⬅ חזרה לאינדקס

SRET והסיכון (הנוסף) בחשבון margin

🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2020 10:11
שלום רב לחברי הפורום היקרים,

רציתי לשאול בבקשה:

1. לגבי חשבון margin ב-IB - הסיכון של ירידות בשוק ושווי הבטוחות שיורד ברור לי (פחות או יותר). אבל קראתי באחד הבולגים משהו אחר שהרבה יותר הטריד אותי (מקווה שלא הבנתי נכון את מה שהיה כתוב שם).

היה כתוב שבחשבון margin הברוקר יכול יום אחד פשוט לדרוש ממך את ההלוואה חזרה. פשוט ככה... זה נשמע לי ממש ממש לא הוגן ולא מקובל.... ואפילו הזוי... איך אפשר לעשות עסקים עם חברות שמשאירות לעצמם את הפתח הזה...

הבנתי נכון? ואם כן האם זה תקף גם לגבי חברת IB?

2. שאלה שנייה לגבי ETF SRET שמשקיע ב-30 הריטים "ריווחים ביותר" (או משהו כזה). אינני מבקש המלצה האם להשקיע בה או לא כמובן - אלא מבקש המלצות מהחברים המנוסים כאן - באיזה בדיקות או כלים כדאי לבחון קרן מסוג כזו לפני שמחליטים להשקיע בה לדעתכם?

למשל להבנתי (המאוד מאוד חובבנית ככל הנראה) חשוב מאוד לדעת כל כמה זמן הם עושים rebalance - כי ההגדרה של "ריווחיות ביותר" היא בטח דבר שמשתנה לא מעט.. אתה מתחיל את השנה עם ריטים ריווחים ועלול לסיים אותה עם ריטים פחות ריווחים :) האם יש דרך להבין את מדיניות ותדירות ה-rebalance של ETF? ואף לעקוב אחר ההיסטוריה של ה-holdings שלה?

תודה רבה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2020 11:13
תיאורתית זה יכול לקרות, הברוקר לא מחוייב לתת לך מינוף. מעשית זה התאבדות - כי כולם יברחו מברוקר כזה והוא יסיים את הקריירה + תביעות.

מה שכן קרה, וגם קורה כרגע, זה הרעה של תנאי המארג'ין כשהוולטיליות עולה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2020 11:43
כן הוא יכול, זה לא ממש נפוץ אבל מה שכן יותר נפוץ זה שהוא משנה את דרישת הבטחונות, כלומר שהתיק שלך שווה פחות כסף לבטחונות.

לגבי איך אפשר, זה המצב, זה בחירה שלך עם לללוות מהם כסף בתנאים האלה או שלא.

כן.

תלוי מה אתה מחפש בגדול, תשואת דיבידנד גבוהה באה עם סיכון מוגבר (כ9% כיום), צפי ל0 עליית ערך ואולי אפילו ירידה עקבית בערך

דרך טובה לבחון ETF כזה או אחר זה לבדוק את ה10 חברות הגדולות ביותר שמרכיבות את הקרן.

זה בהתאם לREBALANCE של המדד עצמו, במקרה הזה פעם בשנה ביום העסקים האחרון של ינואר.