⬅ חזרה לאינדקס

ת"א 25 או קרן מחקה סינתטית?

🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2015 01:05
היי כולם/ן! אני אשמח מאוד אם תגידו לי מה אתם הייתם עושים במצב שלי (לא מבקשת ייעוץ ;) ).

יש לי קופת גמל פטורה ממס שמושקעת באופן בלתי יעיל בעליל (דמי ניהול 1.05%, רובה אג"ח). אני מתכננת להעביר אותה לקרן מחקה עם דמי ניהול אטרקטיביים יותר (0.5%), אבל האופציות המנייתיות היחידות העומדות בפניי הן ת"א 25 או קרן מחקה סינתטית של S&P500. ראיתי פוסט של המשקיעה שמזהיר מפני קרנות מחקות סינתטיות, ובלי קשר מחיר הדולר הגבוה ולכן השקעה בשוק האמריקאי נראית לי לא משתלמת מבחינת מט"ח, מצד שני השקעה במד ת"א 25 חושפת אותי להשקעה מאוד לא מפוזרת ולכן לפוטנציאל הפסד- מספיק שחברה אחת תפשוט את הרגל ואני יכולה לאבד 4% (או יותר) מההשקעה שלי..

דעתכם/ן?
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2015 01:13
עניין העקיבה הסינתטית הוא מעצבן אבל משני.

״מחיר הדולר גבוה״ - מי אמר? האם אתה רומז שאתה יודע לאן הוא ילך בטווח הקרוב? הרחוק? אם כן אז אתה יכול לעשות הרבה מאוד כסף במסחר במט״ח, עזוב אותך מעקיבה אחרי מדדים :)
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2015 01:13
קרן מחקה סינטטית היא אכן לא האופציה הכי טובה כשיש חלופות טובות יותר, כמו קרנות סל (ETF) שעוקבות ע"י אחזקה פיזית למשל. היות ובקופות גמל מחקות אין חלופות טובות יותר - אישית חילקתי את רוב ההקצאה (80%) לטובת קרן מחקה SP500 ומיעוט (20%) לקרן מחקה תא25, יותר משיקול של שמירה על איזון מסוים בין המטבעות, אל מול העובדה שכלכלת ארהב היא כמחצית משווי המניות הנסחרות בעולם וזאת הישראלית היא טיפה מעל 0.2%.

על האם הדולר יקר או לא אין לי שום תובנה - אני אפילו לא ככ עוקב אחרי השער, שלא לדבר על להתיימר להיות בעל תובנה כלשהי לגבי העתיד שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2015 01:21
קרן מחקה סינטתית כזאת בעצם מוותרת על הדיבידנדים?
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2015 01:29
@ברננקי לא, היא מקבלת גם את הדיבידנדים, אם כי בדרך אחרת כמובן. תחפש, היו על זה כמה דיונים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2015 13:02
אם היית יכולה לחזות את כיוון התנועה של שערי המט"ח ושקל-דולר בפרט היית יכולה להיות עשירה מאד מהר מאד. קיצר - לא הייתי קבל החלטות השקעה ע"ב שער השקל-דולר הנוכחי, אבל כן לפי האם את בכלל רוצה להיות חשופה לדולר או לשקל?

אני גם משקיע את קופת הגמל שלי במסלול מחקה סנופי500.