🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2016 10:50
טוב, אני מרגיש בשל לשתף אתכם בתיק שלנו ולשמוע מה אתם חושבים.
קצת עלינו:
זוג סביב גיל 30.
מטרת התיק: עצמאות כלכלית עוד 10 שנים (כרגע התחזית היא שזה יקח ה-ר-ב-ה יותר זמן, אבל אנחנו אופטימיים לגבי הגדלת הכנסה עתידית).
אני חושב שאנחנו עמידים לסיכון, אבל עוד לא יצא לנו לבדוק את זה על בשרנו. מה שכן, אנחנו לא קוראים עיתונות כלכלית (או עיתונות בכלל) ונסמכים בעיקר על ההיסטוריה של שוק ההון שלמדתי מהספרים שעליהם המליצה דורין.
לגבי התיק עצמו:
בחלק מהדברים יש פרגמנטציה מיותרת (לדוגמה פסגות אג"ח ממשלתי + קסם אג"ח ממשלתי) כי עברנו לקרן עם דמי ניהול טובים יותר בלי למכור את הישנה.
סימנתי בירוק את הקרנות ה"חיות", כלומר אלה שאליהן הולכות הפקדות שוטפות חדשות. אני מנסה לשמור על כ-45% מניות בתיק, ולכן החלוקה של הכסף החדש בין הקרנות קצת משתנה כל פעם כי אני מאזן ב-"live".
הכל נמצא בחשבונות ממוסים, למעט חלק מ-S&P 500 שנמצא בקרן השתלמות.
התיק הוא בסדר גודל של מאות אלפי שקלים.
זה המצב כרגע:
מזומן - 29% (במטבעות שונים)
אג"ח - 27%
מניות - 40%
זהב (פסגות סל סחורה זהב) - 4%
החלק האג"חי:
פסגות מחקה מק"מ - 9%
פסגות מחקה אג"ח ממשלתי - 4%
קסם ממשלתי כללי - 5%
MTF תל בונד שקלי - 5%
MTF תל בונד 20 - 4%
החלק המנייתי:
IBI מחקה S&P 500 - 23%
VT בחשבון בארה"ב - 6%
IBI סל אירופה מגודר - 4% (לא חשוב לי הגידור, פשוט זאת הקרן שמצאתי בדמי ניהול יחסית נמוכים)
פסגות מחקה ת"א 100 - 4%
MTF Russell 2000 - 2%
IBI סל שווקים מתעוררים - 1%
אשמח לשמוע את דעותיכם, האם לדעתכם התיק תואם את המטרה ומה הייתם עושים שונה.
קצת עלינו:
זוג סביב גיל 30.
מטרת התיק: עצמאות כלכלית עוד 10 שנים (כרגע התחזית היא שזה יקח ה-ר-ב-ה יותר זמן, אבל אנחנו אופטימיים לגבי הגדלת הכנסה עתידית).
אני חושב שאנחנו עמידים לסיכון, אבל עוד לא יצא לנו לבדוק את זה על בשרנו. מה שכן, אנחנו לא קוראים עיתונות כלכלית (או עיתונות בכלל) ונסמכים בעיקר על ההיסטוריה של שוק ההון שלמדתי מהספרים שעליהם המליצה דורין.
לגבי התיק עצמו:
בחלק מהדברים יש פרגמנטציה מיותרת (לדוגמה פסגות אג"ח ממשלתי + קסם אג"ח ממשלתי) כי עברנו לקרן עם דמי ניהול טובים יותר בלי למכור את הישנה.
סימנתי בירוק את הקרנות ה"חיות", כלומר אלה שאליהן הולכות הפקדות שוטפות חדשות. אני מנסה לשמור על כ-45% מניות בתיק, ולכן החלוקה של הכסף החדש בין הקרנות קצת משתנה כל פעם כי אני מאזן ב-"live".
הכל נמצא בחשבונות ממוסים, למעט חלק מ-S&P 500 שנמצא בקרן השתלמות.
התיק הוא בסדר גודל של מאות אלפי שקלים.
זה המצב כרגע:
מזומן - 29% (במטבעות שונים)
אג"ח - 27%
מניות - 40%
זהב (פסגות סל סחורה זהב) - 4%
החלק האג"חי:
פסגות מחקה מק"מ - 9%
פסגות מחקה אג"ח ממשלתי - 4%
קסם ממשלתי כללי - 5%
MTF תל בונד שקלי - 5%
MTF תל בונד 20 - 4%
החלק המנייתי:
IBI מחקה S&P 500 - 23%
VT בחשבון בארה"ב - 6%
IBI סל אירופה מגודר - 4% (לא חשוב לי הגידור, פשוט זאת הקרן שמצאתי בדמי ניהול יחסית נמוכים)
פסגות מחקה ת"א 100 - 4%
MTF Russell 2000 - 2%
IBI סל שווקים מתעוררים - 1%
אשמח לשמוע את דעותיכם, האם לדעתכם התיק תואם את המטרה ומה הייתם עושים שונה.