⬅ חזרה לאינדקס

התיק של בת העמק

🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2015 21:55
טוב, בעצם זה שני תיקים, אחד למבוגרים ואחד לצעירים. אז נתחיל:

תיק ההשקעות של זוג בני 50 בערך

שליש מהסכום נכנס לבורסה הישראלית דרך קרנות מחקות.

50% S&P 500

50% EUROSTOXX600

כמעט 2/3 הולכים להיכנס לנדל"ן, כנראה פליפ, או ליזמות אקטיבית אחרת.

עוד קצת פירורים ב- P2P וקניית יורו. קרנות הפנסיה כרגע די סמליות...

במזומן- כמות ההוצאה השנתית שלנו.

הרציונאל:

סכום הכסף הגדול נוצר לאחרונה כתוצאה ממכירת הבית שלנו. אין לנו חסכונות קודמים והשעון רץ. אין טעם לאג"חים וכד'.

מה שהושקע בבורסה ישאר שם לפחות עשור עם תקווה שלנצח ולירושה לילדים. אם יצטברו רווחים מופלגים מהיזמות, חלק יועבר לשם. עם שאר הכסף אנחנו רוצים לייצר עוד הון בעשור הקרוב אבל בלי לעבוד יותר מדי.

בהזדמנות אני אספר איך, להבדיל מרוב חברינו, איבדנו כל פחד בחיים בענייני עבודה, מגורים והסתדרות בחיים. בדרך כלל ככל שמתבגרים ככה נאחזים בקיים.

תיק השקעות לצעיר בשנות ה-20 לחייו

אחת לכמה חודשים הכנסת כסף שנחסך אל תיק ההשקעות הקיים תוך כדי איזון מחדש.

30% S&P500

30% eurostoxx600

5% שווקים מתעוררים

5% ת"א 100

30% אג"ח ממשלתי שקלי, כל המדד

למעשה יצרתי את אותו התיק לשני ילדיי. כל אחד מהם בעל אישיות שונה והשתכרות שונה אבל בדבר אחד הם משותפים: מאז שיש להם חשבון בנק הם מעולם לא נכנסו למינוס. אין עמלת הקצאת אשראי ואין ריביות מטורפות. מה שאומר שיש להם אמא מאד רגועה :>

מבחינתי, כל שקל שנכנס אצלם לתיק- לא יוצא! רוצים ללמוד? רוצים לטייל? אין בעיה. מתחילים לחסוך מ-ע-כ-ש-י-ו ומוותרים לתקופה מסויימת על הגדלת התיק.

אשמח לתגובות וההערות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2015 21:58
למה רק אג"ח שקלי?
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2015 22:11
יש לי רתיעה, אולי לא רציונאלית, מהצמדות וגידורים. ככה הכי קל ופשוט לי
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2015 22:32
אז למה באחד התיקים יש אג"ח ובשני לא? אם כבר אז דווקא מהתיק לצעירים הייתי מעיף אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2015 22:36
מה שבנית לבנים שלך זה נקרא מאוד סולידי לטווח רחוק של 5-10 שנים?
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2015 22:41
רק הערה, 5-10 לא נחשב טווח השקעה רחוק (אלא בינוני, ואם זה 5 אז אפילו קצר).
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2015 22:55
האם אתם תבצעו את הפליפ בעצמכם או שתתנו לחברה מנהלת לבצע זאת?

האם אתם מוגבלים לארץ או מסתכלים גם על חו"ל?

אני מאוד אשמח לשמוע עוד פרטים על הנושא גם מעבר לשאלות ששאלתי :)

עקב כך השאלה שעולה לי בראש היא: למה אג"ח באופן כללי?

+1
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2015 23:06
התיק ללא אג"ח הוא שלנו, הזקנים. הוא צריך לטוס למעלה ולא יכול להיות, מבחינתנו, סולידי. מצד שני, אנחנו גם החלטנו שהכי גרוע זה שהתיק יהיה מופסד ולא ניגע בו. נסתדר גם בלעדיו.

