⬅ חזרה לאינדקס

חילופי סטודנטים

🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 15:53
שלום לכולם, אני כרגע לומד סטטיסטיקה ומדעי הנתונים בעברית, נפתחה אצלנו ההרשמה לחילופי סטודנטים.

עניין אותי לשמוע מחברי הפורום אם מישהו עשה ואיך היה לו (מהפן החוויתי, המקצועי והלימודי)? והמלצות אולי למקומות מסויימים.

כרגע אני נוטה בעיקר לכיוון ארה"ב (פתוח לUCLA, Penn), ואולי אחת האוניברסטאות במזרח (סינגפור\יפן).

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 17:58
עשיתי בעברי חילופי סטונדטים לסמסטר אחד - הייתי ב Penn.

בשבילי זה היה הביקור הראשון אי פעם בארה״ב ככה שמכל בחינה זו בהחלט הייתה חוויה. באופן אישי רציתי לראות איך אני מתמודד עם הרמה הגבוהה בלימודים (והיא הייתה משמעותית גבוהה ממה שהורגלתי בארץ), עם רמת האנגלית, וכמובן שרציתי לחוות את ״החיים האמריקאיים״. בשבילי זו הייתה סוג של תכנית ניסיון על מנת לבדוק עם עצמי אם אני מסוגל ממש לחיות בארה״ב באופן ״מלא״.

תכנית זו עזרה לי להבין שכן, אני מסוגל להתמודד עם הכל, ומספר שנים לאחר מכן עברתי לארה״ב. היום אני בארה״ב כבר כמעט עשור ובקרוב עושה רילוקיישן בחזרה לישראל :)

בקיצור, ממליץ בחום. אני חושב שתכניות אלה עוזרות תורמות להתפתחות האישית במגוון תחומים שונים. מקווה שיש פה עוד אנשים שאולי יוכלו לתת זווית ראייה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 18:18
עשיתי לפני הרבה שנים בתחום לימודים אחר וליעד אחר. אחסוך את הדיונים על פן זה או אחר וערך זה או אחר ואגיד שפשוט היה כיף לא נורמלי. בפרספקטיבה אחורה אין לי מושג אם סייע בתחום לימודי, מקצועי או כלכלי, אך החוויה בהחלט נשארה.

נצל את האפשרות כל עוד היא קיימת!
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 18:51
ממליץ. הרווח במובן של התפתחות אישית, הרחבת אופקים, זיהוי הזדמנויות וסתם למידה הוא עצום. כיף לראות עולם, לפגוש אנשים ולהכיר את עצמך מחוץ לעברית ולמקומי.

הסיכון זניח. מקסימום לא תהנה ויהיה לך קר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 21:03
לא עשיתי אבל נישמע נהדר, לך על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2020 09:09
תודה לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2020 02:20
כיף לא נורמלי, לך על זה. תמצא את המערכת הכי נוחה מבחינתך ושאר הזמן תסתובב בחוץ ותטייל. אל תעבור לסינגפור בשביל לחרוש שם בספריה :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 21:42
לך על זה.

גם לי הייתה הזדמנות כלשהי כזו, לא מימשתי ואני מצטער עד היום.