⬅ חזרה לאינדקס

ברוקר זר או ישראלי - שאלה

🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2020 23:23
שלום, ידוע לי שהדרך הזולה והמשתלמת ביותר היא דרך interactive brokers האמריקאית אך לאחר חישוב, לי *אישית* אני לא בטוח שיש הבדל גדול בין מה שאני נמצא כרגע שזה באקסלנס הישראלי ורציתי לשאול האם אני מפספס משהו:

כרגע התיק שלי בסדר גודל 20,000 דולר מושקע כולו בVT, אני פטור מדמי ניהול לשנה ומשלם 5 דולר פר קנייה למניות אמריקאיות, גם לאחר שהפטור ייגמר העמלות יתקזזו מהדמי ניהול החודשיים (19 ש''ח) ובהנחה שאני מפקיד לא יותר מפעם בחודש ייצא לי סך הכול לא יותר מ19 שקלים בחודש דמי ניהול ועמלות, הבנתי שההבדל המרכזי הוא בעמלות המרות מטח אך האמנם? באקסלנס העמלה היא 2 מאיות כלפי מעלה בשער היציג, כלומר נגיד אני רוצה להמיר 5000 שקל והשער הוא 3.50 אז אקבל 3.52, אם אני מחשב את זה יוצא סך הכול 8 דולר עמלת המרה? (חשוב לציין שכרגע אני מפקיד הרבה פחות בחודש) בשביל זה שווה לי לעבור לאינטראקיב ולעבור את כל הסיבוך עם רואה חשבון וכו'? בשביל לא יותר מ250 שקלים בשנה?

תודה רבה לכל העונים ואשמח לתיקון אם טעיתי במידע מסוים\פספסתי משהו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 01:26
שכחת: עמלה חודשית על החזקת חשבון מתי שתפסיק לעשות פעולות כל חודש (למשל אם תמשוך פעם ברבעון, למשל אם יהיה חודש ספציפי שבו לא תעשה הפקדה, וכו'), ריבית דריבית על כסף שאתה מפסיד לעמלות, דרך ברוקר ישראלי אין לך דרך לשנות סדר מכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 01:51
אני לא חושב שיהיה שלב שאפסיק להפקיד בצורה חודשית מקסימום אפקיד כל חודשיים-שלוש.

כן אבל האם ריבית דריבית של 200-300 שח בשנה היא כזאת קריטית? וכמה העמלות בIB?

ובנוגע למכירה יש לי עוד הרבה שנים עד שאגיע למכירה ותמיד תהיה לי האפשרות להעביר את הנייר ערך לאינטראקטיב במקרה הצורך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 02:13
א. יום אחד אתה תגיע לפרישה (מוקדמת או לא) ואז סביר להניח שתפסיק להפקיד.

ב. גם אם תפקיד פעם בחודשיים / שלושה זה אומר שבברוקר ישראלי תשלם 19 ש"ח (או מה שזה לא יהיה) על חודש שלא עשית בו כלום, בIB (בהנחה שתגיע לצבירה של 100,000 דולר) לא תשלם כלום על החודש הזה

תלוי מה ציפיות התשואה שלך ומה ההגדרה שלך ל"קריטית", בהשקעה חודשית של 50 דולר ב-S&P 500 החל מנובמבר 2000 (בערך 20 שנים) היית מגיע היום ל-40 אלף דולר בערך, 120000 ש"ח? אולי זה לא הרבה ביחס לכלל הנכסים שתצבור תוך 20 שנים, אבל זה לא "זניח".

יש על זה מאה שרשורים וגם יש להם את זה מפורט באתר אבל בסדר...

עמלת המרה: 0.002% (2 דולר מינימום)

עמלת קנייה / מכירה: תלוי במסלול ובעוד פרמטרים אבל זה יוצא בערך דולר לקנייה / מכירה בסדרי גודל שהגיוני שתעשה (כלומר, אם אתה לא סוחר swing או מוסדי או משהו כזה)

עמלה חודשית: אם הצבירה מתחת ל-100,000 דולר אז 10 דולר לחודש (מתקזז מול עמלות אחרות) או 3 דולר אם אתה מתחת לגיל 25. אם הצבירה מעל 100,000 דולר אז אין עמלה חודשית.

