⬅ חזרה לאינדקס

עזרה במילוי מקדמות

🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 08:32
היי לכולם!!

התלחתי להשקיע בIB באפריל וממס הכנסה אמרו לי שאני צריכה לשלם מקדמות. פתחתי תיק במס הכנסה רק בדצמבר, אז אני באיחור של שנה, אבל עדיין הייתי רוצה למלא את הפנקס מקדמות. השאלות שלי:

מה למלא במשבצות "מחזור עסקי"/" סה"כ ניכויים שנוכו"??

מה למלא במשבצת "ניכויים במקור לקיזוז עד סכום המקדמה"??

בבקשהתודה
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 09:14
האם היו לך רווחים ממומשים מאפריל עד סוף דצמבר?

אם כן, חשבי כמה את חייבת לרשות המיסים בישראל ושלמי באשראי/ העברה בנקאית באתר התשלומים של רשות המיסים.

את הדוח המלא תוכלי להגיש בתחילת 21 אחרי שיגיעו טפסי 106 מהמעסיק (אם את שכירה) ודוחות סיכום שנה מהברוקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 10:57
אתם כנראה לא בטופס המתאים.

מקדמות רווחי הון זה בטבלה/שפה חופשית.

תסתכלו בדף פרופיל שלי, יש לי שם לינק לפוסט שכתבתי על הגשת מקדמות והקשר בינם לדוח שנתי.

גילוי נאות: לא יועץ מס או רואה חשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 11:02
היו לי רווחים והפסדים (בהתחלה שיחקתי עם זה קצת), ובסוף זה מתקזז ל0 רווח ממומש, עדיין אני צריכה למלא את הפנקסים? ברשות המיסים הפחידו אותי..

***שאלה רגע: כל אדם שהתחיל להשקיע בברוקר זר צריך לפתוח תיק במס ההכנסה, זה נכון??
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 11:21
במקדמות ניתן לדווח על רווחים בלבד, ולשלם 25% מס עליהם.

אם רוצים לקזז הפסדים צריך להגיש דוח שנתי.

לא, צריך תיק רק ברגע שאת רוצה לדווח את הדיווח הראשון שלך.

למשל, מישהו שפותח חשבון זר ורק קונה ולא מוכר אין לו צורך התיק במס הכנסה ( עד שיגיע לצבירה של 1.9 מש"ח)
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 11:47
אז מה זה אומר משבצת "ניכויים" או משבצת "ניכויים במקור לקיזוז עד סכום המקדמה"??
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 12:44
אם גבו ממך מס בחו"ל, אבל על מכירות לא גובים מס בחו"ל לתושבי ישראל
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 15:03
ואם בסוף השנה הרווחים וההפסדים שלי השנה מתקזזים ל0, אני עדיין צריכה לשלם את המקדמות על הרווחים בחודש אחד שכן היה רווח? או שזה בסדר שאגיש רק דו"ח שנתי? אפשר להגיש דו"ח שנתי גם החודש?כי נראה לי שאני יכולה לעשות פשוט דו"ח שנתי לא?גם ככה לא שילמתי את המקדמות בשנת 2020..תגידו לכל מי שפתח תיק במס הכנסה שולחים פנקס מקדמות? ואם כן יש רווח בסוף השנה נותנים לי קנס אם לא שילמתי מקדמות?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 15:09
זה נשמע מההודעה שיש לך ביד פנקס מקדמות המשמש לתשלום מקדמות חודשיות או דו חודשיות, בעקבות פתיחת תיק של עסק כלשהו.

איזה תיק פתחת ומדוע? יכול להיות שפתחת תיק שלא נכון עבורך? יש לך עסק כלשהו או שאת רק שכירה?

בכל אחד מהמכתבים שקיבלת, רשום מה סוג התיק. זה מספר דו ספרתי. מה המספר?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 15:19
אצלי מספר התיק זה המספר ת'ז שלי..

אבל המספר סידורי בעל 6 ספרות ו זה רשום בכל דף בפנקס למעלה ולמטה בצד. זה גם הקוד לאינטרנט לתשלום מכוון למקדמות, לא יודעת אם זה קשור
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 15:54
לא מספר תיק, אלא מה "סוג התיק? זה מספר דו ספרתי.

מהתיאורים שלך, נשמע שפתחת תיק "רגיל" של מישהו המנהל פעילות עסקית כלשהי. אלא אם אני מבין אותך לא נכון.

פתחת גם תיק במע"מ במקרה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 16:18
לא פתחתי תיק במע"מ, אבל יכול להיות שהם טעו במס הכנסה....או שזה בגלל שפתחתי תיק (מילאתי שאני שכירה!!) נורא מאוחר?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 16:38
לא ברור מה בדיוק עשית.

ייתכן ושווה לך להציג לאיש מקצוע את מצבך כדי שיבין מה בדיוק עשית, ולראות שאין טעות כלשהי.

או שתנסי לחזור למשרד שבו פתחת את התיק ותנסי להבין מה נעשה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2021 17:17
תודה רבה לכם על העזרה!!!