⬅ חזרה לאינדקס

משך זמן השקעה

🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2021 17:29
היי, אני לא מבין כלום בפיננסים ואני עוד טירון..

"תמיד אומרים" שהשקעות זה טוב לטווח הארוך ויש בזה משהו, אבל מה קורה אם ה"טווח הארוך" הזה נגמר בדיוק בתקופה לא טובה? האם מסלולים בבתי השקעות כלשהן מחייבות את משיכת הכסף בהתחייבות מראש אחרי פרק זמן מראש? ואם כן, נניח מישהו שהשקיע לפני 20 שנה והיה אמור לקצור את הפירות בדיוק כשמגיפה עולמית בדיוק התחילה? יש אפשרות להמתין עוד או למשוך את הכסף ללא פגיעה?

או שאין בכלל התחייבות כזו ואז אין בעיה להמתין עוד?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2021 17:39
לא.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2021 17:43
כשמישהו אומר שהשקעה היא לטווח ארוך הכוונה היא שהוא לא זקוק לכסף בטווח זמן ארוך (נגיד 20 שנה).

אם עברו 18 שנים ואתה צריך את הכסף עוד שנתיים, אתה כבר לא משקיע לטווח ארוך (כי אתה צריך את הכסף עוד שנתיים) ואתה לא אמור להשקיע בנכסים שלא מתאימים ליעדים שלך.

בפועל כל האמירות על מישהו שצריך את הכסף עוד 20 שנים או 5 שנים או 60 שנים זה די בולשיט. מה שמשנה זה סיבולת הסיכון שלך,

זה טוב שאתה מודע לכך שאתה לא יודע כלום עדיין. תזכור את זה ותפעל בזהירות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2021 17:53
חפש בבלוג "סיכון רצף התשואות", יש פוסט בנושא.

בכל מקרה אף אחד לא יכריח אותך למכור ני"ע שבבעלותך בשום מקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2021 17:59
משקיע לטווח ארוך צריך לעדכן את הקצאת הנכסים שלו ככל שעובר הזמן ופרק הזמן עד לסיום תקופת ההשקעה מתקצר.

בנוסף, תיזכר איפה היית לפני 20 שנה או הזמן שחלף מאז היית בן 20 - הקצר מבין השניים, כמה מהתוכניות שלך וההשקפות שלך השתנו מאז, ותבין מה הערך של התחייבות לטווח ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2021 18:01
נו, כמעט נכון. יש מכירה כפוייה בסגירה של קרן.

אבל אם בוחרים קרנות בשווי גבוה אז זה ממש נדיר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2021 19:50
אני הייתי מגדיר טוח ארוך כמצב בו בשום שלב לא זקוקים לחלק משמעותי מהכסף, אלא משתמשים בהון לצורך יצירת תזרים של קצבה.

לדוגמא כאשר מושכים 3% או 4% מדי שנה כקצבת מחיה, אז בכל שלב החלק המכריע של ההון נשאר מושקע.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2021 20:24
אתם מתכוון לאדם שצריך את כל הכסף בעוד שנתיים?

אם לא, אז מה יגידו דוגלי 100% מניות? או מי שפורש ל60 שנה? עדיין תצטרך הקצאה מנייתית גבוהה מאוד גם אם הגעת ליעד (אלא אם יש לך חסכונות בגובה 60 שנות מחיה ואתה רק רוצה לשמור על כח הקניה).

הרי לפי כלל ה3% (בכוונה 3, כדי להיות מהדרין), הסיכוי לשרידות של תיק לטווח ארוך מאוד (מעל 30 שנה) עולה ככל שהוא יותר מנייתי, והרי לפי הכלל הזה, כשהגעת לסכום שההוצאות השנתיות שלך מהוות 3% אחוז ממנו, הגעת ליעד בו אתה צריך את הכסף שלך, אבל רק 3% ממנו לשנה.

אם תקטין את החשיפה שלך למניות, אתה דווקא תפגע בסיכוי ההצלחה של התיק.

אותה הערה
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2021 20:28
טענה מקובלת היא שככל שמתקרבים לגיל פרישה צריך להקטין את אחוז המניות בתיק. אם כי יש החולקים על ה common wisdom הזה. זה תלוי בגורמים נוספים כמו כמה כסף אבסולוטית יש לך, תוכניות ירושה, מקורות הכנסה חלופיים, תמיכה משפחתית וכד.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2021 20:33
נכון, אבל אדם שרוצה לפרוש לפי כלל ה3%, לא יוכל להרשות לעצמו להפחית את האחוז המנייתי מתחת ל50% לטווחים של 40+ שנים, כי אז הוא פוגע בסיכויי ההצלחה שלו מאוד.

אלא אם כמו שאמרת, יש לו תוכניות ירושה ו\או חסכונות בגובה שנות הפרישה שלו ואז ככל הנראה הוא גם לא יצטרך חשיפה מנייתית גבוהה מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2021 20:36
מחוץ לפורום, יש עוד שימושים לכסף מלבד משיכה של 3% למשך 60 שנה ואנשים לעיתים חוסכים כסף כדי להשתמש בו בעוד 20 שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2021 13:13
יש לי 2 שאלות:

1. בהנחה ואני חוסך למטרה מוגדרת מראש כגון חתונה לילדים ועזרה ברכישת דירה עבורם לכשיתחתנו

ולא לעצמאות כלכלית(כי כבר הגעתי לשם ע"י נכסי נדל"ן שקיבלתי בירושה)

ואצלינו מתחתנים בגיל מוקדם יותר(אני מגיע מהמגזר הדתי)

אז די ברור ששבע עד עשר שנים לפני שהבת תגיע לפרקה ועקרונית תהיה בגיל שיש הרבה שמתחילים כבר להתחתן אז השקעות ההמשך שלי יפנו לאפיקים סולידים כמו אגח או אפילו פקמ צמוד מדד(בהתחשב ויהיה ריבית אפסית כביום)

השאלה היא מה קורה לגבי האפיק המנייתי שנשאר מושקע אם בדיוק בתקופה והבת שלי תרצה להתחתן (עוד 17 שנה...) יהיה משבר?

אמנם המחקרים מראים שככל הנראה אני אהיה ברווח אך הבעייה שהמשבר יבוא ויקטין את הרווח,

איך תיאורטית אני אמור לתכנן למצב כזה?

אשכרה לכור חלק מהאפיק המנייתי ולעבור לאפיקים סולידיים יותר?(כרגע אני כמובן ב 100 אחוז מניות)

2.סתם מעניין-

בהנחה ואני חוסך לעצמאות כלכלית מחקר טריניטי לא מראה שאפשר להישאר גם אם רוב התיק נשען על אפיק מנניתי?