המממ תוודא שאתה מבין כמה יעלה לך להעביר את הניירות (כיום למשל מברוקרים ישראליים להעביר ל-IB נדרש להעביר קודם לבנק ואז ל-IB, חלק מהברוקרים לוקחים עמלת מכירה בהעברה של ניירות ובלי חסם סביר אז זה יכול להיות עמלה מאוד כבדה בעתיד הרחוק).
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 03:42
נראה לי שהיתרון הכי גדול הוא מכירה בשכבות. אם אתה מחזיק VT ולא קרן אירית צוברת אצל ברוקר ישראלי לדעתי אתה גם משלם מס דיבידנדים פעמיים וזה עוד חיסרון, אבל אתה יכול גם פשוט לעבור לקרן צוברת במקום לעבור ל-IB.

יש גם אנשים שמחזיקים ביותר מנייר אחד בתיק ורוצים לקנות בכל חודש כמה ניירות בצורה מאוזנת אז זה חוסך עמלות מינימום מוגזמות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 14:54
אל תטריד את עצמך בזה יותר מדי, לדעתי.

עד שיש לך $100K כנראה שיותר משנה דברים אחרים שאתה עושה בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 17:14
10 דולר לנייר.

מה? למה בברוקר ישראלי אני אשלם פעמיים מס ובברוקר זר לא אשלם פעמיים? פעם ראשונה שאני שומע על זה ולמיטב הבנתי בחשבון ממוסה אתה משלם כפל מס על דיבידנדים בקרן צוברת ולא בקרן מחלקת.

תודה

ייקח לי לפחות 5 שנים להגיע ל100,000 דולר תיק.

האמת שאני בן 19.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 17:23
בברוקר ישראלי הנייר חוץ רשום על שם הברוקר ולא על שמך (הברוקר לא יכול לסחור ישירות בבורסת ארה"ב וסוחר דרך ברוקר זר שקונה את הנייר על שמו) ואתה לא יכול לקבל זיכוי מס על מה שחברת ההשקעות (ואנגארד) ניכתה לו במקור, למיטב הבנתי.

בקרנות צוברות אכן תשלם גם כן פעמיים מס על דיבידנדים מארה"ב, פשוט הפעם השנייה נדחת למכירה והפעם הראשונה (אם הקרן באירלנד) היא פחות מה-25% שהיית משלם באופן רגיל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 18:03
תתעלם זאת טעות.

כלומר תשלם במשך 5 שנים 3 דולר בחודש (בקיזוז עמלות קניה) ואח"כ תגיע ל100K. מעולה :-)
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 18:03
אתה מערבב פה בליל של דברים לא קשורים.

אין הבדל במיסוי אם אתה מחזיק נייר מסויים בברוקר ישראלי או זר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 18:06
זה לא נכון שוואנגרד מנכה 25% מהדיבידנד לפני שמעבירים אותו לברוקר הישראלי והוא מנכה עוד 25% לפני שמעביר אליך?

@yarden015 מתנצל אם הטעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 18:11
אכן לא נכון :-)

אתה מתבלבל עם קרן עולמית שמאוגדת בארה"ב שמשלמת מס למדינת התשובות של החברה שמחלקת דיבידנד (בגובה משתנה לפי המדינה) ואח"כ אתה משלם שוב מס לדוד סם על הדיבידנד שהקרן חילקה.

אבל זה קורה בכל מקרה, לא משנה אם אתה מחזיק את הקרן בברוקר ישראלי או אמריקאי.

ואגב, התשלום השני מנוכה ע"י הברוקר שלך ולא ע"י הקרן.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 18:27
בעצם הקרן מעבירה לברוקר את הדיבידנד בשלמותו והוא זה שמנכה 25% לארה"ב ומעביר את כל השאר לך? זה נשמע לי מוזר שממשלת ארה"ב נותנת לו חופש כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 18:41
נכון.

למה?

אותו דבר בדיוק גם קורה בארץ. אם אני מחזיק מניה של טבע, מי שגובה לי את המס זה בית ההשקעות/בנק שדרכו אני מחזיק את המניה של טבע ולא חברת טבע עצמה
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 18:49
טבע לא מנכה במקור כשהיא מעבירה דיבידנד לברוקר זר / קרן זרה?

