⬅ חזרה לאינדקס

השלכת וותק- קרנות השתלמות ושימוש בקופת גמל להשקעות

🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 13:36
אהלן,

כרגע דיברתי עם נציג חברה מסויימת בטלפון, קיבלתי ממנו מס׳ פרטים ורציתי לוודא:

1. ביקשתי לפתוח קרן השתלמות חדשה להפקדות. לטענתו, אין דבר כזה השלכת וותק מקרן ישנה לקרן חדשה, וכן אי אפשר להפקיד יותר מהתקרה השנתית (ה-16-17 אלף ש״ח) ללא פטור ממס, לא משנה כמה קרנות יש לי.

2. יש לי קופת גמל משנת 1990 וכרגע היא פתוחה למשיכה. לטענתו, אני יכול להמשיך להפקיד לשם ועדיין הקופה תישאר פתוחה למשיכה- האם נכון/לא נכון?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 13:40
אין קשר בין השלכת ותק, לכמה מותר להפקיד בשנה.

אם אתה עצמאי, אתה יכול להפקיד עד כ-18500 בשנה ולהנות מפטור ממס רווחי הון. אפשר להפקיד גם מעל לסכום זה אבל ללא הטבת המס. אם אתה שכיר, אתה כפוף למה שהמעסיק שלך מוכן להפקיד.

השלכת ותק אפשר לעשות רק אם אחת הקופות (חדשה או ישנה) היא קופה של שכיר. אי אפשר לעשות השלכת ותק בין שתי קופות במעמד עצמאי.

לגבי קופות גמל ישנות אני לא מכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 14:33
גם לי יש קופת גמל כזאת ומהבדיקה שאני עשיתי הבנתי שאתה יכול להפקיד לשם אבל כל סכום חדש שיכנס הוא יהיה ניתן לשימוש כמו כל קופת גמל חדשה לקצבה מגיל 60 , את הסכום שהיה לך לפני תוכל תמיד למשוך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2016 08:02
תומר צודק

כל הפקדה לקופת גמל אחרי 2008 יהיה אפשר למשוך

רק מגיל 60
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2016 13:41
היי,

תודה על ההבהרה בנוגע לקופת הגמל.

בנוגע לקרן ההשתלמות- הקרן הראשונה היא מ-2012 והיא במעמד שכיר. מה אפשר לעשות איתה (או עם הוותק שלה)?

מה ההבדל בין קרן השתלמות לאחר סכום ההפקדה הפטור ממס, לתיק השקעה?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2016 14:31
אני ניהלתי שיחות עם נציגים כמעט מכל החברות והם מאוד אוהבים לסתור אחד את השני. הייתי מנחש שדיברת עם מיטב דש (הם היו הכי "נגטיביים"). למיטב הבנתי מה שאדם שלו כתב מדויק, אבל ממליץ לך לקרוא את התקנות בעצמך. אוסיף גם שהשלכת ותק בין קרנות השתלמות אפשר לעשות רק אם לא היו הפקדות חופפות בין שתי הקופות (כלומר שכל אחת הייתה פעילה בזמן אחר).