⬅ חזרה לאינדקס

שער המרת מט"ח

🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:09
אני מנסה להבין כיצד נקבע שער ההמרה לקנייה ולמכירה של מטח בבנק.

השער הוא לא השער היציג - שכן זהו שער תיאורטי שמתפרסם ע"י בנק ישראל.

השער הוא גם לא השער הרציף - שכן זהו שער ממוצע עבור כל העסקאות מהדקה האחרונה של כל גופי הפיננסיים בשוק.

אם כך כיצד כל גוף פיננסי קובע מה שער ההמרה של קנייה ומכירה (העברות והמחאות)?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:15
לא מהכרות קרובה, אבל נראה לי שהמחיר נקבע כמו שנקבע מחיר של מלפפונים בחנות ירקות. רק בגלל שהנחות השוק המשוכלל מתקיימות יותר בשוק המטח (מוצר הומוגני, אינפורמציה כמעט מלאה וכו'), הפערים בין הבנקים קטנים מאשר בין הירקנים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:17
רוב הבנקים לוקחים מרווח של כ0.9-1.2% מה"אמצע". (כלומר מוסיפים/מורידים כ1% על האמצע)

עד כמה שהבנתי, שער תוך יומי לרוב לוקח את ההפרש הזה מהשער הרציף. שער "יומי" (זה שמפורסם פעם ביום) לוקח את המרווח מהיציג.

אבל זה סתם ניחוש שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:33
זאת אומרת זה לא מסחר חופשי נקי.. הבנק מתערב ע"י הוספת מרווח. האם המרווח הזה גלוי? האם אוכל לפנות לבנק ולשאול לגביו והם יהיו מחוייבים לספק לי את המידע?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:39
המרווח הזה לא באמת קיים כי לכל לקוח יש מרווח משלו, הציטוט שאתה מקבל מהבנק זה המרווח שלך.

יש תוכנות כמו מגמה שמראים לך את הציטוט הבינבנקאי של כל אחד מהבנקים, כלומר ציטוט שבנק נותן לבנק אחר או מוסדי גדול.

בIB מגיעים למרווחים כאלה, אתה ממש מקבל ציטוט בינבנקאי, של בנק פועלים אני מנחש.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:41
בדיוק מה שאורי כתב.

דיסקונט פעם אחרונה שבדקתי
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:41
למה לא מסחר חופשי נקי?

אתה סוחר מול הבנק והוא באופן חופשי קובע את השער.

כן - אתה יכול לחשב את ההפרש בין שער הקניה לשער המכירה ולהניח שהמרווח משני הצדדים שווה.

לא יודע.

אבל מה זה משנה אם אתה יכול לחשב אותו לבד?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:42
השוק מאד חופשי, הבנק מציע מחיר ואתה יכול להסכים, להתמקח ולבדוק אצל המתחרה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:42
לא בדיוק.

בנקים בארץ נוטים לתת "הטבת שער". כלומר לוקחים שער שהוא זהה לכל הלקוחות (כולל המרווח שלהם) ועליו נותנים לך הנחה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:43
איך בדקת?

זה מה שאני אומר, לכל בנק יש מרווח משלו וכל לקוח בבנק עצמו מקבל גם הוא מרווח משלו.

זה מוצר OTC.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:44
קרוב משפחה היה בכיר שמה - ריכז את הנוסטרו ומט"ח.

אני לא לקוח של IB
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:47
טוב בפק"מים ומזומנים אני יודע שהם עובדים עם פועלים וכזכור לי פועלים נותן להם גם את שירותי הברוקרז' לבורסה בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:47
איך זה עובד?

USD.ILS זה בעצם ציטוט של בנק דיסקונט? האם אני מבין נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 14:48
אז במה מתבטאת העובדה ש-IB הוא "חבר בורסה", אם לטענתך הם עובדים דרך פועלים?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 15:00
הם מספקים (או סיפקו בעבר) נזילות לפי הסכם מסחרי ביניהם, בנוסף השתמשו בהם כזירת OTC.

לא מכוון אלי אבל אנסה לענות,

חבר בורסה מאפשר לך חיבור לבורסה, אתה יכול לשלוח פקודות ולראות פקודות של אחרים.

שירותי ברוקראז' זה דבר רחב יותר, זה חישוב pre\post margin בהתאם לבורסה, זה חיבור ל custodian ומערכות settlement

ועוד...
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 15:22
אם אדע את המרווח שנותנים לי אז אני יכול לנסות להתמקח.. להוריד את המרווח.. או להשוות לבנקים אחרים.. כרגע מבחינתי הם יכולים בכל רגע גם לשנות את המרווח.. ולשים שערים כרצונם..

כיצד באמת אוכל להשוות? מהחישוב שלי לעומת השער הרציף באתר ביזפורטל, ראיתי שהמרווח הוא 3 אגורות, יותר מ-0.9%.. בבנק הבינלאומי. האם כך הדבר גם בבנקים ובגופים אחרים?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 15:34
איך אבדוק אצל המתחרה? אין לי משהו להשוות כמו מרווח קבוע. רק אם אצטרף לבנק אחר ואראה את הציטוטים האישיים שלי אוכל להשוות.. ואם אין מרווח קבוע גם הציטוטים שלי יכולים להשתנות מיום ליום.. אולי היום עדיף לי פועלים ומחר הבינלאומי.. החלפת חשבון בנק היא לא משהו קל כל כך כמו בחירת חנות מלפפונים.. והעברות מט"ח בין חשבונות גם הם מאוד יקרים. מרווח קבוע לפחות נותן מספר השוואה והתחייבות על מגבלה עבור שינוי המחיר ביחס למחיר שוק. מוזר לי שמרווח קבוע לא מפורסם.. בדיוק כפי שמפורסמים העמלות האחרות.. למה זו עמלה שאני צריך לנחש.. או לנסות לחשב בעצמי.. מדוע אין קול צעקה? אני מפספס משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 16:10
1. הוא לא.

2. מט"ח לא נסחר בבורסה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 16:11
לא מפספס הרבה,באמת התעסקות במט"ח בבנקים ידועה כיקרה וכמעט כול החלופות יותר זולות.

דובר על זה לא מעט בפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2021 18:07
אתה צודק. מי שקונה באופן קבוע דולרים, עדיף שלא יהיה תלוי בבנק. צריך להיות לקוח גדול עם נגישות למספר בנקים כדי שהמסחר מול הבנק יהיה כדאי .