התיק השני הוא לצעיר שכל החיים לפניו ושם אני כן רוצה איזונים. זה תיק שנועד לעשרים-שלושים שנה והלאה. היום הוא יכול לעבוד ולהתפרנס ואין לו *צורך* בכסף הזה.

ראה תשובתי לחתול.

איפה כתבתי שזה טווח ההשקעה?

מה שלא נבחר, זה אנחנו עושים. שאני אתן לחברה לנהל??? נתתי לחברה לנהל לי את ההשקעות בבורסה? כל אחד מגיע לי עם פוזה של יועץ דמיקולו (חוץ מאחד חמוד) ורק חושב איך *הוא* ירוויח ולא אני.

מה שכן, אני מרבה להתייעץ. משקיעים, קבלנים, מתווכים, שמאים... כל מי שאני מכירה דוד של אח של סבא שלו. לאט לאט משלימה את הפאזל.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2015 23:09
לא כתבת, עידו שאל שאלה והערתי לו עליה. (אכן הייתי צריך לצטט אותו כדי שיהיה ברור)
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 00:19
אני הייתי מוריד את כל האגח מהתיק של הצעיר וממיר אותו למניות או כל השקעה אחרת עם תשואה יותר גבוהה (בשאיפה). תיק של בן 25 פחות צריך איזונים ויותר צמיחה. אפשר לאט לאט עם השנים להמיר את האחוז המנייתי באגח, כרגע עם סביבת הריבית + תיק קטן + בחור צעיר = לא רואה סיבה לאג"ח.

דווקא בתיק שלכם הייתי שם אחוז גבוה של אגח כי בטוח יהיו לכם הוצאות פתאומיות (רכב,חתונה,טיול,עזרה לבן בדירה) וכו.. ויהיה באסה לנעול הפסדים אם הבורסה באדום. אבל זה חישוב שרק אתם יכולים לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 00:39
70% מהחיסכון שלו מושקע במניות. זה נראה לי די והותר.

תעיין שוב בתיק. רק שליש מההון שלנו נמצא בבורסה. ולכן כולו במניות. אלה נועדו לזמן ארוך. משאר הכסף אנחנו מתכוונים להצמיח הון בשנים הקרובות ולא דרך הבורסה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 00:47
כל הכבוד על היוזמה! הלוואי ולי הייתה הסבלנות הנדרשת להשקיע בנדל"ן פליפ.

יש לכם תכנית חלופית במקרה וההשקעות בנדל"ן לא יספקו את התשואה המצופה מהן?
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 07:43
לא כל כך ברור לי, ההשקעה בפליפ נדל"ני (או כל "דרך הצמחת הון" אחרת כפי שאת קוראת לזה) - זה החלק הסולידי בעינייך בתיק?

ולגבי מה שענית ל-mudale222, השקעה בנדל"ן היא מאוד לא נזילה אז איך זה עונה על הצורך לכסות הוצאות פתאומיות מבלי לגעת בחלק המנייתי של התיק?
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 09:24
אין שום דבר סולידי בתיק שלי. הסיבה היא שהתחלנו לייצר כסף (שהוא לא פרנסה יומיומית) רק עכשיו ואין לנו את כל הזמן שבעולם, בניגוד לילדיי שהתיק שלהם יכול לצמוח בנחת. מצד שני, עשינו בדיקה עצמית לגבי יכולת הכלת הסיכון הזה בחיינו ורק אז בחרנו בדרך הזו.

עסקאות פליפ הן יחסית מהירות. בין חודשים ספורים לשנתיים. מדובר על קניית דירה/בית/מגרש, העלאה אקטיבית (שיפוץ או בנייה) או פסיבית (זמן ומיקום נכון) של

ערך הנכס ומכירתו. וכבר אמרתי שאנחנו משאירים במזומן סכום שיספיק לפרנסתנו למשך הזמן הנדרש.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 11:26
זה דווקא יהיה מאוד מעניין לשמוע, ואשמח אם זה יקרה מוקדם ממאוחר :)
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 12:17
פיספסתי את זה...

