⬅ חזרה לאינדקס

קיצור תולדות האנושות שלי

🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2020 21:58
אהלן, פוסט ראשון (ואולי אחרון?)

בן 26, רב סרן במודיעין בבסיס סגור, נהנה מאוד ממה שאני עושה.

אני קורא כאן בבלוג ובפורום כבר כמה שנים טובות, והחלטתי שהגיע הזמן ואכתוב בו גם משהו אישי משל עצמי.

כשהכרתי את הבלוג הרעיונות שמוצגים בו לא היו חדשים לי, נהפוך הוא - אני משקיע לבד או בעזרת ההורים כבר מאז גיל 14.

בכלל, אני מרגיש מאוד בר מזל שההורים שלי לימדו אותי חינוך פיננסי מגיל צעיר והשקיעו בזה; מאז שאני זוכר את עצמי דיברו איתי על משמעות החיסכון וההשקעה, משנולדתי הם השקיעו בשבילי סכום מסוים שצבר ריבית עד אשר הגעתי לגיל בר מצווה ונדרשתי ללמוד להשקיע ולתכנן את כספי, כשעבדתי במהלך החטיבה והתיכון הייתי חוסך 90 אחוזים ממה שהרווחתי ומשקיע אותם.

הסיפור שלי עם הצבא הוא יחסית ארוך ומשונה. התגייסתי לצנחנים, עשיתי שם כמעט שירות מלא, ובשנה השלישית החלטתי לעבור למודיעין בגלל שחיפשתי עניין (הייתי מצטיין בחטיבה ולכן הסכימו לי לעבור כל עוד אני צולח מבחנים מסוימים). התחברתי מהר מאוד לתחום והתמקצעתי בדברים מסוימים שהיום אני ממש נחשב מוקד ידע בהם בכלל החיל שלי.

בהמשך השירות אני צפוי לעשות תפקיד אחר מעניין לא פחות, לצאת ללימודי תואר שני על חשבון הצבא כולל משכורת, לחזור לעוד תפקיד ולהתמודד על סא"ל.

תחילה המשכורות היו נמוכות, בצבא מדברים בנטו ולא בברוטו משום מה... 7, אחר כך 8, ואז 9. אחרי שמקבלים רב סרן זה כבר משתפר למשהו שאפשר לקרוא לו סביר בעיני - 11 נטו, לא כולל רכב ליסינג + דלק + 2 קופ"ג + השתלמות + פנסיה בתנאים מעולים + פלאפון. נראה לי שברוטו השכר שלי הוא 18 אבל אין לי באמת מושג. אני חוסך 8500 ש"ח בכל חודש כיום.

בשנים הבאות המשכורת שלי צפויה לגדול בכמה אלפים כל שנה - בגלל רה-דירוג, תואר ראשון, תואר שני ועוד. לפי המסלול הנוכחי שלי בגיל 32 המשכורת שלי צפויה להיות 24 נטו.

משום שהכרתי את עולם הפיננסים מגיל צעיר והתעניינתי בזה, התחלתי תואר ראשון תוך כדי שירות בכלכלה לפני שלוש שנים ואני עתיד לסיים אותו בשנה הקרובה. משום שאני בתפקיד בבסיס סגור (עובד מתשע בבוקר עד שתיים עשרה בלילה) ועושה שבתות אז אני נדרש ללמוד בזמני הפנוי בשבתות כשאני כן בבית, ולעתים מהבסיס, משמע באוניברסיטה הפתוחה. אני ממש מבסוט מהאוניברסיטה במיוחד במסגרת משבר הקורונה. מי שיודע לנהל את עצמו ואת הזמן שלו - אין ממליץ ממני על האוניברסיטה הזאת.

כיום אני שוכר דירה בצמוד לבסיס שלי בצפון, החלטה מצוינת מבחינת עצמאות. חוזר למרכז להורים ליממה או שתיים כל סופ"ש כי החברים שלי במרכז וקשה לי להתרחק מהם.

מבחינת הון, עד גיל 21 הייתי משקיע בעצמי וזה הוכיח את עצמו, מדדים מחקי מדד, מניות בודדות וכו', אבל מאז שנכנסתי לקבע החלטתי שזה משהו שאני רוצה להוריד ממני ושבית השקעות יתעסק לי בזה. אני יודע שזה אוכל לי כסף כי יש דמי ניהול גבוהים, ואני מבטיח לעצמי שאני מתישהו אחזור לנהל לעצמי את ההשקעות, אבל אני לא באמת מצליח לאגור את עצמי ולעשות את זה.

סטאטוס נוכחי:

תיק השקעות - 1.2 מיליון.

קרן השתלמות (לא נזילה) + קופות גמל - 50 אלף.

עו"ש - 20 אלף.

קרן פנסיה (לא שזה באמת רלוונטי בשלב הזה) - 120 אלף.

לאחרונה הגיעה לפתחי הצעה לקנות דירה במיקום מעולה בתל אביב במחיר 2.2 מיליון, דבר שידרוש ממני לקחת משכנתא של מיליון ש"ח ולהכניס ערב תומך כי השכר שלי לא מספיק גבוה בשביל לקחת משכנתא כזאת לבד. באופציה כזו אני אכניס את אחד ההורים ואעשה להם הוראת קבע חודשית על סכום התמיכה במשכנתא.

אני באמת מאמין שהדירה הזו היא אופציה טובה ביחס למיקום, והמחיר הזה הוא אחרי הורדה משמעותית שייתכן ולא יחזור על עצמו בחסות משבר הקורונה . השכר דירה שם גבוה מההחזר החודשי הצפוי של המשכנתא, וכשאלמד תואר שני אז ככה"נ אגור שם.

מה שכן - אני חושש. באמת חושש. משמעות הקניה הזו היא אובדן של כל החסכונות שלי ויציאה מהבורסה איתה גדלתי. זה גורם לי לחשוב כאילו אני אתחיל מאפס, ולחזור להון שיודע לצבור ריבית דריבית משמעותית ייקח לי המון זמן.

אז אפשר לומר שכרגע מה שעוצר בעדי מלקנות את הדירה הוא אני עצמי, כי אני כל כך מאמין בבורסה והשקעות ארוכות טווח שזה מרגיש לי כמו בגידה בעקרונות שלי...

יעדים:

בהנחה ואני קונה את הדירה - לסגור את המשכנתא עד גיל 33.

בהנחה ואני לא קונה את הדירה - להגיע עד גיל 33 לתיק השקעות של 2.5 מיליון אותו אני מנהל בעצמי, כמו פעם.

דבר אחרון וחשוב לא פחות מכל אלה, אני חייב לציין שעצם היותי מחושב שמתעסק הרבה בעבודה ולימודים, בעבר גם בהשקעות, גרם לי למצוא את עצמי מתקשה לשמר מערכות זוגיות לאורך זמן. כמעט כל מי שיצאתי איתה לא תמכה ברעיונות של חסכון והשקעה, כמעט כל מי שיצאתי איתה היה קשה מאוד לתחזק מערכת יחסים תוך כדי שירות תובעני ולימודים. לא קל.

מטרידה אותי גם המחשבה שאהיה חייב לעשות הסכם ממון, דבר שלא בטוח יתקבל בצד השני.

ולבסוף, יש לי את החברים שלי וזה המון, אבל אני לא אשקר שאני בונה הרים וגבעות על הלימודים בעוד שנתיים בשביל למצוא מישהי שתתאים לי.

אז זה היה קיצור תולדות האנושות שלי, כל הכבוד למי שהחזיק עד כאן.

אני ממש שמח שכתבתי בפורום, עם כמה שהוא חשוב לי, משהו קטן על עצמי שיישאר פה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2020 22:20
אם זה חשוב, אולי כדאי לשקול להוריד הילוך ולחפש אקטיבית זוגיות?
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2020 22:29
ברוך הבא!

אני מקווה שזאת לא ההודעה האחרונה שלך כאן, טוב לפגוש בחור כל-כך בוגר בגיל כזה.

מעניין מאד, למה שאישה לא תתמוך בחסכון והשקעה? זה נשמע מאד אטרקטיבי בעיניי. הן נתנו לך סיבות? יכול להיות שהן בגיל מאד צעיר ועדיין רק רוצות בילויים? אולי אתה בוחר לצאת לדייטים עם נשים מאד שונות ממך? הכי טוב למצוא מישהי שמסתכלת בצורה דומה על העניין.

אולי בגלל זה? כי אתה מוציא רק 2500 ש"ח בחודש (כולל שכ"ד) וזה אולי אומר שאתה חסכן שנוטה לקמצנות :)

אני חיכיתי לבן זוגי 3 שנים שיסיים את הצבא, בחלק מהזמן ראיתי אותו פעם בחודש ואני מבוגרת ממנו ב-4 שנים. אז אולי אני לא דוגמא אבל נראה לי שוב שהבחירות שלך בנוגע לדייטים לא תומכות באורח חייך עכשיו ובעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2020 22:30
זה חשוב מאוד וסיבה טובה להמשיך.

