⬅ חזרה לאינדקס

אג"ח מיועדות

🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2016 12:20
שלום,

המשקיעה כותבת היום "ככל שגילכם צעיר יותר ותלותכם בפנסיה נמוכה יותר, יש הגיון לייחד את הפנסיה לאפיקים מסוכנים יותר, ולא להגביל את התשואה מראש באמצעות אג"ח מיועדות". האמת שאני מתלבט בסוגיה הזאת כבר תקופה.

כרגע יש לי בעיקר קרן פנסיה ושם אני תקוע, לטובתי או שלא, עם 30% אג"ח מיועדות (שאר ה-70% מחקים מדדי מניות באלוקציה סבירה). התשואה של האג"ח המיועדות נמוכה מהתשואה הממוצעת של השקעה במדדי מניות. אפשר להעביר את הכספים לקופת גמל מחקה מדדים. אבל עכשיו העלילה מתחילה להסתבך:

1. ברגע שעברנו לקופת גמל, איבדנו את המרכיב הביטוחי. אני רווק בן 32, אבל אולי זה שווה את זה?

2. אולי אני בכלל מרוויח מזה כי יש rebalancing bonus? חפרתי באינטרנט, ויש ויכוחים האם בכלל קיים דבר כזה. כן מצאתי פוסט שביצע סימולציה מתמטית, והגיע למסקנה שאכן יש rebalancing bonus אם יש קורלציה מספיק נמוכה בין אפיקי ההשקעות שעושים ביניהם rebalancing. התשואה הריאלית של האג"ח המיועדות היא קבועה, לכן היא ב"ת בכל משתנה אקראי אחר, ובלתי קורלטיבית אליו, אז אולי אמור להיות rebalancing bonus?

3. אולי היציבות של האג"ח שווה משהו בפני עצמה, למרות שהכסף בהגדרה נעול לעוד 30 שנה?

4. חשבתי שאולי ממילא הרפורמה באג"ח המיועדות תפתור לי את הדילמה כי לא תהיה לי גישה אליהן יותר בתור חוסך צעיר - אבל לא, עד 2027 לפחות 25% יהיו באג"ח המיועדות.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים. וכמובן שכל מה שכתבתי, וכל מה שיכתבו בתשובה, לא מהווה יעוץ פנסיוני או המלצה לבצע פעולות כלשהן. תודה רבה :-)
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2016 13:28
על סמך מה אתה אומר את זה? מניחה שאתה מחשב זאת לפי תשואות העבר. האם לקחת בחשבון שהאג"ח המיועדות מוצמדות למדד?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2016 14:02
כן, ע"ס תשואות העבר, וכן, לקחתי בחשבון. התשואה הריאלית של אג"ח מיועדות היא 4.8%. התשואה הריאלית של S&P 500 היא 7.3% לפי הלינק הראשון שמצאתי. גם לפי הסתכלות על התשואות הנומינליות: בשביל אג"ח מיועדות, צריך להוסיף אינפלציה צפויה של 2-3% בשנה, אז משהו באיזור ה-7%. S&P 500: כ-11%. אם אני טועה, אשמח להבין איפה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2016 14:16
אבל בקרוב עד גיל 50 לא יהיה אג"ח מיועדת בעקבות רפורמה לא?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2016 14:20
אתה לא בהכרח טועה, אתה פשוט מסתכל על העבר ולא על העתיד (שאף אחד לא יודע)
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2016 15:35
האמת שווה לך להתייעץ עם יועץ פנסיוני עצמאי

יש הרבה פרמטרים שמשפיעים (רמת שכר עכשיו וההשתכרות עתידית. מצב משפחתי עכשיו/בעתיד) מצב בריאותי

מצב שוק ההון, דרישות ביטוחיות (אכע, חיים)

תחזיות לתוחלת החיים, הון כרגע

ספציפית לגבי אג"ח מיועדות זה אמור לעלות הדרגתית עד גיל 50 ל 30%, האוצר החליט לא לבצע את זה במכה אלא בצורה מדורגת כך שכנראה תוך 5(?) שנים כל שיכבת גיל תגיע לרמת האחזקה התאורטית

יש כל מני אופציות עם השלכות, שווה לך לקרוא בבלוג של @נדב (פנסיוני) וגם אצל מירב (לקבל את המירב) ואז גם תגיע מוכן יותר לכל סוכן או יועץ פנסיוני

ואולי גם תגיע למסקנות לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2016 15:49
מסכים בהחלט ( @ע.מדי - אתה רואה, לפעמים אנחנו מסכימים ;) )
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2016 15:54
אוקיי, ספציפית לגבי תשואה, נשמע שאתם חושבים שאין rebalancing bonus, וקופת גמל תניב תשואה גבוהה יותר?

אגב, התהליך ההדרגתי במסגרת הרפורמה צפוי לקחת כ-20 שנה - כאמור, ההמלצה של צוות הרפורמה היא שעד 2027 לפחות 25% יהיו באג"ח המיועדות לחוסכים מתחת לגיל 50. אח"כ יש עוד מדרגה, אפשר לקרוא במצגת שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2016 16:45
אני לא יועץ ולא לוקח אחריות על כלום (אשתי תעיד על זה)

כאשר לי הייתה דילמה לגבי העתיד בתחום התכניות הפנסיוניות והבנתי שי בפני שתי אופציות שבכל אחד יש יתרונות וחסרונות תלוי בתהליכי העתיד אבל באופן בסיס הן לא קטסטרופה (בעיני) פשוט חלקתי לחצי

היה לי ביטוח מנהלים וותיק וקרן פנסיה חדשה בסוף פיצלתי ויש לי 50/50, זה גם פתרון אני חי אתו בשלום וכרגע אני מאוזן לא טעיתי או הפסדתי בצורה קיצונית, יש לי "re-balancing" פנסיוני :)

שווה לך לשקול את זה כי זה מאפשר לך מודל מותאם אישית אבל גם שומר על אפשרות קלה לתיקון לפי צרכים/גיל