⬅ חזרה לאינדקס

איך להתחיל עם סכום קטן?

🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 14:48
היי,

קראתי כמה פוסטים של המשקיעה ואני מרגיש מבולבל...

אני רוצה להתחיל, איך אני משיג ידע? יש ספרים שאתם ממליצים עליהם, שעזרו לכם? וכשיהיה לי את הידע, איך אני מתחיל להשקיע?

בנוסף, אני עובד בעבודה עם משכורת נמוכה (בסביבות ה-3-4 אלף לחודש) שאת רובה אני חוסך ללימודים. האם זה רלוונטי בכלל שאני אתחיל לדעתכם? או שאני אתחיל אחרי הלימודים שם תהיה לי משכורת שיותר מאפשרת את זה?

תודה למי שיעזור..
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 15:15
ברוך הבא לפורום!

כמה זה סכום קטן? מה המטרה של החיסכון? מה הנכסים שאתה רוצה לקנות/לסחור?

יש דרכים להשקיע עם מאמץ מאוד מינימלי אבל עם דמי ניהול גבוהים וחוסר גמישות כמו קופג"ה.

יש גם דרכים יותר מתוחכמות שמאפשרות גמישות וחיסכון בעלויות מסחר, כמו מסחר דרך ברוקר זר. אך זה דורש יותר מאמץ וידע.

יש גם אפשרויות באמצע כמו ברוקר ישראלי ובנק.

לכל מכשיר יש חסרונות ויתרונות.

לפני שאתה רץ לפתוח תיק השקעות. אתה יודע במה אתה רוצה להשקיע? מה המטרות שלך ומה הסיכון שאתה מוכן לקחת?

ממליץ לקרוא עוד בבלוג עד שתצליח לענות לעצמך על השאלות הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 17:14
אני מצטרף לשאלה - רק עכשיו התחלתי להרוויח ולחסוך מספיק כדי לחשוב על השקעות.

מעוניין בהשקעות לטווח ארוך (10 שנים עד אחרי פרישה), מדדי מניות רחבות כמו S&P500 או יותר רחב.

מדובר בסכומים של 2-5000 שקלים לתקופה, כמובן בתקווה שזה יעלה לסכומים יותר גדולים בשנים הקרובות.

וכמובן מעוניין לשלם כמה שפחות מיסים ודמי ניהול.

כרגע אין לי אפשרות לק"הש מהמעסיק. וממה שהבנתי עם סכומים קטנים כאלה קשה להשקיע דרך ברוקר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 17:22
אני לא בטוח שיש בזה היגיון כלכלי - אבל יש בזה יתרון חינוכי גדול. לצורך העניין, לפחות כדי להמנע מעמלות קניה ומכירה אפשר לפתוח קופת גמל להשקעה (יש מסלול SP500 כמובן). וכשהסכומים יגדלו אפשר להעביר לברוקר
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 17:49
@Rahash

להשקיע בכלל, או ספציפית לעשות ברוקר?
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 17:56
להשקיע בכלל. אין הרבה רווח מהשקעה של כמה מאות שקלים, ופתאום משווים את זה לכמה עולה כוס קפה וזה נראה מצחיק להשקיע את הזמן בשביל זה. אבל אני באמת חושב שזה מקנה הרגלים נכונים ולכן כדאי מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 12:04
היי, תודה :)

סכום קטן - אני מתכוון ל-500 שקלים בחודש שאני יכול להשקיע (השאר או שאני מבזבז או חוסך ללימודים ומטרות אחרות).

אבל זה רק בשלב הזה של החיים... הרי כשאני אתחיל ללמוד לא יהיה לי מקורות הכנסה.

למרות שקראתי פוסטים של המשקיעה, אני מרגיש שהתעסקות בתיק השקעות, רכישה, מעקב וכו' זה פעולה מסובכת שמצריכה המון זמן וידע - על מושגים בשוק ההון, אני לא בטוח מה זה קופת גמל, קרן השתלמות, לצד ידע בדיני מיסים. אולי עדיף בשלב הזה להרוויח תשואה נמוכה יותר, מאשר להתעסק בכל זה?

ומטרת העל - שיהיה לי 200 אלף שקלים בצד.

ושוב, תודה. מצטער על כל השאלות והתהיות אני באמת לא בטוח...
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 12:07
+1