אני חושש שהתנאים של אנשי הקבע יהיו הראשונים להיפגע לאור "המצב הכלכלי הקשה".

שים לב שכל מני מסלולים והבטחות שמציעים לך עכשיו עלולים להשתנות בעתיד.

מסלול באזרחות מאפשר לך יותר גמישות במקרה שדברים יידפקו פה חזק... ואני אומר את זה בתור מישהו ששרת הרבה בצבא.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2020 23:04
מה גודל הדירה? האם אתה באמת צריך דירה שעולה 2.2 מליון שח?

יתכן שנפלת על גולד דיגריות. חשוב טוב טוב מה אתה מחפש אצל אישה וכשתדע-תוכל למצוא מישהיא יותר מתאימה מאלו שהזכרת כאן.

לפעמים מה שנראה לך גדול מידי, לא באמת גדול. בני אדם אוהבים דרמה והדברים ''מתנפחים'' בראש שלך עד למצב שלא בא לך להתעסק בזה.

פרק את המשימה הזאת לחלקים קטנים ובצע את הראשון. חשוב על העלות הכספית שתשלם לאורך שנים על דמי הניהול האלה-זה מגיע לסכומים מפלצתיים!

דמי הניהול הגבוהים ששילמת עד עכשיו הם ה''קנס'' על זה שלא טיפלת בזה עד היום. זה שכר הלימוד שלך. עכשיו הגיע הזמן לשלם פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2020 22:54
עד שלב הזה של הקריאה, אני בראש של "מגניב, השקיע את הכסף שהרוויח מהפיצריה בגיל 14".

אני בשלב הזה: o_o

מעל מיליון בגיל 26, זה רמה אחרת לדעתי (: שאפו על זה.

- שתעשה תואר שני כנראה שיהיה עדיף לגור עם שותפים, או במעונות.. (אני מניח אונ' תל-אביב).

המחשבה הזו שהדירה איכשהו רלוונטית לזה שאתה תעבור לתל-אביב זה לדעתי מסיח את הדעת מהנתונים הכלכליים היבשים. (+ זה נתון לא מעניין בשלב זה של החיים שלך).

- ליעדים שלך יש איזשהם הנחות ממשיות שאתה חושב שאתה יכול להגיע אליהם?

איך אתה מתכנן לסגור משכנתא של מיליון ש"ח ב7 שנים? עם משכורת של ~13 בממוצע נגיד?

מהחישוב שלי, אתה צריך לבצע החזר של 12,000 ש"ח בחודש.

אתה חושב שאתה יכול להכפיל את הכסף שיש לך בחשבון השקעות ב7 שנים?
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2020 21:54
אולי אני לא מבין כלום, אבל נראה לי ש"המשמעות של הקניה הזו", היא בראש ובראשונה השקעה של כל החסכונות שלך באפיק מאד ספציפי + נטילת התחייבות כלכלית משמעותית. אולי זו השקעה נהדרת בסיכון נמוך, אבל נראה לי שקודם כל אתה צריך להיות שלם עם החלטה כזו .

זו בדיוק גם המחשבה שעברה בראשי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2020 23:13
אם הולך לך בב

אם הולך לך בבורסה לאורך שנים, למה לחפש השקעות אחרות? אל תתקן את המ שכבר עובד.

הסכם ממון? אתה לא בזוגיות , אל תטריד את עצמך בדברים רחוקים.

הייתי מתחיל בלצמצם שעות עבודה, אין סיבה שתעבוד עד 12 בלילה,זה לא פרודוקטיבי ואתה פוגע בחיי החברה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 08:01
@אפולו

פתחת שרשור אישי ביום שישי והיום יום רביעי. אנשים נתנו מזמנם, חשבו והגיבו לך אבל אתה שותק וזה קצת לא מנומס כשמדובר בפוסט אישי.

גם אם אתה חושב על מה שנאמר או רוצה לשמוע עוד אנשים, רצוי שתתקשר ותגיב.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 09:00
אולי הוא יכול לכתוב רק בסופ"ש
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 12:41
לא כל כך הבנתי איך הגעת ל1.2 מיליון ש״ח.

הרי רק מהצבא, נניח במקסימום (לא כך המצב לאורך השנים) אתה מקבל משכורת של 8.5 אלף שקל בחודש, אז

מגיל 21 עד גיל 26 כולל (6 שנים) יצא 612 אלף שקל. זה לא כולל מחייה וממוצע משכורות (שהוא יותר נמוך).

אז.. קיבלת עוד 600 אלף ומעלה מההורים? או חלק הורים חלק תשואה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 14:36
הוא מציץ כאן כל יום ושותק. לא יאה לדעתי
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 15:45
היי.

דעתי היא שזה ממש לא לעניין לצפות ממישהו להגיב בזמן כלשהו, גם אם זה פוסט אישי וגם אם אנשים בחרו להגיב לו. עזבו אותו במנוחה.

לפותח השרשור

בעיני אם הולך לך בבורסה תשאר שם, ואם אתה רוצה לשלב נדלן אתה לא חייב לעשות את זה כל כך בגדול ולשים על כך את כל החסכונות שלך. הייתי אומר לך תשאר איפה שאתה גם אם היית מגיע לאן שהגעת מנדלן.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 17:24
אתה חושב להישאר בצבא עד לגיל פרישה גם עם לא תקבל סא"ל?

זה מאוד חשוב, כי אם תעשה את זה תהיה לך פנסית גישור. הצבירה הנוכחית בפנסיה לכן לא באמת רלוונטית, אלא השאלה אם תישאר עד גיל פרישה.

(ג"נ - רס"ן במיל', השתחררתי כי הבנתי שלא אשאר עד גיל פרישה)
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 17:29
למיטב ידיעתי אין עדיין חקיקה רשמית שמסדירה את זה.

למה? זה מה שמקבלים אחרי שהגישור נגמר (כלומר, פרוטות).
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2020 13:17
אבל זה מה שקורה בפועל.

הוא בן 26, ועם משכורת שאמורה לעלות (תואר שני, ותק). עד גיל 40-43 הצבירה בפועל תהיה כנראה פי 4 לפחות ממה שהיא היום
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2020 20:27
היי, אני מודה לכולם על ההתייחסויות ואני אכן קורא אותן כשיש לי כמה דקות מדי פעם. עם זאת אני רוצה לשבת, להתעמק בדברים ולהגיב ברוגע כי חשוב לי שזה לא יהיה בלחץ.

לצערי רק מחר אני יוצא הביתה אז אני אעשה את זה בהמשך השבת - חלילה לא התכוונתי להתעלם :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2020 00:44
זו דילמה אמיתית. במסלול שלי יש תחנות בדרך שהן פשוטות יותר ומגיעות כל כמה שנים. התחנה הבאה שלי בעוד שנתיים וחצי. אני מאוד אוהב את מה שאני עושה והורדת הילוך בתפקידים הלחוצים יותר לכאורה, משמעותה סוף למסלול - אין קידום. ככה"נ אתעסק בזה כשאגיע לתחנה הבאה...

אני מעריך שאני יוצא לדייטים עם בחורות שמאד שונות ממני, ולא מצליח לפתח משהו תוך כדי שירות כי אין הרבה הזדמנויות בגילי (הרוב המוחלט פה גברים).

הייתי רוצה למצוא מישהי שמסתכלת על הסוגיה בדומה אליי.

מה שכן אני מוציא 2500 ש"ח בחודש כי אני רוב הזמן בבסיס, אין כמעט תשלומים על חשמל, אוכל, מים, פלאפון וכו'. כשאני כן נמצא בסופ"שים בבית (קורה פחות ופחות לאחרונה משום מה...) אז אני דווקא מבזבז לא קצת. תחשבי על זה ככה - בארבעת החודשים האחרונים הייתי בממוצע 6 ימים בחודש בבית (שני סופ"שים בלבד), כאשר השכר דירה שלי הוא 1200 ש"ח. אולי יש פה בעיה במודעות העצמית והוצאה של קצת מעל 200 ש"ח ביום היא כן נחשבת קמצנית, אשמח לדעת מה דעתכם על זה.

זה בהחלט מעניין ואני מאוד מקווה שלא... דווקא התנאים של אנשי הקבע לא נפגעו כלל מהקורונה ומדובר ב'לובי' מאוד חזק שמשרד הביטחון מגן עליו בחרפת נפש. גם ככה הרבה אנשים לא נשארים כי התנאים לא משהו למול הזמן המושקע במערכת ופגיעה נוספת תגרור לדעתי פיחות נוסף באיכות כוח האדם בצבא.

