני אישית גם נורא אוהב מתמטיקה בלי קשר לזה שאני טוב.

הרמה שלי באנגלית היא נמוכה מאוד.. מנסה לעלות אותה עם הזמן ולא מצליח.

וסתם לידע כללי מה אתם אומרים על תעודה מסויימת בתחום ההייטק? ולווא דווקא תואר, כמו למשל אבטחת מידע וסייבר במכללות?
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 11:36
היתרון של הפתוחה הוא שאנשים עם נתוני פתיחה כמו שלך (כלומר כאלה שציוני הבגרות/פסיכומטרי שלהם אולי לא יספיקו כדי להתקבל למקצוע שהם רוצים באוניברסיטה "סגורה") יכולים להתקבל בלי בעיה ולהתחיל ללמוד. כמו כן אתה יכול לשלב את זה עם עבודה ומשפחה וללמוד בקצב שמתאים לך מכיוון שאתה בוחר את כמות הקורסים המתאימה לך.

ה"חסרון" (לא באמת חסרון אבל תלוי איך מסתכלים על זה) הוא שמרגע שהתחלת קורס ההצלחה בו תלויה רק בך, הרמה היא רמה אוניברסיטאית לכל דבר וחובת ההוכחה היא עליך. אתה צריך ללמוד את החומר, להגיש מטלות באופן שוטף ולהיבחן בסוף הסמסטר. זה דורש הרבה משמעת עצמית ואף אחד לא מאכיל אותך בכפית. יש מערך הדרכה מאד טוב שמתורגל כבר שנים בהכוונה ללמידה מרחוק (למדו שם בזום עוד הרבה לפני שהזום הפך לנפוץ) אבל אף אחד לא ישב לך על הראש כדי שתנצל אותו ותלמד.

חסרון אפשרי נוסף הוא מריחה של התואר מהסיבה שאפשר לקבוע לבד את הקצב. לדעתי כדאי לשמור על קצב יחסית קבוע ובלי הרבה מדי הפסקות כדי לסיים בזמן סביר (4-5 שנים).

אם חשבת על הפתוחה אני מציע להתחיל מקורס - שניים ברמת הפתיחה של המקצוע שאתה מעוניין בו ולראות איך זה מתקדם משם, אם התחברת לשיטה או לא. מקסימום תצבור פטור מקורס מקביל באויברסיטה להמשך החיים. יש לך גם אפשרות לאפיק מעבר בהרבה מקצועות - אתה יכול ללמוד קורסים שמקבילים לשנה א' באוניברסיטה ואם הציון שלך הוא מעל ממוצע מסויים (משתנה בין תוכנית לתוכנית) אתה יכול להתקבל ישר לשנה ב' באוניברסיטה אליה רצית להתקבל, בלי קשר לפסיכומטרי ובגרות.

בהצלחה!

*בוגר של הפתוחה
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 12:06
מעריך נורא את הדעה שלך השאלה שלי אם בדצמבר (סמסטר ב) אוכל להתחיל שני קורסים מסויימים של מדמח כדי שככה אוכל להבין למה אני נכנס, אני אוהב שזה תלוי בי ההצלחה שלי ואני חושב שככה זה מריך להיות.

האם הרגשת חיסרון בזה שאין לך את האווירה של האוניברסיטה הרגילה? של לקום כל בוקר בשעה מסויימת ולסיים את היום בשעה שמכתיבים לך.

האם אתה מתחרט על משהו במהלך התואר שלך? כדי שאוכל לדעת למה לשים יותר דגש
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 12:14
אני לא חושב שיש סמסטר שמתחיל בדצמבר בפתוחה. יש סמסטר א' שמתחיל עכשיו באוקטובר וההרשמה אליו נסגרה ויש סמסטר שיתחיל במרץ-אפריל והוא סמסטר ב'. אני בהחלט חושב שאתה תוכל לקחת בו שני קורסים התחלתיים בתחום ולראות איך זה מתקדם. מציע שתצלצל למוקד המתעניינים כדי לקבוע שיחת ייעוץ (זה חינם).

לא מרגיש שום חיסרון, רק יתרונות. למדתי המון על היכולות שלי, על המסוגלות שלי ועל ללמוד איך ללמוד. בחרתי בפתוחה בגלל אילוצים של משרה מלאה ולי אישית זה התאים בול. גם לא הפריע לי העניין החברתי, יש כאלה שטוענים שזה חסר להם... לי היו את החברים מהבית ומהעבודה...

לא למדתי את מה שאתה הולך ללמוד אבל בכללי בדיעבד היום אני מתחרט שלא פיתחתי כישורים ויכולות שקשורים לתחום העיסוק של התואר שלי כדי שיהיה לי קל יותר למצוא עבודה בתחום ברגע שאסיים. מסיימים את התואר, אפילו בציונים גבוהים מאד ואז מגלים שזה לא בהכרח פותח דלתות כשלעצמו, ומה שאני אומר נכון לכל תואר בכל אוניברסיטה לדעתי. כלומר במידה ואתה רוצה להיות מתכנת, שווה לך למצוא עבודת סטודנט בתחום גם תוך כדי הלימודים כדי לצבור ניסיון וכישורים רלוונטיים שישמשו אותך בסוף הלימודים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 17:20
עשיתי סמסטר בפתוחה ואז התחלתי את התואר מחדש בבן גוריון, הבדל שמיים וארץ לטובת בן גוריון. הדבר היחידי שטוב בפתוחה, הם הספרים, בשאר הפרמטרים היא מפסידה לאוניברסיטה רגילה.

הגיל משחק לטובתך, והנתון הזה מדהים, תעשה שוב פסיכומטרי, אומר לך בתור מישהו שעשה 3 פעמים.

גם יצא לי לשפר בגרויות ואני מתחייב בפנייך שלשפר בגרות הרבה יותר קל מכמעט כל קורס באוניברסיטה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 20:19
איך ניסית להעלות את רמת האנגלית?