אנחנו עדיין לא סגורים לגמרי על נדל"ן אם כי לפי כמות המחקר שהשקעתי בזה עד עכשיו, זה הכי הגיוני. אם נחליט ללכת על משהו אחר אז אצטרך לעשות

עוד "דוקטורט" עצמאי וכרגע אין לי משאבי אנרגיה להתפזר יותר מדי.

בחרתי נדל"ן פליפ כי יש לנו ידע שמתאים לזה אבל זה באמת דורש סבלנות וכוחות ואנחנו לא סגורים על זה כי בא לנו להעביר את הזמן בהרפתקאות :>

מצד שני, כרגע זו נראית הרפתקאה מגניבה עד שזה ימצה את עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 15:06
נשמע מעניין. אתם יודעים לאיזה סכום תרצו להגיע כדי לסדר את עצמכם כלכלית? לא ציינת כמה זמן נוסף יש לכם כדי לחסוך ולהכניס כסף נוסף לתיקים. אהבתי מאוד (!) את החינוך למחשבה מראש על ההוצאות הגדולות (לימודים/ טיולים וכו) ועל להתחיל לחסוך מעכשיו... הרבה יותר טוב מלהגיע לנקודה ולהתחיל לחשב מאיפה אני מביא את הכסף / לקחת הלוואה ולשלם על זה בעתיד יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 15:13
כן

בעקרון, כל עוד אנחנו חיים. מה מפריע לנו? או שלא הבנתי את השאלה...
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 15:15
לאיזו תשואה (בשנה) את מצפה מההשקעה בנדל"ן?
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 15:16
האם אתם מתכננים להפסיק להכניס כסף ממשרה / עסק באופן רציף זו הייתה השאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 16:36
זאת שאלה קצת בעייתית כי זה לא נדל"ן להשכרה. זה יכול להיות קניה ומכירה אחרי כמה חודשים או אחרי שנתיים.

הכוונה שלנו שהרווח הנקי השנתי יהיה פי שניים לפחות מההוצאות השנתיות שלנו (שהן די צנועות). כך נוכל להפסיק עם עבודה במשכורת וגם נוכל להגדיל את ההון.

ברגע שההון יגיע לסכום שהוחלט עליו, אני מקווה שלא נתפתה להמשיך לצבור באופן אקטיבי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 16:43
עדיף לא להינעל על השקעה, להגיד שאת מצפה לרווח כפונ' של הוצאות במשהו אחר ולא לשקול אפיקים אחרים.

יכול מאוד להיות שתשואה כפולה מההוצאות (באחוזים) נמוכה מהתשואה שתקבלי באג"ח למשל.

במקרה הזה אם תקבלי (כלומר שאת מצפה לה) תשואה זו בנדל"ן ותוך ההנחה שאת מסכימה שרמת הסיכון באג"ח נמוכה מרמת הסיכון בנדל"ן (נניח אג"ח ממשלתית) אז ברור שעדיף לך להשקיע באג"ח...

זה שאת מוכנה להסתפק ברווחים מועטים זה יפה אבל זה לא אומר שאת צריכה בכוונת תחילה לבחור בהשקעה נחותה.

אני חושב שהשאלה הכי רלוונטית היא האם יש לך עקרונות מנחים שלפיהם את משקיעה? ואם כן מהם?
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 22:47
תגיד, מצאת אג"ח ממשלתי בזמן האחרון שעדיף לי להשקיע בו? כזה שנפרע תוך שנתיים והתשואה שלו גבוהה יותר מאפס (בערך)? אשמח לשמוע עליו.

אתה יכול להסביר לי למה התכוונת במונחים "רווחים מועטים" ו"השקעה נחותה"?