הדירה גודלה 70 מ'ר + גינה 35 מ'ר. אני חושב שזו דירה שממש אשמח לגור בה החל מבעוד שנתיים ולכן לדעתי זה מאוד כדאי.

לגבי דמי הניהול, אז אני החלטתי שכן לרכוש את הדירה ולכן זה לא רלוונטי, אני מתכנן למשוך את כל החסכונות בשבוע הקרוב ממילא.

דם יזע ודמעות חחח

עצם ההתעסקות בדירה גורם לי לרצות לגור בה יותר. אני בהחלט רואה עצמי גר שם החל מבעוד שנתיים; כל החברים שלי בסביבה, אחלה מיקום, נמאס לי משותפים ואני לא מתכוון לגור במעונות בגיל 29...

אני חושב שזה מאוד ריאלי לסגור את המשכנתא בטווח של 7-9 שנים לאחר שאקח אותה. כמו שרמתי המשכורת שלי צפויה לגדול וההוצאה החודשית שלי תשאר באותה הרמה ככה שהחסכון יגדל.

בשבועות האחרונות ביצעתי את התהליך המחשבתי הזה ואני שלם עם ההחלטה.

זו לא רק השקעה אלא גם מקום שארצה לגור בו בעתיד, לכן לדעתי זו קניה כדאית.

לגבי שעות העבודה - בצבא השעות הכי פרודקטיביות הן עשר בלילה עד שמונה בבוקר חח

חוץ מזה שיש כל היום ישיבות, לפעמים עד שתיים עשרה בלילה, ככה שהזמן עבודה שנותר הוא בערב המאוחר - לילה שלאחר מכן.

בסביבות 500 אלף מהצבא - חסכון אגרסיבי שמתאפשר בגלל תנאי השירות

בסביבות 150 אלף לפני הגיוס - חסכון של 90 אחוז מהשכר, עבודה מאסיבית בסופ"שים

בסביבות 200 אלף שקיבלתי מהבר מצווה, הורים, סבא וסבתא מאז גיל 13

כל השאר זה מרווח שעשיתי מהשקעה מאז גיל 14, סביר מאוד למול התשואה שהבורסה עשתה בתקופה הזו.

כל מי שהתגייס לאחר 2009 נמצא במודל הקבע הצעיר, ומשמעו שאם לא מקבלים סא"ל מפרישים אותך בגיל 35 עם חצי מיליון ש"ח פיצוי, במקום לתת לך את האפשרות להמשיך עד לגיל 42 ולצאת עם פנסית גישור.

אם אני אדע מראש שאני לא אהיה סא"ל אני לא אמשיך במערכת, אבל אני לא יודע ולכן לא פורש עדיין :)

ושוב, תודה לכולם על התגובות

עוזרים לי להפעיל קצת את גלגלי השיניים במוח :roll:
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2020 07:54
מאיפה אתה במקור? האם החברים שלך הם תל-אביבים מלידה?

אני שואלת כי מאד יתכן שתוך כמה שנים תגלה שהחברים שלך התחתנו והעדיפו לעזוב את ת"א (ואז הסיבה הזאת נמחקת). מניסיון של הבן שלי.

רוב הסיכויים שכאשר תתחתן ותביאו ילדים לעולם, הדירה הזאת לא תתאים לכם יותר. יתרה מזאת, יש סיכוי שאשתך תרצה לגור קרוב להורים כדי להיעזר עם הילדים. כלומר, יתכן והדירה שתקנה תשמש אותך במקום שכירת דירה לכמה שנים ואז תמכור או שתהפוך אותה לדירה להשקעה ואם כך - תצטרך לבחון את העיסקה בעיניים "קרות" יותר של פוטנציאל עיסקי.

אתה יכול להסביר את זה? איך דירה כזאת בתל-אביב מושכרת בסכום כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2020 08:14
זו לא אותה דירה...

דירה אחת הוא שוכר סמוך לבסיס שלו בצפון.

דירה שניה (70 מ״ר עם גינה) הוא רוצה לקנות בתל אביב.
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2020 08:19
70 מ״ר דירה + 35 מ״ר גינה - בתל אביב - איזה כיף!

בתנאי כמובן שאתה יכול להרשות לעצמך (ונשמע שהמשכורת שלך וההתנהלות שלך בהחלט מאפשרות לך גם לסגור מהר את המשכנתא וגם להמשיך לחסוך ולמלא מחדש את ה״מצברים״).

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2020 11:32
:$

פיספסתי את זה
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 10:14
האמת שאני וחברים שלי כולם מהמרכז, ההורים בדיוק עוברים לתל אביב וכו'.

הדירה במיקום נהדר כך שאני לא דואג :)
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 13:12
הייתי שוכר דירה דומה לשנתיים ממשיך לחסוך ואז רואה האם מתאים לגור שם,

בנוסף לעשור הקרוב יש סיכוי שהחיים שלך ישתנו כך שההכנסה וההוצאות וגם הרצון לגור בדירה ישתנו,

קשה מאוד להעריך את העתיד. לכן הייתי שוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2020 22:06
אעדכן שרכשתי את הדירה ואני צפוי לקבל אותה מהקבלן במרץ הקרוב.

התנאים של המשכנתא יחסית טובים:

שליש במסלול של לא צמוד בריבית משתנה הוא פריים מינוס 0.8.

שליש במסלול של צמוד מדד בריבית משתנה הוא 2.92.

שליש במסלול של לא צמוד בריבית קבועה הוא 2.77.

עוד 50 אלף במסלול לא צמוד בריבית משתנה הוא 0 אחוז.

סה"כ מיליון ש"ח משכנתא שאני מקווה להחזיר ב5-10 שנים הקרובות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 01:01
תתחדש!
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 06:00
תתחדש ובהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 14:35
שיהיה בהצלחה.

המשכנתא באמת נראית בסדר, לכמה זמן לקחת?
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2020 13:30
קודם כל תודה על השיתוף ושאפו על הדרך והאפשרות להסתכל ולהעריך את הדברים מהצד.

כמה מחשבות שלי, בגלל שלפני עשור אני הייתי במצב מאוד דומה לשלך (גם בחיסכון (פחות השקעות שלא ידעתי בזמנו) וגם בקבע ובאהבה למקצוע ודילמה על זוגיות)

* אין במה שאני כותב שום ביקורת אני יודע לפעמים כמה הדברים אמוציונלים ולא כל החלטה היא קרה או כלכלית ובטח מה שרואים במרחק השנים זה אחרת

אחוז חיסכון, דעתי זה נמוך מידי - ואני לא אומר את זה בציניות, אתה בבסיס סגור ויוצא פעמים בשבוע ומבזבז בהם 3500 שקל כלומר כמעט 1000 שקל ביום

במיוחד שהצבא בגדול מספק לך הכל מהכל (דיור, ביגוד, כביסה, מספרה, רפואה, רפואת שיניים, רכב, דלק, אפילו פעמיים בשנה חופשה, נקודות לבגדים תמרוקים הנעלה וכו מה שרק תרצה...)

בזמני אני הייתי שם לי ליעד לחסוך 100 אחוז מהשכר נטו, בפועל לאורך כל השירות הצבאי שלי סדיר + קבע 95-100 אחוז מהמשכורת היה עובר לחיסכון

הייתי עושה את זה בצורה מאוד קלה הכל היה מופקד לבנק ולא הייתי משתמש באשראי (מלבד לקנות דברים באתר חבר או לשלם על ההפרש בנופש המבצעי)

שהייתי יוצא בסופ"ש תמיד הייתי מארגן לי איזה אחה"צ אחד או שישי בוקר של עבודה קטנה שהיה מכסה לי הוצאות קטנות של הסופש וגם אז לרוב לא היה עובר את ה200 שקל.

השכרת דירה, קודם כל לא מבין את ההגיון בזה שאתה בבסיס סגור, במיוחד שאתה יודע פעם בשבועיים ואז עוד נוסע להורים לסופש

זה הרבה כסף ולדעתי גם התעסקות, מניח שבמחיר הזה אתה יכול להשכיר לעצמך גם צימר כל פעם שאתה יוצא (-:

ובמיוחד שיש לך רכב עם דלקן

אני בזמנו גרתי אצל ההורים (אבל רוב הזמן בכלל הייתי ישן עם אישתי שבזמנו היינו חברים)

ללא קשר,שים לב שבצע אם אתה משרת במרחק מסוים מהבית אתה זכאי להחזר הוצאות דיור, כלומר הצבא ישלם לך על השכר דירה

שכר, בגדול אלה אם הורידו את השכר בצבא בשנים האחרונות זה נשמע לי נמוך מידי לרמת פעילות א, ועבור רמת פעילות נמוכה יותר זה לא מסתדר לי עם הבסיס הסגור, אז תבדוק קודם כל אם אתה יכול לשנות את הרמת פעילות (לפעמים באותו בסיס יש 2 רמות פעילות תלוי שיבוץ או רישום שלישותי)

מעבר לזה מציע לך ללכת לשבת לקפה עם כמה נגדים ותיקים שיסבירו לך איך להרים את המשכורת יש המון שיטות להרוויח עוד כמה מאות שקלים בשכר

החל מדירוגים, גמולי השתמלות, קורסים, מענקים, החזרי שכר דירה וכו כו

בכללי וממש לא בשביל להקניט רק לפרספקטיבה (שלי לפחות לקח הרבה זמן להבין את זה), השכר שלך היום יותר נמוך משכר מנימום

אתה עובד מלא מלא שעות, כי זה צבא וזה ישיבות ומצגות לתוך הלילה מכיר את זה והיית שם

ואם אמרת שאתה ב12 בלילה מסיים אז אתה עדין, לי היום לפחות 2-3 לילות של עד 3-4 לפנות בוקר

לפי השעות שלך 16 שעות ביום 5 ימים בשבוע + 2 סופ"שים יוצא 416 שעות בחודש

כלומר 11 אלף שקל זה נטו 26 שקל לשעה!

