⬅ חזרה לאינדקס

מדרגות מס על רווחי הון מניירות אמריקאיים

🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2021 03:14
קראתי שאזרח ישראל ללא אזרחות אמריקאית הקונה מניות אמריקאיות צריך לשלם מס ולדווח לIRS.

כאשר מבדילים בין ניירות שנמכרו בתוך פחות משנה (טווח קצר) אז משלמים מהדולר הראשון, לעומת כאלה שנמכרו בתוך יותר משנה (טווח ארוך ומיסוי מיטיב) אז יש פטור עד כ38 אלף דולר והכוונה לרווח. אני לא שואל על חשיפה למס ירושה של 40% (כאן הבנתי שאזרח לא אמריקאי עלול לשלם החל מלמעלה מ 60 אלף דולר כל עוד מחזיק בניירות)

אם אני מחזיק תעודת סל או מניות אמריקאיים בסך של 32 אלף דולר, כאשר חלק קטן מומש בהדרגה בפחות משנה והחלק המרכזי טרם נמכר וימומש הרבה יותר משנה של אחזקה, עליי לדווח משהו ל IRS או שמס הכנסה הישראלי מעדכן אותם? כמה מס אני צריך לשלם על הרווח המועט שמימשתי בשנה שעברה? הרי יש הסכם בין המדינות להעברת מידע שמחייב את הגופים הפיננסיים. מציין שהברוקר ישראלי. בנוסף אם הברוקר מנכה 25% מס מכל מימוש או קבלת דיבידנד האם בכלל וכמה הוא מעביר לארה"ב? יש כאן סיכון בכפל מס או בדרישה/קנס מארה"ב לשלם משהו בטענה שרק מ"ה הישראלי קיבל?

אולי השאלות של משקיע צעיר אבל אני לא מבין איך זה הולך, קשה לי להאמין שהם ירדפו אחרי משקיעים בסכומים כאלה אבל הכל אוטומטי והני"ע אמריקאיים.

זאת להבדיל מאזרח אמריקאי שמשקיע בנכסים או מניות מחוץ לארה"ב וכן מאזרח ישראלי בברוקר אמריקאי, אם בכלל יש הבדל לאחרון.

עריכה: מציין שחיפשתי חומר בפורומים ולא הבנתי אם המס המקסימלי יהיה בכל מקרה 25% ואם/מי/כיצד משלימים את המס בין המדינות.....

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2021 07:19
כל מה שתיארת נכון לאזרח אמריקאי.

בתור לא אמריקאי, אם אתה מחזיק מניות אמריקאיות, הברוקר ינכו לך במקור מס דיבידנדים של 25% ויעבירו לIRS, ולגבי כל השאר אתה מתמודד רק מול ישראל (מלבד מקרים אזוטריים כמו שאתה מחזיק ריט בודדת, או שותפות סחירה MLP).
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2021 07:40
למה זה מקרה איזוטרי ? ממה שאני מכיר כמישהו זר זה כמו להחזיק נייר "רגיל".
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2021 08:38
ריט שמאוגד בתור חברה: ניכוי מס רגיל ולא צריך להתחשבן עם הIRS ולא עם מ"ה.

ריט שמאוגד בתור שותפות עם הכנסה מעסק (לא נפוץ): ניכוי מס מקסימלי וצריך להתחשבן עם הIRS וגם מ"ה אם רוצים זיכוי.

MLP: ניכוי מס מקסימלי וצריך להתחשבן עם הIRS וגם מ"ה אם רוצים זיכוי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2021 15:36
תודה רבה על התשובות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2021 15:41
הברוקר הישראלי מנכה 25% מס על רווח מדיבידנד ומעביר ל IRS?

אם כן מה קורה בזיכוי מס כאשר ההפסד עולה על הרווח. הברוקר עושה את ההתחשבנות?

הכוונה בכל השאר, במימוש רווחי הון ממניות אמריקאיות? מה קורה אז, כיצד אני מדווח למ"ה, מה התקרה לרווחי הון שעד אליה IRS לא מתערב? יש הבדל בין מימוש בטווח קצר לארוך? אני מניח שעליי לדווח למ"ה על כל רווח בכל טווח זמן, גם של עשרות דולרים בודדים, וגם שעליי לחשב את שער הדולר בעצמי לחשב רווח ריאלי.

בעיקר מעניין אותי מה התקרה של IRS והאם יש חובת דיווח למס הכנסה שלנו, עד מתי עליי לדווח, הרי מדובר בסכומים קטנים שכן לא מומש עדיין, אני מדווח גם על אחזקות שלא מומשו? מה הסנקציות לאי דיווח, קשה לי להאמין שיחפשו דגי רקק כמוני, אבל שוב מדובר בתיק בשווי כ 110 אלף ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2021 15:46
כן.

להפסד ורווח יש התחשבנות רק מול מס הכנסה ישראל. וכן הברוקר מבצע זאת.

רווח הון במניות אמריקאיות, מניות לא אמריקאיות ודיבידנדים ממניות לא אמריקאיות. כל אלו אין נגיעה ל-IRS.

אם אתה בברוקר ישראלי, הברוקר מטפל בזה.

בכל מקרה ה-IRS לא מתערב במקרה של רווח הון. רק דיבידנדים ממניות אמריקאיות.

לא בברוקר ישראלי, רק אם אתה בברוקר זר.

מוזמן לקרוא אצלי בדף פרופיל פוסט על חובות הגשה למס הכנסה לפי סוגי הכנסות.

1700 ש"ח זהו הקנס המינהלי למי שהיה צריך להגיש דוח שנתי ולא הגיש. בנוסף ריבית והצמדות על החוב.

אבל שוב, בברוקר ישראלי אין לך (לרוב) את חובת ההגשה, כי הברוקר מנכה לך מיסים במקור.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2021 15:49
ברוקר ישראלי, אמריקאי, הודי.

כולם מנכים את המס שמגיע לדוד סם על דיבידנד שמחלקת מניה אמריקאית.

במקרה של תושב ישראל שהוא לא אזרח/תושב ארה"ב המיסוי על דיבדנד אמריקאי שמגיע לIRS הוא 25%.

תקבל "זיכוי מס זר".

בכל מקרה, ברוקר ישראלי לא מטפל בהעברת הפסדי הון בין שנים אלא מטפל רק בתוך אותה שנה. בשביל לעבור בין שנים תצטרך להגיש דו"ח למס הכנסה.

כל עוד אתה לא אמריקאי לא מעניין את הIRS רווחי הון שלך ממניות אמריקאיות. הוא לוקח מס רק על הדיבדנד.

על רווחי הון אתה צריך לשלם למדינת התושבות שלך.

בחוק הישראלי לא.

אתה יכול לדווח בעצמך או לעבוד עם רו"ח.

לחלופין אם אתה עובד עם ברוקר ישראלי הוא יעשה את כל זה בשבילך.

איזה תקרה?

אם אתה ישראלי אז כן.

בעיקרון על רווחי הון כל חצי שנה. בפועל רוב האנשים מדוחים יחד עם הדו"ח השנתי (כלומר בערך עד אפריל-מאי בשנה שאחרי).

לא.

אלא אם כן יש לך נכסים בשווי גבוה מאוד (לא זוכר בדיוק, אאל"ט כמה מליונים).

אחרת צריך לדווח רק על רווחים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2021 15:56
תודה רבה רבה לכם!!!