⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות של משקיע מתחיל וסולידי

🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2021 20:41
שלום לכולם,

ראשית, תודה לסולידית על הבלוג הנפלא. היא אחראית באופן מלא על החינוך הפיננסי שלי, שלא קיבלתי בכלל מהבית. תודה גם לחברי הפורום על דיונים נהדרים. עד כה הייתי רק צופה מן הצד. כעת מקווה להיות פעיל יותר.

אני משקיע שמבצע את צעדיו הראשוניים בהשקעה עצמאית. עד כה השקעתי כספים בהיקף לא גדול יחסית באמצעות בתי השקעות. אני בן 40 עם יציבות תעסוקתית גבוהה.

אשתי ואני בעלים של שתי דירות די יקרות ללא משכנתא, שנרכשו שתיהן בעיתוי טוב (להערכתי, בשווי כולל של כ-6 מיליון ש"ח) (באחת אנחנו מתגוררים. השניה מושכרת ב-5,100 ש"ח לחודש, מתחת לרף המס). מעבר לכך, יש לי קרן פנסיה בשווי של 1.1 מיליון ש"ח ולאשתי פנסיה בשווי של כ-300,000 ש"ח. יש לי קרן השתלמות בשווי של כ-300,000 ש"ח מנוהלת על ידי בית השקעות. מעבר לכך, יש לנו מזומן בהיקף של כ-1.5 מיליון ש"ח.

מבחינת השוטף, יש לנו הכנסה נטו של כ-33,000 ש"ח בחודש. מפריש מזה כ-3,000 ש"ח בחודש באופן עצמאי לקרן פנסיה לאשתי; מעריך שמצליח לחסוך כ-6,500 ש"ח בחודש, כאמור, עד כה באמצעות בתי השקעות (בתקופת הקורונה, קצת יותר, אבל מניח שזה לא יישאר כך).

אנחנו מתלבטים לגבי אופן ההתנהלות קדימה. מבחינת ההכנסות, יש לנו יציבות גבוהה, ופוטנציאל השתכרות גבוה יותר עוד יותר. לכן, מעריכים שהחיסכון לא יידרש לצורך החיים השוטפים והחיסכון מיועד לפנסיה. גם לא מתכננים להפסיק לעבוד בגיל צעיר, אלא בגיל פרישה גמיש (לא בהכרח 67 אלא ייתכן שמוקדם יותר בכמה שנים). בהמשך לכך, ככל שלא נרכוש דירה נוספת להשקעה, חשבנו להשקיע בשוק ההון. השאלה הראשונה היא האם בסכום זה להשקיע את כל הסכום באופן עצמאי, או שעדיף להשקיע סכומים יותר קטנים באופן עצמאי, ואת היתר להשקיע באמצעות בית השקעות. עוד שאלה ראשונית, האם כדאי להיכנס עכשיו, כשהמדדים מאוד גבוהים, וכשנראה שכולם נכנסים כעת לבורסה (כלומר, הפוך מהאינטואיציה לגבי מתי כדאי להתחיל להשקיע).

לגבי השקעה עצמאית, אני אמנם אשמח לתשואה גבוהה אבל מעדיף יותר יציבות גם אם התשואה תהיה קצת יותר נמוכה. חשבתי על תשואה מבוקשת של כ-4.5%. בגלל שיש לנו עורף חזק ונוכל לשרוד תקופה של ירידות, חשבתי להשקיע את מרבית הסכום במניות (בהיקף של כ-80%) ורק 20% באג"ח. לגבי מניות, ראיתי שיש דיבור בפורום על Ishares MSCI ACWI Ucits ETF וזו נראית אופציה טובה עם פיזור גדול. עם זאת, חשבתי האם לא עדיף לחלק את הכספים בין iShares Core S&P 500, iShares Core MSCI Europe ו-iShares Core MSCI EM IMI Ucits ETF לאור דמי הניהול הנמוכים יותר.

לגבי אג"ח, ראיתי כל מיני קרנות רלבנטיות, אבל לא ראיתי המלצה ממש ברורה בפורום. אולי פיספסתי. אשמח לכל תובנה בעניין.

בתודה מראש, וכאמור, מקווה להיות מעורב בפורום.