אם מחר תלך לעבוד בכל עבודה בשוק גם בגלובלי על המאמץ הזה תקבל כמובן הרבה שעות נוספות

עניין במקצוע, יכול מאוד מאוד להזדהות, אני אהבתי ועדין מאוד אוהב מה שעשיתי

אבל כן יכול להגיד שאחרי שמשתחררים יש מילואים וזה די ממלא אותך

זה יכול לנוע גם סביב יום בשבוע של מילואים או 60 יום בשנה (או הרבה פחות) תלוי כמה זה עושה לך טוב ושם זה לפעמים הרבה יותר מעניין כי זה הרבה יותר תכלס ופחות פוליטיקה

זוגיות, אני יכול להגיד שאני זכיתי להכיר את אישתי שמעבר לזה שאני מעריץ אותה

היא מאוד דומה לי במחשבה הכלכלית וקל לנו להסתדר

עוד בימים שהתחלנו לצאת תמיד ההעדפנו ללכת לטיול בטבע מאשר פאב או כל בילוי המוני אחר

כן אני יכול להגיד שהיה לה מאוד קשה עם הטוטאליות שלי לצבא ולהיקף שעות

בסופו של יום אחרי 3 שנים בקבע ביחד זה היה לבחור אם להמשיך בקבע או להמשיך בזוגיות

כמובן שבחרתי בזוגיות ומשפחה

ולא יכול לחשוב היום על תרחיש שהייתי מעדיף לא לראות את הילדים שלי כל יום או לא להירדם אם אישתי כל ערב

כמובן שזה מאוד אינדיבידואלי אבל כן לפעמים צריך לעשות ויתורים כואבים

ואבל זה הבן אדם הנכון הם בחירות די קלות

יכול להגיד שהלכתי ללמוד אחרכ ומצאתי מקצוע שמאוד מעניין אותי באותה מידה וביחד עם המילואים מרגיש מאוד מסופק

השקעות, גם לי היו הורים שלימדו ודחפו לחיסכון (פחות להשקעות)

אני חושב שאיפה שאתה נמצא ועצם זה שאנחנו מתכתבים פה זה כנראה הדבר הכי פשוט אצלך

וכנראה בכל דרך שתתקדם אתה תצליח

שים לב רק דווקא אחרי השחרור האדגר לשמור על אחוז חיסכון גבוה הרבה יותר קשה אבל בהחלט אפשרי

הרבה הצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2020 13:40
אתה חמוד אבל כדאי לכתוב אחרי שקוראים את כל השרשור, לא? :)
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2020 13:49
אני לא ממש מבין מה הרעיון, אתה הולך לגור בדירה הזאת ולהגיע אליה ליומיים בחודש בשנים הקרובות או להשכיר אותה?

בכול מקרה מזל טוב על הדירה ותודה על העבודה הקשה למען המדינה!
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2020 13:54
כמובן שקראתי את כל השרשור והתגובות

העביר לי את כל ההרדמה אתמול בלילה (-;
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2020 15:56
אז מה יש להתייחס כבר לחסכון? הבחור לקח מיליון ש"ח משכנתא :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 07:00
@Ariel42 הערה קטנה בקשר לחישוב שכר לפי שעה.

בעבודה רגילה אסור על פי חוק לעבוד מעל 12 שעות ביום וחובה יום חופש (עוד מגבלות)

וגם אם משווים לאזרחות זה לא שאפשר לעבוד 16 שעות ביום בשכר כי מעסיק סביר בולם אותך בכמות שעות נוספות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 10:31
לא התייחסתי בכלל לחיסכון או ההשקעות

התייחסתי לאחוז החיסכון שלדעתי נמוך מידי לסיטואציה שלו וירד דרמתי ברגע שהוא ישתחרר

אין קשר לקניית דירה

בזכות אחוז חיסכון גבוה הוא יסגור את המשכנתא יותר מהר או יחסוך במקביל תיק השקעות...
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 10:46
חלקית נכון

באמת יש מגבלה לכמה שעות אפשר לעשות ביום שזה 12 או 16 שעות נוספות סה"כ בשבוע

בגדול באמת עובד רגיל יכול להגיע עד 250 שעות בחודש

אם זאת יש הרבה משרות במשק שכן מותר בהם יותר שעות, מעבר לזה שיש "משרת אמון"

בדרכ בתפקידי הנהלה בכירים שאפשר להגיע שם הרבה יותר שעות גם מבלי חובת דיווח או מעקב (בדיוק כמו בצבא)

בפועל יצא לי באזרחות לעבוד יותר מ250 שעות בחודש כי הרבה סיטוציות שמחייבות את זה לפעמים קחי לדוגמא רופאים בבית חולים...

בכל מקרה ההשווה היתה לא בשביל לנסות להתחרות בשעות אלה רק לתת עוד נקודת מבט לערך שעת עבודה בצבא שלדעתי הוא נמוך מאוד

עוד אנקדוטה מענינת מורה מתחיל עם ותק דומה לשלו ירוויח את אותו השכר שהוא מרוויח (סביב ה10-11 נטו) על 100 שעות עבודה בחודש...

שוב זה לא השוואה מדוייקת אבל לפעמים שאתה בתוך הצבא מצטיירת תמונה שהכל ורוד וזה שכר גבוה ויש מלא הטבות

שבפועל מורה בבית ספר מקבל את אותם הטבות + שכר בבדר"כ רבע מהשעות עבודה

*אני אישית חושב ששירות קבע זה משהו מאוד פטריוטי וציוני וראוי לתגמול הרבה יותר גבוה כמו כן גם הוראה

וחבל לי מאוד ששני התחומים האלה לא מקבלים שכר יותר גובה (ושעות עבודה יותר חציוניות)

וכנראה אם אישתי לא היתה לוחץ עלי הייתי נשאר היום בקבע
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 11:02
אני חושב שאתה מאוד מכליל לגבי הצבא.

ספציפית, אני מכיר מהנדסת במשרת אם בקריה שמרוויחה משמעותית יותר ממנו ועובדת הרבה פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 11:08
נכון זה הכללה, וגם ההשוואה היא לא ממש תפוחים בתפוחים

הכוונה היתה למה שהוא תיאר (שזה די דומה לשירות שלי)

ברור שמהנדס בצבא צריך להסתכל על המשכורת שלו את מול תפקיד מהנדס באזרחות

וכן יש המון סיבות גם כלכליות להישאר בצבא

לי בזמנו היציאו ללמוד תואר בהנדסה על חשבון הצבא

לקבל במהלך כל 4 שנות לימודים משכורת מכובדת של איזה 6-7 אלף

+ רכב + עוד הטבות מרחיקות לכת ואפילו מענק קטן

בזמנו שחישבתי זה היה שווה ערך ל800 אלף שקל

המחיר היה לחתום 8 שנים קבע אחרי הלימודים
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2022 15:52
Fast forward שנה וחצי אחרי. הרבה דברים השתנו, הרבה נשארו אותו הדבר.

אני עדיין בצבא, היה לי 28 לא מזמן, בתפקיד אחר במרכז, לפני היציאה ללימודי תואר שני. התפקיד מאפשר יותר והוא לא כולל שבתות (עם כי עדיין דורש לינה בבסיס 3 לילות באמצע שבוע).

ממש לאחרונה על רקע הצעות עבודה מבחוץ, של שכר כפול משלי, הייתי במשא ומתן עם החיל שלי - מה הלאה, לימודים באיזו מתכונת וכו'. בסוף אני אוהב את העבודה שלי ולכן אני לא ממהר לוותר עליה. קיבלתי את כל הדרישות שלי בשביל שאשאר במערכת.

השכר שלי כרגע שווה ערך ל- 22 אלף ברוטו לא כולל הרכב הצמוד והדלק עליהם יש לי פטור מלא ממס בגלל רמת הפעילות. בסוף נשאר 13 וחצי.