מה שכתבת נכון אבל לצורך הדוגמא שציינת רק צריך שממשלת ישראל תכיר בברוקר הישראלי ואז טבע יכולה להעביר לו את הדיבידנד ללא מיסוי והוא ידאג למס, לצורך מה שכתבתי קודם צריך שממשלת ארה"ב תכיר בברוקר הישראלי בצורה מיוחד כך שהברוקר הזר יוכל להעביר לו דיבדנדים ללא ניכוי. לא?
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 18:56
לא.

כל ברוקר (זר או לא) שרשאי לסחור ישירות בבורסה הישראלית כפוף לרגולציה של מדינת ישראל ודואג לניכוי מס.

אותו דבר קורה בכל מדינה.

והקרן קונה מניות דרך ברוקר, בדיוק כמו אנשים "רגילים"

אם היא לא מכירה בו הוא לא יכול לסחור בבורסה הישראלית.

או שהברוקר הישראלי ישתמש בברוקר אמריקאי מוכר כ"ספק משנה"

זה לא ש"בית השקעות ישראל ישראלי" משלם ישירות לIRS אלא הברוקר האמריקאי שבית ההשקעות הזה משתמש בו משלם.

באותו אופן שבית ההשקעות לא יכול לסחור ישירות בבורסה האמריקאית.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 19:07
נכון אז זה מה שלא הבנתי. הברוקר הזר מנכה מס מהדיבידנדים לפני שהוא מעביר אותם לברוקר הישראלי. עכשיו הברוקר הישראלי צריך להעביר את הכסף למשקיע. האם הוא יכול להעביר את הכסף מבלי לנכות מס נוסף למדינת ישראל על חשבון המשקיע? הרי אין זיכוי מס על מה שכבר ניכה הברוקר הזר בגלל שהנייר לא היה רשום על שם המשקיע אלא על שם הברוקר הישראלי, או לפחות זו הייתה ההבנה שלי ומכאן נובע הבלבול.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 19:10
בערך. כן.

בזמן שהוא מידע את הברוקר כמה מס בדיוק הוא ניכה (כולל מסמכים מתאימים וכו')

תלוי כמה מס נוכה בחו"ל.

לפי החוק בארץ המס צריך להיות בסה"כ 25%. אם בחו"ל נגיד נוכה רק 10% אז הברוקר הישראלי ינכה עוד 15%. אם נוכה 25% או יותר אז לא ינוכה עוד.

בטח שיש. זה כסף שאתה שילמת.

הנייר רשום על שמך ושייך לך. הוא לא שייך לברוקר.

הבלבול שלך הוא שאתה מערבב בין למי שיכים ניירות מבחינת מס לבין מה השם שרשום במחשבי הבורסה.

אין קשר בין שני הדברים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 19:29
אז בשורה התחתונה הברוקר הישראלי מצביע על מס ששילם על דיבידנד מנייר מסוים (שרשום על שמו בבורסה) ואומר למדינת ישראל שזה שייך לך (למרות שלא רשום על שמך בבורסה) ואז אתה לא צריך לשלם עוד מס (נניח מגיע מארה"ב) כשהוא מעביר לך את הדיבידנד?
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 19:49
הנייר שייך לך ורשום כשייך לך בספרי הברוקר.

מה איכפת לך איך עובד הרישום הפנימי ואם השם שלך מופיע בספרי הבורסה או לא?

המצב היחיד שבו זה יכול אולי לעניין אותך זה במקרה שהברוקר שלך קורס. וגם אז לא בטוח שזה רלונטי
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 19:58
לא כזה אכפת לי, חשבתי בטעות שמבחינת מיסוי זה משנה ושלא מזדכים על מס שהברוקר שילם על נייר שרשום על שמו בבורסת ארה"ב אבל שייך לך בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 21:03
כן רוב הסיכויים שעד שאגיע לגיל 25 התיק יהיה מעל 100 אלף דולר, מה עלויות ממוצעות של רואה חשבון לדיווח מס באינטראקטיב? (יודע שלא חייב רואה חשבון)
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2020 21:48
1000+מעמ

אבל זה הוצאה מוכרת שתקבל חלקית בחזרה בשנה שאחרי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2020 00:04
מה הכוונה הוצאה מוכרת? תוכל לפרט קצת יותר? ו1,000 שקל חד פעמי או שנתי?
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2020 01:07
כלומר זה יורד מסך ההכנסות החייבות במס שלך בשנה שאחרי ואז תצטרך לשלם פחות מס.

