⬅ חזרה לאינדקס

חיסכון לנכדים שגרים בחו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2021 00:47
סבא וסבתא רוצים לפתוח חיסכון עם ניירות ערך לנכדים שגרים בחו"ל.

קיימת אופציה לפתוח חשבון " מקנה מתנה" בה הסבים פותחים את החשבון ומפקידים כסף, והחשבון עצמו על שם הילדים.

אם הילדים תושבי חוץ (כאמור, גרים בחו"ל ) האם זה ישנה את המיסים בתיק? אם מבצעים פעולות בתיק, האם יחושב מס רווח הון כמו תושב ישראל (הסבא) או כמו לתושב חוץ (הנכד שהתיק על שמו).
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2021 00:55
אם זה על שם הנכד, אז זה אמור להיות מחושב כמו לתושב חוץ. אבל בפועל, כנראה זה יחושב כמו לתושב ישראל והנכד יצטרך בתיאוריה להתקזז עם מס הכנסה (הישראלי) דרך האמנות למניעת כפל מס.

לא יהיה יותר קל כבר לפתוח חשבון נפרד עבור הסבים, לחסוך באמצעותו ולהעביר הכל לנכדים + לדאוג בצוואה שזה יעבור אליהם היה ו...?
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2021 01:45
תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2021 17:49
לפי דעתי ולפי מש- @AlexNOSAM כתב למעלה קיימות שתי אפשריות :

העברת מזומן לנכדים ושהנכדים יפתחו חשבון חיסכון על שמם (לפי מה שנראה זה שקול לחשבון "מקנה מתנה")

פתיחת חשבון חיסכון ע"י הסבתא והורשתן לנכדים בפטירה

תוצאות המס יכולות להיות שונות מהותית מבחינת מיסוי רווח ההון ומבחינת מיסוי הדיבידנדים/ריבית מהחיסכון, הדבר תלוי בין היתר גם בדיני המס במדינת התושבות של הנכדים, תחשוב על אפשרות שלעשות תחשיב לכל אחת מהאפשריות בעזרת איש מקצוע.
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2021 18:58
חשבתי גם על זה, אבל בהרבה מדינות באירופה ובצפון אמריקה יש מס ירושה. למרות שהוא רק ברוב המדינות מסכומים שהם לרוב עלות בית ממוצע + 10%, זה בטוח ידרוש לפחות דיווח בפטירה.

עדיף להעביר את הכסף כל עוד הם בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2021 19:11
די מדהים איך בכל ההודעות פה מזכירים צוואות וירושות כשיש תרחיש סביר של סב בן 50 שמתכוון להעביר כסף לנכדיו הבוגרים כשהם יהיו בני 20-30.

נראה לי שרוב האנשים מעדיפים לתת מתנה כשהם עדיין בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2021 19:48
מודה שכאשר מדברים על חיסכון של סבא לנכדים ישר עולה לראש שמדובר בתכנון העזבון (legacy) של הסבא, אם לא כך הדבר ברור ששיקולי מס המתייחסים לפטירה יוצאים מהתמונה.

נכון, אבל בישראל אין, ואם מדובר על קבלת הירושה מתושב חוץ יכול מאד להיות שהטיפול במדינה הזרה לא יהיה זהה כמו בהענקת ירושה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2021 20:52
יש טעם לפחות להקדיש לזה קצת מחשבה מינימלית. אנשים מתים כל הזמן לפני תוחלת גיל החיים - ואפילו לפני גיל הפרישה.

אפילו אני חושב לעשות צוואה ואין לי ילדים או משהו. אז על אחת כמה וכמה, אנשים שהם כבר סבים וסבתות...

בשביל זה עושים מה שנקרא בשפת האנגלו-סקסים Estate planning. אין לנו את התשובות על השאלות האלה, וזו בעיה כשהנכדים הם זרים. זה נראה לי משהו הרבה יותר חשוב מאשר לחשוב עכשיו אם יוטל מס ישראלי או מס זר על הכספים המדוברים.

כשאני חושב על זה, הרי יש סיכוי סביר שאותם סבא וסבתא גם ירצו במותם להוריש משהו להורים שגרים בחו״ל. הם צריכים לעשות Estate planning עכשיו בכל מקרה, אני חושב. בלי קשר למתנות לנכדים.

נראה לי עלינו פה עבור פותח השרשור על נקודה חשובה מאין כמוה!
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2021 21:00
בהחלט ובכל גיל. זה לא מצדיק שרשור צוואות וירושות כשפותש כלל לא שאל על כך.