עקרונות מנחים להשקעה אקטיבית:

א. תחום קל(בשבילי) ללמידה עצמאית.

ב. תחום שבו יש לנו ידע ו/או ניסיון לא רעים. לגבינו מדובר על לא מעט אפשרויות. ככה זה כשלא עובדים באותו מקצוע כל השנים.

ג. משהו שלא דורש עבודה מאומצת לאורך זמן רב, משהו מעניין

ד. תשואות שיאפשרו לנו להתפרנס ולהגדיל הון באותו זמן.

ה. בחירת סיכונים שמתאימים לנו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 23:40
1. ולמה לבחור נדל"ן ולא דבר אחר כגון אג"ח או מניות?

2. נתתי את האג"ח כדוג' קיצונית כדי להראות שכדאי להשוות אפיקי השקעה לפי שילוב של סיכון ותשואה. מפני שאת לא אומרת מה התשואה שאת מצפה לקבל מנדל"ן אני מאמין שאת ננעלת על נדל"ן בלי לשקול גם מניות מתוך האמונה ששם תעשי איזושהי תשואה גבוהה ביותר או מתוך האמונה שהסיכון שם לא קיים.

אני חושב שעדיף לבחון אפיקי השקעה לפי פונקציה המשלבת תשואה וסיכון (בכל דרך שתבחרי למדוד אותם). הבעיה היא שבגלל שאת לא נותנת תשואה צפויה בפרוייקט הנדל"ן שאת מתכוונת להיכנס אליו אי אפשר להשוות את האפיק הזה מול אפיקים אחרים ואז אני אומר שייתכן מאוד שהתשואה הצפויה (לא בפועל) תהיה בכלל נמוכה מתשואה צפויה באפיק אחר - דהיינו עדיף האפיק האחר (בממוצע).
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2015 23:47
אני לא אדבר בשמה אבל מההיכרות שלי פליפ של נדל"ן צפוי לספק תשואה גבוהה בהרבה מאפיקי ההשקעה האחרים שנידונים בפורום שלנו (כולל 100% מניות - דיבידנדים או מדדים).

מצד שני זה רחוק מאוד מלהיות פסיבי ולי ממש (אבל ממש) אין סבלנות להתעסק עם זה אז אני מסתפק בתשואה נמוכה יותר משוק ההון.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2015 06:50
קראת את התיק שלי? כבר השקעתי חלק מההון במניות.

מבחינתי, ההבדל בין נדל"ן אקטיבי לבין מניות הוא במונחי זמן. המניות נועדו ליצור תשואה שאולי *אתחיל* להשתמש בפירותיה בעוד עשור. הנדל"ן אמור לייצר לי פרנסה בעשור הקרוב ויחד עם זה גם להגדיל את ההון שיועבר להגדלת תיק ההשקעות.

אתה צודק חלקית. זה נכון לשיפוץ דירה ומכירתה. יש גם השבחת ערך פאסיבית בקניית דירה חדשה על הנייר אבל אותנו זה מושך פחות בינתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2015 09:03
מאוד אהבתי את הראש שלך.

אם כי בהתאם לגיל, ההגיון היה אומר שהריסק שלקחתם על עצמכם הוא גבוה ומתאים לגילאים צעירים יותר.

אף על פי ולמרות הכל עשית את החישוב שלך ואת הולכת על הריסק הזה בעייניים פקוחות, בהתייחס להפסד אפשרי.

שנייה לפניי שלוקחים את המשפט הקודם כאקסיומה לדיון, אולי זה נכון להעלות את חישוב המחייה שלכם נניח לארבעים שנה הבאות, כולל הוצאות בריאות לא צפויות ולראות שהריסק שלקחתם מוצדק.