חד פעמי לדו"ח.

אם אתה מגיש דוח כל שנה אז שנתי.

קח בחשבון שעצם אחזקת חשבון בIB לא בהכרח אומרת שאתה חייב להגיש דוח.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2020 16:44
אז מתי מגישים דו''ח? רק במכירת מניות? כי אני מתכנן להחזיק לטווח ארוך ולא אמכור בשנים הקרובות..
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2020 16:58
יש הרבה סיבות שבגללן צריך להגיש דו"ח. היו על זה מספר דיונים בפורום.

למשל אם בשנה מסויימת היו לך הכנסות של מעל כ640 אש"ח.

או אם יש לך יותר מסכום מסויים בנכסים בחו"ל (לא זוכר בדיוק כמה, אבל באזור המליונים)

או אם העברת לחו"ל יותר מסכום מסויים בשנה וכו'

אבל אני מנחש שכל אלה לא רלוונטים אליך (מצד שני אל תסמוך עלי ותבדוק את זה).

מה שכן רלוונטי זה הכנסות בחו"ל, ובעיקר הכנסות שלא נוכה עליהן כל המס במקור. למשל אם יש לך מניה שמחלקת דיבידנד ומדינת התושבות של אותה מדינה גובה פחות מס מאשר מדינת ישראל אז אתה צריך להשלים מס.

או אם קיבלת ריבית בחו"ל.

או אם מכרת מניות.

וכו'.

ספציפית לגבי דיבידנד ממניה אמריקאית, אין על זה הסכמה של 100%. חלק מהאנשים טוענים שכל עוד ניכו לך 25% מס במקור לדוד סם אז לא צריך להגיש דו"ח בארץ וחלק טוענים שצריך בכל מקרה.

מה שכן, יש אם הנייר צובר ולא מחלק דיבידנדים אז אין בעיה :-)
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2020 23:02
דרך ברוקר ישראלי אין לך דרך לשנות סדר מכירה

אפשר הסבר מה הפרוש לשנות סדר מכירה מה זה משנה

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2021 13:36
מצטרף לשרשור בשאלה לגבי ברוקר ישראלי או זר.

כרגע מתכוון להפקיד את המינימום לברוקר ישראלי כדי ללמוד,

כשכל חודש אפקיד 5K נוספים ולאחר שנה העביר את התיק + קופת גמל להשקעה לIB (קצת יותר מ100K$).

התהליך נראה נכון או שכדאי מראש כבר לפתוח חשבון בIB (אין לי בעיה עם האנגלית או להתאמץ למלא דו"ח למס הכנסה)?

*יש לציין שאני מתכוון לתיק פשוט עם קרן מחקה
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2021 19:13
רק לצורך התנסות - אתה יכול לפתוח חשבון demo. אם אני זוכר נכון באתר של לאומי גם ניתן.

לא מוכר לי שאפשר להעביר קופ"ג להשקעה או שהתכוונת שתנזיל אותה ותעביר את הצבירה ל IB?.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2021 19:45
האפשרות השניה
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2021 19:49
OK. למה לא להשאיר את הקופ"ג להשקעה פעילה ולהנות מריבית דריבית? .
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2021 19:53
מה טוב בריבית דריבית שלילית?
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2021 19:55
מדוע שתהיה שלילית? קופ"ג להשקעה SP500 וזהו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2021 20:09
דמי ניהול + שאר הוצאות יחסית לקרן סל אירית מקבילה
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2021 21:06
ברור אבל למה זה הופך את הריבית לריבית לשלילית? אז במקום 7% (נגיד) ממוצע לטווח ארוך 6.5? 6? עדיין רחוק מאד משלילי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2021 21:07
שלילי יחסית לאופציה המקבילה
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2021 21:39
כמו שאמרו פה ואחרי שקראתי כמה השוואות, בטווח הארוך חשבון ממוסה אמור לתת תשואה גבוהה יותר בגלל דמי הניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2021 21:54
כי ההשוואה היא לא ביחס לאפס.