את המשכנתא שלקחתי לפני שנה וחצי עם החזר חודשי של 4100 מחזרתי בעבור קנס, וכרגע אני מחזיר 3900 ש"ח בחודש. מחזרתי בדיוק לפני שהתחילו לדבר על אינפלציה, ככה שהתמזל מזלי.

הדירה עצמה עדיין לא נמסרה. כל הבניין עדיין לא. כשקניתי אותה באוקטובר 20' דובר על מסירה במרץ 21', אולם במהלך תקופה זו הקבלן והיזם הסתכסכו והעבודה נעצרה. כל כך קרוב לסיום - הכל כבר עומד ומוכן, נשארו גימורים אחרונים! אבל לא ניתן לקבל אותה כי היא עדיין לא מחוברת לכל מה שצריך וכו'. בגלל זה אין עדיין טופס 104.

תמצית הסכסוך בין היזם לקבלן - הקבלן טען שעל אף הסכמים הקודמים, הוא צריך עוד מיליון וקצת מהיזם על מנת להשלים את העבודה. היזם, מבחינתו, טען שהם חתמו על הסכם של עבודה תמורת עלות מסוימת, ואם הקבלן חישב לא נכון את עלות עבודתו אין זו בעיה של היזם. מאז הסכסוך נמצא בבתי משפט, עלויות הריביות, הפיצויים לרוכשים ודברים נוספים גרמו לכך שגם ליזם וגם לקבלן יש הפסדים רבים והעץ גבוה מדי מכדי שמישהו מהם יהיה מוכן לרדת ממנו. המיליון שבעבר הקבלן דרש הפכו כבר לשבעה מיליון, והפיצויים של היזם לרוכשים עולים לו כמה מאות אלפי שקלים בחודש שהוא מאשים בהם את הקבלן. תכלס ליזם בדיעבד היה משתלם יותר לשלם לקבלן בהתחלה וזהו...

אני מקבל 6250 ש"ח נטו בכל חודש פיצוי על כך שלא מסרו לי את הדירה - ככה זה מאז אפריל 21'. בזכות זה הצלחתי לצבור עוד כסף.

מצד שני, בכל חודשיים אנחנו מקבלים בשורה שדוחים את המסירה בעוד חודשיים, ללא צפי. בעקבות זה אני מתקשה לחתום על חוזה שכירות במרכז (כולם דורשים חוזה לשנה ואני לא יודע מה יקרה איתי). לכן משנגמר לי החוזה הקודם בדירה ששכרתי בצפון אני עברתי לגור אצל ההורים, עם כל הריהוט שלי בארגזים. החדר שלי נראה נורא. ככה זה כבר קרוב לחצי שנה. שוב, ללא צפי. כמות הבחורות שנבהלו מזה מתקרב לדו ספרתי גבוה :(

מה שכן, ההורים שלי מכרו את הבית ועוברים למקום אחר שהם קנו, שם אין לי חדר ולכן אצטרך למצוא פתרון כך או כך בקיץ.

מצב לא טוב שלא ציפיתי להיקלע אליו. במסגרת הריבים בקבוצת הווטסאפ של הרוכשים, לפעמים אני חושב מה יקרה אם היזם יכריז על פשיטת רגל והבנק המלווה ייקח אחריות על הפרויקט, האם זה דבר שטוב לי או לא. מישהו מכיר מקרה דומה?

מדי פעם פונים אליי איכשהו אנשים שרוצים לרכוש ממני את הזכויות לדירה. זה משוגע מה שהולך בשוק. דירה שקניתי לפני שנה וחצי ב-2.2 מיליון וכבר מציעים לי עליה מעל ל- 3 מיליון. כנראה העלייה הכללית בשוק וגם זה שהדירה נמצאת ממש על הקו הירוק של הרכבת הקלה שעתיד לקום, ומאז יש יותר באז תקשורתי בסוגיה. אם אי פעם אקבל את הדירה יתברר שההחלטה לקנות אותה היתה אחת ההחלטות הפיננסיות הטובות שקיבלתי בחיי.

סטאטוס נוכחי:

חסכון חודשי - 6 אלף לא כולל הפיצוי על הדירה.

תיק השקעות - 0 (הכל יצא לקניית הדירה ומאז לא החלטתי לחזור לזה).

קרן השתלמות (לא נזילה) - 100 אלף.

קופות גמל (נזיל) - 100 אלף.

עו"ש - 70 אלף.

קרן פנסיה (לא שזה באמת רלוונטי בשלב הזה) - 250 אלף.

דירה אחת כמעט מוכנה בשווי של בערך 3 מיליון.

שארית משכנתא לתשלום של קצת פחות ממיליון ש"ח.

יעדים:

קניתי את הדירה - לסגור את המשכנתא עד גיל 33.

לחזור להשקיע - החסכונות שאני צובר צריכים ללכת לתיק מגוון שאני אנהל אותו כמו פעם.

דבר אחרון, דומה למה שכתבתי בעבר וחשוב יותר מכל אלה, בשנה וחצי האחרונות היו לי מספר מערכות יחסים, חלקן של כמה חודשים בודדים, חלקן של כמה פגישות בודדות. הצבא והחוסר במגורים כרגע מקשים עליי ואני חייב איכשהו לפצח את זה. להמשיך לנסות עד שאמצא את הבחורה המתאימה.

אני.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2022 16:25
תודה על העדכון
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2022 18:32
אני חושב שכדי להתמודד טוב עם מרפי כדי שתשכור דירה ואז הדירה שרכשת תהיה מוכנה.

זה אמנם לא אידאלי כי לחפש דירה בתל אביב זה קאדר לא סביר, אבל לדעתי כדאי שתעשה את זה, אתה יכול להרשות לעצמך וזה יעזור לך לקדם את המטרות האישיות שלך בחיים. הסיכונים הם שמלאכת החיפוש תתברר כבזבוז ושתוציא יותר מידי על ריהוט, למצוא מחליף לדירה בתל אביב זה ממש לא בעיה.

תבדוק אילו עלויות יהיו לך כאשר הדירה תהיה מוכנה כדי שתוכל להתחיל להיערך אליהן, לדוגמא לרוב צריך מערכת מיזוג.

לא התייחסת לזה בשרשור אבל באיזה מסלול הפנסיה וקרן ההשתלמות שלך? אנשים נוטים לזלזל בנושא אבל מדובר בכסף גדול.

למה אתה רוצה לסגור את המשכנתא כל כך מהר? זאת הלוואה מאוד זולה בפרישה ארוכה, אתה לא חושב שתוכל להרוויח יותר מ2-3% נטו בשנה בשוק ההון?

לגבי המשך הדרך שלך בצבא, לדעתי בשלב כזה כדאי לך לקבל החלטה אם אתה רוצה להשאר בצבא עד גיל פרישה או לא, כי אם לא אז לדעתי עדיף לארוז את הכלים ולהתקדם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2022 19:28
אתה יכול לנסות לסגור עם המשכיר על אפשרות לשבירה של החוזה בהתראה מוקדמת של חודשיים-שלושה, ואולי אפילו "קנס" של חודש-חודשיים אם אינך מוצא דייר מחליף. זה יאפשר לך להתגורר בינתיים בתנאים נורמליים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2022 21:09
או שלא...
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2023 20:49
שלום לכולם

עברה קצת יותר משנה, היו מספר דברים שהשתנו, בסה"כ לטובה. אתחיל...

אני עדיין בצבא, בן 29, נמצא כשלושה חודשים לפני סיום התפקיד השוחק ולפני שנת הלימודים שאני אקבל (מספטמבר עד ספטמבר), בשכר מלא עם כל התנאים. הספקתי כבר להירשם לתואר שני במתמטיקה פיננסית בבר אילן, כי אני אוהב מתמטיקה, אני טוב במתמטיקה, ולכל מקרה מעדיף שיהיה לי תואר פרקטי אם לא אמשיך בצבא בעתיד. בשביל התואר אצטרך להשלים שנת לימודים תוך כדי שירות אחרי שאחזור לתפקיד הבא וזה מאוד מדאיג אותי מבחינת המסוגלות לשלב בין הדברים (בהינתן תפקיד הבא שאם אבצע אותו טוב אקודם לסגן אלוף).

כמו כן, חשוב לציין שאני לא מחויב לחזור לשירות אחרי שנת הלימודים שאני אקבל, מכיוון שההחזר עליה הוא התפקיד שאותו אני עושה כרגע. לכן, אסתכל קצת בחוץ בשנה הזו ואם אמצא כי עדיף לי להיות בחוץ באזרחות, כך אעשה.