לגביי עסקאות פליפ, מכיוון שאני בתחום הנדל"ן (בעיקר בדרום ת"א), אשמח לשמוע על צורת החשיבה שלך ועל איזה עסקאות חשבתם. שכן בהתייחס לשוק הגבוה מקדמיי הבטחון, צריכים להיות גבוהים במיוחד. במינוף נמוך במיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2015 23:48
במסגרת בדיקת הסיכונים העתידיים, לקחנו בחשבון את העניין הבריאותי. זה כולל הבנות משותפות שאולי אחרים לא יבינו או יקבלו אותן. למשל, שיש גבולות לטיפול

רפואי שאנחנו מוכנים לעשות. שכל הטיפולים ההכרחים הם במסגרת סל הבריאות. שלא חייבים להתאמץ להתנתח בחו"ל או בכלל. הביטוח היחיד שהשארנו זה ביטוח סיעודי פרטי אבל מכל מיני סיפורים שעולים בחדשות, אנחנו די פסימים שברגע האמת ישלמו מה שצריך. אם לא, וגם ההון שלנו לא יספיק- אין לי ספק שהילדים ידאגו לנו כמו שאנחנו דאגנו להורינו

קצת פירטתי לפני כן אבל אנחנו עוד מתלבטים בין קנייה מתחת לשוק
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2015 13:12
מנסיון נושא התכנון הכלכלי הוא קריטי, גם כמובן שלעצמו, אבל גם לצורך התחושה פנימית שאת/ם עושים מהלך נכון ושקול.

בתחילת דרכי, אני זוכרת מספר עסקאות שנפלו לי באופן שאינו ענייני בכלל, אלא בגלל שלא הייתי מגובשת מבפנים, לא היה לי את השכנוע העצמי כי אוכל לעמוד כלכלית גם בעיסקה כושלת. זה מרכיב הסמוי מן העיין ויש לתת עליו את דעת. כדאי אפילו לשלם כמה שקלים לאקטואר ולהווכח שלא פיספסתם כלום, ובמקום להשיג יותר עצמאות, חלילה תזדקקו לתמיכת ילדכם.

בשמחה... פחות ייעוץ יותר שתוף ;)

באשר לשוק..השוק כידוע לך מאוד גבוה, יותר מאיי פעם צריך לבוא לשוק מתוך מחקר שוק מעמיק בהתאם לסוג הדירה שאת מחפשת. אני בשום אופן לא קונה במחיר השוק, שכן השוק במצב שיא ואיין לדעת מתי הגרף ישבר כלפיי מטה. טווח הבטחון שלי 20-30 אחוז מתחת למחיר השוק. ניתן למצוא דורש סבלנות ומיקוד גיאוגרפי.

עסקת פליפ צריכה להיות מאוד מדוייקת עם סכין מנתחים, שחלילה לא תשארי מחוץ לכסף.

בנוגע למינוף/הלוואה, אני ממנפת לעיתים רחוקות ושאני עושה זאת, בשיעורים נמוכים.

כולנו יכולים לטעות וכולנו יכולים עם דירה ספציפית לפול על סיטואציה שלא צפינו.

גליתי את הצניעות כחברה טובה למסע....

ולמרות כל מה שאמרתי...אחריי כל הזהירויות חשוב לעשות ולא לפחד.

מאחלת לכם הצלחה כבירה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 16:50
רוצים לשמוע ;)

תוכלי לעדכן מה קרה בסוף עם הפליפ? איך התיק נראה עכשיו?
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 17:04
כתבתי על זה איפהשהו מזמן, אין לי מושג איפה

עזבנו את הנדל"ן ועברנו להקמת חברה. חלק גדול מהתיק הועבר לשם אבל אחרי רווח נאה ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 18:03
בהצלחה!

איזה סוג של חברה ?

והאם קניתם בית מגורים אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 21:38
חברה בע"מ, התחום- סודי כרגע...

