⬅ חזרה לאינדקס

שתי שאלות קצרות על מערכות מסחר וקרנות נאמנות מחקות בארצות הברית.

🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2020 16:15
שלום לכולם, אני כמוכם מאמין בהשקעה פסיבית ורציתי לשאול 2 שאלות:

1. רציתי לשאול מה הם ההבדלים המהותיים בין מערכות ספארק לבין אורדרנט לבין אורדרנטספארק בכול הנוגע להשקעה בדרך הקלילה, הנוחה, והיעילה ביותר?.

2. נסיתי לחפש בבורסות בארצות הברית(וול-סטריט או נסדא"ק) קרנות נאמנות מחקות, אך כול מה שמצאתי הן קרנות סל (ETFׂׂ). ידוע למישהו איך קרנות נאמנות מחקות נקראות בארצות הברית?

ואם מישהו יכול בבקשה לתת לי קישור לאתר שמונה את קרנות נאמנות מחקות אחר מדדים כמו MSCI WORLD לדוגמה בארצות הברית?.

תודה רבה :O
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2020 16:34
למשקיע פאסיבי אין הבדלים מעניינים בין המערכות.

אולי הכי קרוב זה mutual funds אבל אתה לא אמור להיות מסוגל לרכוש כאלה כישראלי (גם לא ממש קונים אותן בשוק המשני, אלא ישירות מחברות ביטוח).
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2020 18:19
תחת ETF יש לך הרבה קרנות מחקות שעןקבוץ אחרי ממדים מוכרים כמו VT, VOO, VWO ועוד רבים, יש קרנות שעוקבות אחרי מדד של סקטור מסויים IBB, SOXX וכו' ויש קרנות אקטיביות לחלוטין כמו ARKW, FEMB וכו'

צריך להסתכל באתר של יוצר הקרן או באתרים של ETFים ולראות אם הוא פאסיבי או אקטיבי ואחרי מה הוא עןקב.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2020 09:44
היי תודה על המענה. הבעיה ב ETF שהוא יכול להשיג נמוך למדד הייחוס שהוא עוקב אחריו, זאת בניגוד לקרן מחקה שמשיגה תשואות יותר מדויקות למדד הייחוסלכן אני מעדיף קרן נאמנות מחקה
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2020 23:12
ספארק בסיסית מאד - אם כל מה שאתה צריך זה ק\מ אז סביר אבל מעבר לזה מגושמת ומסורבלת. גם ה interface נראה קצת חובבני.