בסוגייה הזו אני נתקל בבעיה. במסגרת שנת הלימודים יש לי יום וחצי לימודים בשבוע. אני לא מכיר מצב בו יש כל כך הרבה זמן פנוי ולכן אני מחפש איך להגדיל הכנסה בזמן הזה. הבעיה - הצבא לא מאפשר לי לעבוד תוך כדי הלימודים בשום עבודה שיש לה תלוש ומדווחת למס הכנסה... לכן, אני נדרש לעבוד "בשחור" על אף שהציעו לי כבר משרות בחוץ בהייטק. האם יש לכם רעיונות להגדלת הכנסה ללא תלוש או דיווח למס הכנסה?

השכר שלי עלה מעט ל-14.5 נטו. לא עלייה משמעותית. מזכיר לכם כי יש לי בנוסף רכב צמוד עם דלקן פטור מלא ממס.

אחרי עיכובים גדולים בקבלת הדירה אותה קניתי עוד ב-2020, קיבלתי אותה בפברואר השנה, ומאז התעסקתי בהתאמה שלה אליי, ריהוט, שינויים וכו' - מה שעלה לי עוד 120 אלף ש"ח מעבר לרכישת הדירה עצמה. זה היה חלק גדול מהחיסכון שלי בשנתיים האחרונות. עדיין, הדירה היא ההחלטה הכי טובה שעשיתי, אני גר בה ומבסוט. רק לאחרונה פנה אליי אדם והציע לרכוש אותה בעבור 4 מיליון ש"ח (מזכיר, נרכשה על ידי בשפל הקורונה בהתחלה ב-2.25).

אם בדירה עסקינן, אז בעקבות עליות הריבית ההחזר של המשכנתא שלי עלה מ-3900 ל-4600 בחודש. לא עלייה גדולה מדי, אבל עדיין מורגש בחיסכון.

בעולם הזוגי אני כבר נמצא תקופה ארוכה במערכת יחסים עם בחורה מדהימה, שהתמזל מזלי שמוכנה לסבול אותי עם התפקיד :)

מה שכן, אני עדיין לא בטוח אם אנחנו רואים עין בעין בנושא הפיננסי. בכללי היא ממשפחה הרבה ה-ר-ב-ה יותר מבוססת ממני, שבה טסים לחו"ל כל חודש, קונים בגדים כל הזמן ואוכלים בחוץ כמה פעמים בשבוע. כשהיא עצמה צריכה לשלם היא יותר בררנית, אבל מאז שהתחלנו לצאת אני רואה את עצמי מוציא בכל חודש 1500 ש"ח על היציאות המשותפות שלנו, שבתכלס זה כמעט מסתכם בכל ההוצאות שלי מעבר להוצאות הקבועות (כי אני לא בבית הרבה מעבר לימים שאני איתה גם ככה). אני אוהב את הדברים שאנחנו עושים, אבל לפעמים עולה בי המחשבה האם להתחיל להוריד את כמות ההוצאות המשותפות שלנו ואיך זה ייתפס אצלה, או להמשיך כמו עכשיו משום שמדובר בסכום לא גבוה עד כדי כך. אשמח לדעות בנושא.

סטאטוס נוכחי:

חסכון חודשי - 7 אלף ש"ח.

תיק השקעות - 90 אלף ש"ח.

קרן השתלמות (לא נזילה) - 150 אלף ש"ח.

קופות גמל (נזיל) - 100 אלף ש"ח.

עו"ש - 10 אלף ש"ח.

קרן פנסיה (לא שזה באמת רלוונטי בשלב הזה) - 300 אלף ש"ח.

דירה אחת בשווי של בערך 4 מיליון.

יעדים:

*יעד מבוטל*: לסגור את המשכנתא עד גיל 33 - החלטתי להוריד את היעד הזה, שכן לפי ההמלצה פה באשכול, הריביות טובות לאורך המון שנים, ואין מה לגעת בה.

לחזור להשקיע - בגלל ההוצאות על הדירה לא הספקתי לממש את זה. אולי בעוד שנה אחזור לזה.

*יעד חדש*: לחסוך אני לבד מיליון ש"ח בשביל לרכוש דירה נוספת, עד גיל 33, בתקווה עם בת זוגתי. זה תלוי ביעד הקודם, מכיוון שלא אצליח אם לא אשקיע.

*יעד חדש*: במידה ואצא לאזרחות, להיות עצמאי ולהקים משהו משלי שיהיה רווחי. בשנת הלימודים אראה אם אני מצליח לחשוב על משהו.

אני
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2023 20:54
בארה"ב יש המון עבודות בתכנות ואנליזה פיננסית שאפשר לעשות ב-remote . אני לא יודע אם צריך SSN בשבילם יכול להיות שITIN מספיק.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2023 22:38
תודה על העידכון.

מעניין לקרוא אותך כשאתה כותב כאן.

אין לי עצות, אתה מתנהל בצורה שהיא מעוררת השראה.

אותי אישית מעייף רק לחשוב כמה אתה מספיק ועושה... זה נקרא מאוד מאוד אינטנסיבי.

אני לכשעצמי אחרי תקופת הקוואבנגה בחיים, היום הרבה יותר מאט ומואט, רגוע ושליו. ללא תחושות FOMO בכלל.

נשמע שאתה טוחן את עצמך בצורה די קיצונית, בעבודה, בצבא, בלימודים, הכל עם יעדים מוגדרים, מטרות מוגדרות, קריירה וכו'... זה מדהים בעולם המודרני המקדש הישגים, אבל תיזהר מזה, כשלא שמים לב לעצמך, לגוף, למה שהמכונה הביולוגית משדרת לנו במסרים מאוד עדינים, מגלים בדר"כ מאוחר מדי שהגזמנו עם עצמנו.

מקווה שאתה שומר על עצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2023 22:42
דברו על זה, זה חשוב מאד.

אתה גדלת במשפחה שלימדה אותך כללים פיננסים טובים והיא צריכה להבין שההסתכלות שלך לגבי מה עושים עם כסף פנוי שונה משלה.

זה לא נחמד בעיניי.

אתם יכולים להחליט ביחד מה חלקך ומה חלקה בהוצאות המשותפות. זה לא דייט ראשון שאמור ליפול רק על הגבר (זוועה בעיניי אבל מסתבר שכך נהוג היום).
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 00:50
לדעתי הוא התכוון לעומת כשההורים שלה משלמים, ולא לעומת כשהוא משלם.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 11:41
אקרא על זה, תודה.

תודה. בעתיד יבואו ימים רגועים יותר.

לגבי החלק הראשון - כמובן, אני מבין שצריך לדבר על זה. התייעצתי לגבי כיצד, מניסיון של אנשים פה.

לגבי החלק השני, מפנה אותך למה שדאניל רשם:

לפעמים מרגיש לי שהיא לא באותו הראש כמו ההורים שלה, ובגללם היא עושה את כל הדברים הללו, כי הם לא על חשבונה. לעומת זאת, כשהיא זאת שמוציאה, אז היא יותר בררנית כלפי עצמה.

ועדיין, מבחינתי היה עדיף להכין אוכל בבית ולא לאכול בחוץ כל כך הרבה מלכתחילה
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 11:58
אפשר עדכון לגבי מה נסגר בקרב "היזם מול הקבלן"? D:
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 12:07
רעיון שאולי שווה לבדוק: עבודה בתור עצמאי.

לא יודע איך הצבא יקח את זה... אבל מנחש שאולי כן מותר לך לקבל שכר לייעוצים וכאלה אולי...

משם אפשר להתמקח מול החברות בהייטק שישלמו לך בתור ייעוץ.

כמובן שזה פחות סטנדרטי בשבילם, אבל עם התמקחות טובה אפשר להשיג הכל.

אתה משקיע את כל כולך בעבודה ובלימודים.

תרשה לעצמך 1500 שקל בחודש בשביל להנות ובשביל להמשיך להיות בזוגיות טובה.

זה לא שחור ולבן, לאט לאט מדברים על הנושאים האלה הזוגיות ומגלים מה הפרספקטיבה של הצד השני.

תעלה כל כמה זמן דבר נקודתי שאולי מפריע לך ותראה איך היא לוקחת את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 12:19
כלתי מאד מזכירה את זוגתך.

כשהיא רק עברה לגור עם בני, הוא ביקש מאיתנו את טבלת התקציב שלנו כדי להכין לעצמם והיא הופתעה שבכלל יש דבר כזה :)

חשוב לה לא להיכנס למינוס, היא כבר ביררה איתי כמה פעמים לגבי פתיחת תיק השקעות וגם אם היא עוד לא ממש בכיוון - לפחות היא מודעת לאפשרויות.

מצד שני, ההורים שלה מפזרים כסף בהליקופטרים לה ולאחיה (שממש לא צריכים את זה אבל זה נחמד להם ) אז אני יכולה להבין כמה קשה לפתח משמעת עצמית במצב כזה. יש גם קושי לחסוך כשיודעים שמחכה ירושה שמנה. והיא אכן צרכניסטית מדופלמת אבל גם הבן שלי לא רחוק ממנה (חופשות, מסעדות, יקבים, בגדים...)

