⬅ חזרה לאינדקס

מגבלות על IRA השתלמות + גמל

🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2020 13:40
אני רוצה לבצע את הנ"ל:

1) העברה של קרן השתלמות ממסלול מחקה סנופי לIRA - שווי נוכחי: 172K~

2) העברה של גמל מחקה סנופי לIRA - שווי 26K~

3) ניוד של ביטוח מנהלים לגמל IRA - שווי 50K~

צבירה נוכחית שיש לי בפנסיה מקיפה: 370K

באתר פנסיוני קראתי שיש הגבלות על IRA, לכן מספר שאלות:

1)

אני בקטגוריה הזו, האם רכישת קרנות בלקרוק תהיה בעייתית בגמל IRA?.

ברור שקרנות בלקרוק הינן מחקות מדד אז כעקרון לא אמורה להיות בעיה, העניין הוא שהן מוגדרות בארץ כמניות ולא כקרנות מחקות, לכן אשמח לדעת אם מישהו נתקבל בבעיה כזו ו\או יודע איך לפתור אותה.

2) האם המגבלה של ה1.3M תקפה גם למי שיש כספים פרטיים בשווי כזה?

3)

האם המגבלה הזו בעייתית עם בלקרוק בארץ? (מן הסתם שאשקיע הרבה יותר מ10% בכל קרן, עד כדי 100%), אם כן, כיצד התגברתם עליה?.

4) למיטב הבנתי, דמי הניהול יורדים מהעו"ש בIRA.

כרגע אני מובטל עד ההודעה החדשה ואין לי הפקדות שוטפות לאף מוצר, לכן חשוב לי לדעת אם זה נכון.

אם כן, זה אומר שצריך להשאיר סכום שיספיק לדמי הניהול בעו"ש? האם אפשרי להפקיד מכספים אישיים לצורך כך?
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2020 13:49
כל עוד אתה קונה "מוצרים מחקי מדד" אין בעיה.

הן מוגדרות עדיין כמחקות מדד. הכל בסדר.

המגבלה מסתכלת רק על כספים פנסיוניים.

לא. זה רלוונטי רק אם אתה קונה מניה של חברה מסויימת, לא בהשקעה במוצרים מחכי מדד.

נכון.

אכן.

ולטווח ארוך יותר זה אומר שיש לך 2 אפשרויות (כל זמן שאין הפקדות):

1. למכור מידי פעם נייר כדי שיהיה כסף זמין

2. להחזיק (בחלק מהכסף) קרן מחלקת.

לא.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2020 13:53
כלומר, ה"באג" הזה תוקן? פשוט ראיתי לא מעט פרסומים שאנשים טענו שאמרו להם שהם חורגים מההגבלה הזו ודרשו מהם לסדר זאת.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2020 13:58
שאלה טובה. לא קניתי את הניירות האלה בארץ אז אין לי מושג.

אני יודע שעמלות הקניה הן כמו של מניות ולא של קרנות, אבל המוצר הוא מוצר מחכה מדד.

מניח שאם הברוקר יעשה לך בעיות אתה יכול בקלות להסביר לו את העובדה שמדובר במוצר מחכה מדד.

אגב, לא כל קרן היא בהכרח מחכת מדד, ולכן זה שעמלת קניה של מוצר כלשהו הוא כמו של קרן לא אומר בהכרח שאתה יכול לקנות ממנו מעל 10% מהתיק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2020 14:02
בחשבון הפרטי שלי במזרחי, הקרנות מוגדרות כמניות, לכן אני מניח שזה כך גם בIRA מן הסתם.

אשמח לדעת מאנשים כאן איך התמודדו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2020 14:12
האם אתה מתכוון לקרנות iwda, eimi?

קניתי ב-ira את הגרסה האנגלית של שתיהן ואת הגרסה הישראלית של eimi. לא הייתה שום בעיה.

כהערת אגב יש לציין שלא ניתן לרכוש בבורסת לונדון דרך מזרחי ב-ira דרך האתר, אז הקניה יותר מסורבלת ממה שניתן לצפות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2020 14:32
זה שעמלת הקניה היא כמו מניה לא אומר שהמוצר הוא לא מחכה מדד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2020 14:33
אני מחזיק רק ניירות של בלאקרוק ו90% IWDA ואני מתחת למינימום שרשמת. אין עם זה שום בעייה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2020 15:42
מתכנן לתקנות את ה"שילוש" בארץ EIMI,IMEA וCSPX.

אתה דרך מזרחי? בלאומי אני מניח שאפשר לקנות בלנדון נכון? (לא מתכנן לקנות בלונדון, אבל אם אפשר מעדיף לאומי כדי לפתוח אפשרות בעתיד)

נכון, אבל אני לא מדבר על העמלה, במזרחי כשאתה מחזיק נ"יע, הם מסווגים לפי קטגוריות, קרן ישראלית מחקה מסווגת כקרן מחקה, אבל הניירות של בלקרוק מסווגות כמניה, לא יודע מה ההשפעה של זה בIRA, אבל אני רואה שאנשים כאן דרך מזרחי כנראה בIRA ואין להם בעיה, אם ככה זה בסדר.

האם הבורקר שלך עובד עם מזרחי?.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2020 15:49
כן.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2020 23:13
כן. מזרחי טפחות (לצערי)