לא תיכננו לקנות לעצמנו בית, לפחות לא בשנים הקרובות. יש לנו אחלה זולה בעמק במחיר שפוי :)
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2025 11:40
היי בת עמק :-)

מעלה מהאוב... מה השתנה? :lol:

עבר עשור (!), ואני מניח שכשכתבת את הפוסט לפני עשור ב- 2015 רכשתם בעיקר קרנות מחקות מדד ישראליות, כי לא היו אז קרנות איריות.

יש מצב לעדכון מפורט?

(בין השורות אני קורא שאתם כבר בשנות ה- 60 שלכם?).

ההבטחה להזדמנות לספר מומשה? o_o
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2025 13:08
מה נזכרת פתאום? :>

אבל באמת זמן טוב לבדוק מה קרה אחרי עשור.

אצלנו

1. מדדי מניות - מכרנו את הסטוקס 600 האירופאי לאורך השנים (עזר לנו למתן מס רווח) כנגד הון לעסק שהקמנו.

קנינו עוד קרן ישראלית מחקה סנופי, ואז הוספנו גם קרן עולמית אחת לנכדה ואחת בשבילנו (שתיהן איריות).

ממשיכים להכניס עוד כסף לתיק, בערך פעם בשנה.

2. נדל"ן - ויתרנו על הכיוון הזה, גם כעסק וגם כבעלות מגורים. נראה בהמשך לגבי הדיור העצמי.

3. עסק - הקמנו סוג של מיזם זולל מזומנים ולאחר שנתיים סגרנו והקמנו חברת יעוץ קטנה שמשיאה לנו פרנסה ורווחים.

אצל הילדים

1. הבן - נשאר עם אותו תיק אחרי שהשתגע כמה שנים עם השקעות הרפתקניות מיותרות. לדעתי לא מוסיף שם כסף כי הולך לצרכנות משפחתית כבדה. אולי מתחילים שם לחסוך להון עצמי לדירה בקרן כספית.

2. הבת - ביטלנו את רוב הקרנות למעט סנופי והוספנו קרן עולמית. היא ממשיכה לחסוך ולהכניס לתיק כל מה שלא קרן חירום.

*** הילדים שלי הם קלאסה של הצב והארנבת. הוא משתכר פי כמה וכמה ממנה אבל התיק שלה צומח נהדר והגיע כבר לשווי התיק שלו (כי לא מפקיד עוד).

כן, אבל לא בשרשור הזה :)

אנסה למצוא...
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2025 13:24
הופיע לי למטה ב"נושאים דומים" :lol: (אני מהמחשב)

קראתי והתעניינתי.

וגם ראיתי שעבר עשור (!), ותמיד התעניינתי בך נורא בגלל סגנון הכתיבה וההתנסחות שלך שאני מתחבר אליו והאופי כפי שאת מצליחה להעביר אותו פה על הכתב.

איכס קרנות נאמנות ישראליות... לא מסוגל לחשוב על זה :roll:

תודה לאל על הקרנות האיריות ועל המנפיקים הבינלאומיים... קרנות נאמנות ישראליות זה סחל'ה. מפתים עם דמי ניהול 0% צוברים לקוחות בערימות, ואז בדיוק כמו שעשו בקרנות הנאמנות הכספיות מודיעים באיזה הודעה נידחת לבורסה על העלאת דמי הניהול בבום (מקווים שיצליח להם שלא תשים לב שהעלו), דוחפים לך את כל הזבבם, לרמה שאתה רק רוצה למכור אבל כלוא אצלם עם המכירה בגלל המס רווחי הון שתשלם.

פעם בשנה בלבד אתם מכניסים כסף לתיק?... למה זה?

לא עדיף לפצל את הסכום ולהפקיד בכל חודש DCA?

אז חיים בשכירות בלי בעלות על הבית שמכרתם?

נכשלים כל הדרך למעלה.

ברכה והצלחה והרבה פרנסה טובה!!!

לא יצא כמוך, הא? D:

צרכנות משפחתית כבדה? ואוו.

איך לא קשור אלייך... גדל תחת כנפך וככה יצא? איזה מוזר.