מצד שלישי, יש בה כל-כך הרבה מעלות טובות והיא חכמה ומעניינת וחמה. תמיד כדאי להסתכל על כל המורכבות של האדם.

יש כאן כמה שרשורים על העניין הזה אז תנסה לחפש.

בכל מקרה, צריך לדעת לתקשר על כל נושא בצורה דומה (פתוחה, לא שיפוטית, אוהבת) ואין כאן משהו מיוחד איך לדבר על פיננסים או צרכנות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 22:57
וואו זה מרגיש לי כאילו עבר נצח מאז...

הבנק הבין אחרי הרבה לחץ מצד הרוכשים שאם לא ייקח צד אז הכל ייפול עליו, וברגע שיש סיכון לכסף שלו במידה והיזם יפשוט רגל אז הוא מחליט "להזיז את התחת". הבנק לקח צד ותמך ביזם בבית משפט, שהכריח את הצדדים לסיים את העבודה בשלבים וכל שלב יש לו את העסקה שלו (ולא מדובר בעסקת חבילה כוללת כמו שהקבלן ניסה להשיג), כך שבסוף הצליחו להגיע להסכמות בסכומים נמוכים יותר שהיו משתלמים לשני הצדדים, כששניהם יוצאים מופסדים מהפרויקט בגלל המאבק ומשך הזמן שהוא לקח עם העיכובים לרוכשים, לספקים, לבנק, לעירייה וכו'.

זה היה נראה לכל אורך הדרך שזה עוד רגע מתפוצץ שוב, וכל השיח בין היזם והקבלן היה מול המפקח של הבנק שמונה לפרויקט, והוא היה בעל הסמכות להחליט אם הצדדים עומדים בהסכמים ולשחרר כסף ששניהם מאוד היו זקוקים לו.

הפרויקט נגמר ברמת גימור ממוצעת, ולכן התעסקתי כמה חודשים בשיפוץ נוסף של מה שהפריע לי. כמו כן, החניה של הבניין עדיין לא נמסרה לדיירים כי אנחנו עדיין במסגרת אותם "הסכמים לכל שלב" - הצפי הוא ליולי, ובינתיים כולנו בלי החניה שלנו בתל אביב, משמע הרבה כלי רכב על מעט מקומות חניה...

הרבה מזל שהפרויקט הגיע לסיום ואף צד לא שבר את הכלים או פשט רגל.

תודה על העצות, לוקח לתשומת ליבי ואת מה שצריך לבדוק אבדוק.

תודה על השיתוף, עזרת לי מאוד.

שבוע טוב לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 13:24
ההפרש במחיר הוא מחיר סיכון שלא התממש. אבל הוא היה קיים ולפי התיאור שלך גם משמעותי.

חשוב תמיד לזכור זאת.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 10:01
קניית הדירה בתל אביב לפני שלוש שנים, זו ההחלטה הכי טובה בהיסטוריה :) דירה חדשה, 70+ מטר + גינה. אתה יכול להשכיר אותה ב10-12 בכיף.

כמה פיצויים סהכ קיבלת מהקונפליקט? כל עוד היית רווק, יכול להיות שהעיכוב בקבלת הדירה אפילו בא לטובתך :lol: .
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2024 18:24
עוד שנה וקצת מאז העדכון האחרון. השנה הזו הייתה קשה מאוד בתור איש קבע בתקופת מלחמה, ולא ארחיב על זה יותר מדי.

אני כבר בן 30, עדיין גר בדירה שלי, מאז כבר החלפתי בת זוג פעמיים :)

יצאתי בספטמבר ללימודי תואר שני מלאים על חשבון הצבא, כמו שציינתי בעבר - משכורת, רכב ועלות התואר נכנסים ע"ח הצבא, כאשר אני לא מאייש אף תפקיד בפועל.

עם זאת, קצת אחרי שיצאתי ללימודים, ולפני שהתחילה השנה, אז התחילה המלחמה הנוראה הזו, ומצאתי את עצמי נקרא לדגל לאייש תפקיד כלשהו בהקשר למלחמה.

רק בתחילת יוני נתנו לי לחזור לשנת הלימודים שלי (כשהאוניברסיטאות פתחו שנה עוד בסוף דצמבר), ותהליך הכניסה ללימודים היה קשה ומייגע - נדרשתי להשלים את סימסטר א' עצמאית תוך שלושה שבועות ולגשת למועדי ג', תוך כדי שסימסטר ב' כבר נמצא באמצע, ומיד לאחר מועדי ג' נדרשתי להתחיל ללמוד למבחנים של סימסטר ב'. רק בשבוע הבא אני אסיים עם המבחנים של השנה הזו. למזלי אני כנראה אצליח לסיים את השנה למרות כל הקשיים ועם ממוצע גבוה. תודה רבה לאוניברסיטה שהתגמשה מאוד בשביל שזה יקרה.

במקביל, מול הצבא, הסכימו לדחות את החזרה שלי לתפקיד לנובמבר במקום בספטמבר כמו שנחתם במקור - בגלל המלחמה. אין פה סימטריה בין זה שנתתי שמונה חודשים משנת המנוחה שלי לעומת זה שקיבלתי עוד חודשיים, אבל זו מלחמה ואין מה לעשות. משום כך, אני החל משבוע הבא נמצא בחופש בשכר עד נובמבר ומתכנן לטוס לטיול "הגדול" בכאילו, שלא עשיתי מעולם בגלל שתמיד הייתי בצבא. למה ב"כאילו"? כי זה רק חודש וחצי, ואני כבר לא בגיל של להיות תרמילאי ולהיות מנותק - אז זה יעלה לי קצת יותר ויהיה קצת פחות נועז. בכל אופן, זו הוצאה שתהיה גדולה אבל זו חוויה שחשוב לי לעשות.

לגבי התפקיד שאני חוזר אליו בנובמבר - על אף שהציעו לי תפקיד עם אופצית קידום לסגן אלוף, התנאים שלו כבר לא מתאימים לי ואני פחות נכון לישון בבסיס ולחזור רק בסופ"שים הביתה. חשבתי לעשות תפקיד שיפתח לי עוד דלתות קידום לסא"ל, וגם ייתן לי ניסיון שיעזור לי בחוץ אם אחליט לצאת לאחריו. מפה לשם, מצאתי את עצמי עתיד להיכנס לתפקיד מאוד מרכזי וטכנולוגי ביחידה נחשקת, בתור מי שאחראי על חלק גדול מהפעילות שם. מי שעושה את התפקיד כרגע עתיד להשתחרר בעקבות הצעת עבודה בחוץ שהוא לא יכל לסרב לה... בתור ראש מחלקה בחברת הייטק גדולה. אז אני בונה על זה שגם לי תהיה האופציה אם אחליט כך.

בחנתי קצת את האופציות שלי לפני שהחלטתי ללכת על התפקיד הנ"ל, כשעוד יכלתי לבחור להשתחרר בנובמבר, וקיבלתי הצעות עבודה עם שכר של 35-40 אלף ברוטו.

מבחינת השכר שלי כרגע ומה שעתיד להיות בתפקיד הבא, אין שינוי... 14.5 אלף נטו. המקפצה הבאה תהיה רק בסגן אלוף אם אחליט להישאר (מקפצה של עוד 5 אלף לנטו).

בנושאים אחרים -

*חזרתי להשקיע עצמאית בבורסה, אך עדיין לא כמו שהייתי עושה פעם, אלא בצמודי מדד בלבד. אני מרגיש שאין לי את הפנאי להתעסק ביותר מזה.

*בעניין הדירה עברו כבר מעל לשנה וחצי מאז שקיבלתי אותה, אך עדיין לא טופלו שום ליקויים שדיווחתי עליהם כמה וכמה פעמים בשלל דרכים. אני בדרכי לתבוע את היזם. לפי חברת בדק שהבאתי בפעם השלישית לכבוד התביעה בלבד, סך הליקויים עומד על 70 אלף ש"ח. מרביתם המוחלט לא משפיעים לי על איכות החיים אבל הם משמעותיים כשהם הרבה כל כך. בכל אופן אני עוד חושב כיצד לעשות את המהלך הזה ומתי. מתוך ה- 70 אני מעריך ש- 10 זה עלות התיקונים שאבחר לעשות בסוף. למרות כל זה, הדירה מקסימה ואני נהנה ממנה המון.

סטאטוס נוכחי:

חסכון חודשי - 6 אלף ש"ח.

תיק השקעות - 160 אלף ש"ח.

קרן השתלמות (לא נזילה) - 180 אלף ש"ח.

קופות גמל (נזיל) - 120 אלף ש"ח.

