⬅ חזרה לאינדקס

הגדלת הפרשה לקה"ש + התחייבות לדמי ניהול בפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2020 10:02
ראיתי באחד הפוסטים שאני יכול להגדיל את ההפרשה לקה"ש על חשבוני מבלי הגדלה מקבילה מהמעסיק. עכשיו ההפרשות הן רגילות (2.5%/7.5%). (סך ההפרשה כרגע היא 1150 שח). במחלקת שכר אמרו שאני לא יכול להגדיל מעבר למצב הקיים. האם באמת אי אפשר?

שאלה נוספת -

יש לי פנסיה עם דמי ניהול זולים מאוד בדש מיטב. בזמנו אני זוכר שהם אמרו שדמי הניהול האלה הם לכל החיים. יש מקום שבו אני יכול לראות את זה? אם עוד X שנים הם רוצים להעלות לי ומתכחשים להבטחה יש לי מה לעשות?
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2020 10:05
יכול אבל מה שמעל התקרה יהיה מחוייב במס (התקרה היא 10% מהשכר ברוטו ולא יותר מ18,854 ש"ח בשנה)

באתר, בד"כ הם מתחייבים לאיזור ה10 שנים אם אני לא טועה?

מה הדמי ניהול? ותנייד למקום אחר לא חסרים מסלולים משתלמים בדמי ניהול נמוכים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2020 17:49
לגבי קה"ש - אני מבין שזה מחוייב במס (אגב גם היום זה מחוייב במס לא? הפטור הוא רק לרווחים)

לגבי קרן הפנסיה - הובטח לי לכל החיים אבל אני רוצה לשריין את זה כדי שלא יעלו לי בעתיד...
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2020 14:21
לגבי השאלה הראשונה - קח בחשבון שיכול להיות שדמי הניהול שתשלם בקרן ההשתלמות הרבה יותר גבוהים מדמי הניהול במידה והיית קונה ני״ע דומה בחשבון חייב במס. קח לדוגמה קה״ש מחקה סנופי (% 0.6 ~) אל המול הקרן השקלית של בלאקרוק בתיק חייב במס (0.07%) + עלות דמי ניהול של התיק היא 15 ש״ח בחודש ללא תלות בגודל.. לכן לא בטוח שיש יתרון בלהפקיד לקה״שׁ מעל התקרה.

לגבי השאלה השנייה - קרן הפנסיה שלי היא במיטב, ונראה לי שעברתי על כל עמוד אפשרי באתר שלהם - המידע שאתה מחפש כנראה לא נמצא באתר.

אתה יכול לפתוח את הדו״ח השנתי המפורט, בחלק 6א יש פירוט של דמי ניהול עם עמודה המציינת את ״תום תקופת ההנחה״ - אם בעמודה לא מצויין תאריך מסוים, הייתי מתקשר למיטב, מקליט את השיחה ושואל לפשר העניין - אם אומרים לך שריק מכיוון שזה מובטח ״לכל החיים״ יש לך הוכחה שקבילה בבית משפט.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 15:20
לא.

ההטבה הגדולה של קה"ש זה פטור ממס על הפרשות מעסיק עד התקרה.

מעל התקרה לא יהיה גם פטור ממס על רווחי הון.

אני חושב שקיבלתי מתישהו מסמך מאחת הקרנות שמאשר שהם הבטיחו לשמור לי את דמי הניהול "לכל החיים" או משהו כזה (לא זוכר את הניסוח המדוייק, לדעתי זה כל עוד אני עובד או משהו בסגנון).
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 07:08
מנסיוני - רק מייל מסודר לגוף המנהל תופס כהוכחה לעתיד.

בכל מקרה, אין הבטחה לדמ"ן לכל החיים. כאשר יחודשו המכרזים של קרן ברירת המחדל הם כמעט בוודאות יעלו מחירים. נכון להיום, כל קרנות הפנסיה ברירת מחדל הפסדיות (ברמה של מאות אלפים) אולם הם רצות לתפוס נתח שוק ודאטה ולכן ההשקעה כדאית. בעתיד הכל יעלה ולכן אם אתה רוצה הבטחה מחד ואתה חושב שנכון יהיה לך להישאר בקרן הזו מאידך - דבר איתם וקבל מייל (שאני בספק אם יגיע)

דרך אגב - שים לב לנושא הכיסויים הביטוחיים בקרן הפנסיה (לא רק במיטב). גם לרווק וגם לנשוי. אם המכשיר משמש רק לחסכון - סבבה. אם הכיסויים שלך גם תלויים שם - תבדוק שהכל מסודק במיוחד נושא הנכות

גילוי נאות - אני סוכן ביטוח
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 11:45
מניסיוני לא.

הדבר מופיע באופן ברור באתר ובכל דו"ח שאני מקבל מהם.

לך אולי אין. זה לא אומר שלאחרים אין.

מה הקשר?

א. אני לא בברירת מחדל.

ב. גם אם הם יעלו, הן יעלו רק לחדשים. תנאי ב"מ תקפים ל10 שנים מההצטרפות, ומי שלא בתנאי ברירת מחדל התוקף משתנה לפי ההסכם שלו עם החברה (לדעתי מינימום 5 שנים. אבל אין מקסימום בתקנות).

כמו שאמרתי - לא צריך מייל (שגם ככה לא ברור מה הוא שווה). המידע מעודכן במערכת שלהם מופיע בכל הדוחות. לא רק שזה מספיק טוב, זה אפילו הרבה יותר טוב מכל מייל שתקבל.

למה בדיוק צריך לשים לב?

מאז התקנון התקני, הכיסוי הוא אותו כיסוי בכל חברות הפנסיה.

כלומר אני מסכים שביטוח זה חשוב, אבל תקבל בסוף אותו דבר בחברות הפנסיה השונות.

אם הייתי רוצה רק חיסכון לא הייתי בפנסיה אלא בגמל.

מה בדיוק צריך להיות מוסדר שהוא כזה מסובך?
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2021 07:05
הוכחת זכאות לקצבת נכות בקרן פנסיה הרבה יותר מורכבת מזו של אכ"ע. לפעמים שווה לרכוש את המרכיבים הללו מבחוץ מאשר להתמודד עם הקרן וההגדרות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2021 18:38
1. לוודא שאתה במסלול 75% לאכע ו 100% לשארים

2. לוודא כיסוי נכות מתפתחת

3. לוודא כיסוי לנכות כפולה בחודשיים הראשונים.

4. לקנות מטריה לכיסוי עיסוקי.

5. אם יש לך תקנון ישן יתכן שיש לך כיסויים נוספים כמו 150% לאלמן/ה בשנה הראשונה, ואם תנייד את הקרן תפסיד אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2021 22:18
אתה יכול להפקיד עד 10 אחוז, כך שהמעסיק מפקיד לך 7.5 אחוז ואתה מפקיד 10 אחוז כלומר סך הכל 17.5 אחוז לקרן השתלמות.

חשוב לציין שסכום ההפרשה ממך שמעל 2.5 אחוז נדרש לשלם עליו מס רווח הון של 25 אחוז בעת מימוש ולא חלה עליו פטור ממס.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2021 09:00
מה עוצר אותך ב-10 אחוז?
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2021 23:34
זה מה שאני מכיר, תבדוק אולי אפשר עוד, אני לפחות לא שמעתי