ממך אני מקבל את הרושם שאת ובעלך מעולם לא הייתם צרכנים כבדים, שאתם אנשים פשוטים עם צרכים פשוטים, מחושבים, "רגועים" ופשוט לא צורכים הרבה מתוך אופי והרגלים.

אינשאללה.

גם אני המלצתי לגיסי (ואחותי) לשים את המיליון ש"ח הנזיל שיש להם בקרנות כספיות לבינתיים... זכו לא מזמן על הנייר במחיר למתמסכן ומחכים שיבנו להם מתישהוא את הדירה.

מעניין לצפות מהצד!

כל ילד ומה שהוא, אנשים שונים, הרגלים שונים, חוויות מעצבות שונות.

הוא מרוויח פי כמה ממנה והיא כבר בשווי התיק שלו. באמת קלאסה.

גם אני מאוד שונה מבני המשפחה שלי (אבל נדפקתי ומזכיר את האבא). כבשה שחומה בין כל שאר הרגילים למיניהם.

וויתרתי על לעזור להם (ולחברים) בכל מה שקשור לפיננסים, לנסות להכניס קצת "שכל" (שכל שלי, מי אמר שהוא שווה משהו?).

שכל אחד יחיה את החיים שלו.

הלוואי.

תתייגי כדי שאקרא! (בבקשה).
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2025 14:05
עוד לא נכנסו קרנות איריות ב-2015.

זה לא מדוייק על השעון.

בגלל שהעסק הוא לא לינארי, תמיד צריך להשאיר כסף גם בחשבון העסקי וגם בחשבון הפרטי (כמה עשרות אלפי ש"ח בכל אחד מהם) ואנחנו מעדיפים שיצטברו מספיק כספים מעל זה כדי להכניס לתיק. זה פשוט לוקח זמן כדי שיצטבר כסף משמעותי, אני לא אכניס כל חודש כמה אלפי ש"ח לתיק.

חיים בשכירות זולה, בבית גדול במושב, מהמשכורת הצנועה שלנו :)

חצוף שכזה :)

האמת שאפשר היה לראות את אהבת הצרכנות שלו כבר מנערותו, אבל הוא תמיד מקפיד להוציא פחות מההכנסה והוא מאד חרוץ.

מצד שני, נראה לי שאהבת הטבע חוזרת אליו. אתמול שלח לי סירטון כשהוא מטייל עם הנכדונת ומעודד אותה לחבק ולנשק את העצים (היא משתגעת על עצים בעצמה).

זה לא מעניין אותנו. מעולם לא היו שיחות במשפחתנו על בגדים, עיצוב או טכנולוגיות.

לעומת זאת, יש לא מעט שיחות על ציפורים, עצים וגינת ירק. לזה שותפה גם הבת שלנו תודה לאל.

לא מצאתי, אז בקצרה:

לפני 25 שנה היינו בסיטואציה הזויה. עם שני ילדים ומשכורת אחת (שלי) ודמי אבטלה שלו (לימודים מקצועים ע"ח ביטוח לאומי), הרגשתי שמיציתי את מקום העבודה שלי ורציתי להתפטר. זה היה מאתגר מאד מבחינה פיננסית ובסוף תפסתי אומץ ועשיתי את זה. חישבתי מראש שאוכל לחפש את התפקיד שרציתי בו עד חצי שנה ( דמי אבטלה ומשיכת פיצויים) ואם לא אמצא - אלך בינתיים לעבוד בכל דבר ואמשיך לחפש.

לאחר מכן כבר היה קל יותר להיות אמיצים. שנינו הבנו שתמיד נצליח להסתדר, שאנחנו יודעים איך להצטמצם כשצריך, שאנחנו לא מוותרים על המאווים שלנו.

והכי חשוב - הבנו שכדאי מאד לעשות שינויים בחיים כי זה מרענן את המוח ואת הנפש.