עו"ש - 10 אלף ש"ח אחרי הוצאות על הטיול המתוכנן.

קרן פנסיה (לא שזה באמת רלוונטי בשלב הזה) - 390 אלף ש"ח.

יעדים:

לחזור להשקיע - בוצע לא בצורה מלאה.

לחסוך אני לבד מיליון ש"ח עד גיל 33 - אני סקפטי לגבי זה בעת הנוכחית. אני מעריך שהמצב ישתפר לאט לאט מכיוון שבשנתיים הקרובות השכר שלי ישאר דומה. אולי עכשיו כשאחזור לתפקיד אז אצליח לחסוך קצת יותר כי יהיו לי פחות ארוחות צהריים לבשל לעצמי. בשורה התחתונה - אני מעריך שהיעד יהיה רלוונטי בגיל 35 במקום 33.

*יעד חדש-ישן* למצוא בת זוג - כרגע אני לוקח הפסקה מאז מערכת היחסים האחרונה ועד שאחזור מהטיול בחו"ל, אבל לאחר מכן אני מוכן להשקיע את הזמן והכסף שצריך, כמו תמיד. היו הצלחות בשנים האחרונות, אבל בסוף זה לא התאים אז צריך להסתכל קדימה :)

קיבלתי 120 אלף ש"ח, שזה בעצם מימן לי את עלות הריהוט המלא לבית והשיפוץ שנדרשתי לעשות טרם נכנסתי אליו. יש עוד 10 אלף שהיזם צריך להעביר לי ואין מחלוקת בינינו על כך, רק צריך שהבורר יסכים לבנק לשחרר לו את זה. חוץ מזה אני בונה על ה-70 אלף מהתביעה שאגיש, אבל זה ייקח כמה שנים...

לגבי העניין של השכירות, תמיד אני משתעשע ברעיון של להשכיר את הדירה שלי ב-10-12 אלף ולעבור לשכור משהו ב-4-5, ולהגדיל את החיסכון שלי משמעותית. אבל בסוף אני חוזר לזה שאני בחרתי לגור כאן, השקעתי המון כסף בדירה כדי שתתאים לי, אני אוהב אותה ומתכנן לגור בה עוד המון המון שנים - וזה רק ילך וישתפר! יש פה 300 מטר ממני תחנת רכבת קלה שעתידה להיפתח בעוד כמה שנים וזה בכלל ישפר פה את איכות החיים (ובראייה של השקעה - יעלה עוד את ערך הנכס ואת השכירות).
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 13:12
אין ספק שזו תקופה קשה לאנשי הקבע... במיוחד כי ציינת שאתה בחיל המודיעין ואני מניח שאתה מקבל אצבע מאשימה גם אם לא הייתה לך נגיעה ישירה לעניין.

להחזיק מעמד ולזכור שמי שלא עושה - לא טועה.

ההשלמה העצמאית של הלימודים נשמעץ כמו שגרה מסויטת במיוחד ללמוד בה, למרות שאתה בפתוחה. נראה כאילו "הסיכון התממש" - עד כה יומן המסע שלך בתור איש קבע ביחידה נחשקת היה די מעורר קנאה לגילך, וכרגע אתה נמצא בשגרה קשה נפשית וגם עמוסה. אבל בלי סיכון של שגרה צבאית מטורפת בזמן מלחמה, מראש לא הייתה חבילת התנאים הכלכליים המעולים שלך, מהרכב והדלקן עד התואר השני במימון הצבא. אז אל דאגה, הגלגל עוד יתהפך.

מעניין, נשמח שתשתף גם לגבי בתור חוויה כלכלית, אישית וישראלית.

אחלה, רק תזכור לפתח כישורים מתאימים ולא לבנות על זה שחיל המודיעין בהכרח ימשיך לפתוח דלתות באותה מידה מעצם אזכור שם היחידה שלך. וכמובן - לא הייתי מתחיל תפקיד חדש במסגרת צבאית *רק* במחשבה על העבודה האזרחית שתבוא, גם בגלל הסחת הדעת המקצועית וגם בגלל תחושת השליחות הצבאית.

מעולה, כי כתבת בעבר שאתה תחזור להתעסק זה "בעוד שנה". אמנם היית בעומס אבל חשוב לא לתת לסכומים גדולים כמו שלך להישחק ללא השקעה.

בתנאים של מועדון "חבר" יש לקוות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2026 10:50
עוד שנה וקצת עברו, בן 31. אסכם בנקודות:

1. מיד לאחר הטיול שעשיתי מצאתי את זוגתי, אנחנו ידועים בציבור, מתגוררים יחד בדירתי עם הסכם חיים משותפים ובשנה הקרובה נתחתן. היא מדהימה.

2. התיקונים בדירתי שבוצעו על ידי הקבלן נעשו בצורה אסתטית לחלוטין ועל כן אינם נחשבים תיקונים - הליקויים המהותיים חוזרים שוב ושוב. הגשתי את התביעה ע"ס 107 א"ש ואנחנו בשלב מאוד מתקדם שלה. לדעתי בקיץ יתקיים הדיון האחרון והסאגה הזו תיפתר (טרם התיקונים עצמם כמובן). הריב בין היזם לקבלן משרת אותי במסגרת התביעה שכן הם מאשימים אחד את השני ונוצר הרושם לכולם שהתביעה שלי צודקת (כמו ששניהם אומרים), רק נשאר לבית המשפט להחליט מי ישלם. אני מניח שלא אתקן את כל הליקויים כי עם חלקם למדתי לחיות, כך שאכניס חלק מהכסף לחיסכון.

3. לא חזרתי להשקיע לגמרי כמו שרציתי מנסיבות החיים. בינתיים רק משקיע סולידי במדדים וכו'. אני שלם עם זה ואחזור לזה בצורה מלאה בעתיד. לצערי תיק ההשקעות שלי מאוד נפגע מהתחזקות השקל וזה נגס לי בכל התשואה שהתיק עשה על הנייר (20 ומשהו אחוז).

4. מבחינת שכר אז הגדלתי מעט בצבא את המשכורת שלי מ-14.5 נטו ל-15.5 נטו. זה לא מספיק אבל אלה הסכומים בצבא.

5. אני עתיד לסיים את התפקיד שלי ולהשתחרר ביולי. התפקיד היה מה שחיפשתי עם כי אני כבר מרגיש שאני משתעמם בו. אני פתחתי לינקדאין ואתחיל אקטיבית לחפש אחרי פסח עבודה בחוץ. בינתיים מגיעות הצעות עבודה (שמהן ועד חוזים אמיתיים יכול להיות מרחק גדול) - בשכר שנע בין 45-55 אלף שח ברוטו, לתפקיד פרודקט בגופי סייבר או בטחוני, בסקייל כמעט דומה למה שאני עושה היום.

סטאטוס נוכחי:

חסכון חודשי - 7 אלף ש"ח.

תיק השקעות - 140 אלף ש"ח.

קרן השתלמות (לא נזילה) - 280 אלף ש"ח.

קופות גמל (נזיל) - 220 אלף ש"ח.

עו"ש - 40 אלף ש"ח אחרי הוצאות על הטיול הגדול ושני חו"לים נוספים מאז. אם לא הייתי מתפנק בשנה הזו הייתי חוסך עוד כמה עשרות.

קרן פנסיה (לא שזה באמת רלוונטי בשלב הזה) - 580 אלף ש"ח.

שארית משכנתא לתשלום של 900 א"ש.

יעדים:

לחזור להשקיע - הושלם לא בצורה מלאה.

לחסוך אני לבד מיליון ש"ח עד גיל 35 - כמו שהערכתי, אני לא הצלחתי לחסוך כמו שרציתי. אני חושב שעם תכניות בעתיד להתחתן ברמת השכר הנוכחית שלי לא אצליח לעמוד גם ביעד של גיל 35. אני מקווה שעזיבת הצבא והתחלת עבודה בחוץ תהיה חיובית בנושא הזה ואז אולי כן אצליח להגיע ליעד למרות זאת. משכך, כרגע אני לא משנה את היעד ונבחן אותו אחרי תקופה בחוץ.

למצוא בת זוג - הושלם בצורה מלאה!
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2026 01:00
קראתי עכשיו את כל השרשור, מעניין לשמוע את דעתך בנוגע לעובדה שהפסקת לחסוך בצורה אגרסיבית.

יכול להיות שאתה עדיין כן ולא הבנתי משהו נכון, מכיוון שלא פירתת הוצאות ולא ברור איך אתה סופר את המשכנתא בסיפור.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 19:53
מעניין אותי, אם זה בסדר מבחינך לשתף, על מה זה נפל ומה לא התאים אם אתה מגדיר אותם כהצלחות? על מה לא היה ניתן לגשר?

ומה כן מצאת בבת זוגתך הנוכחית שלא היה באף אחת אחרת?