⬅ חזרה לאינדקס

מניות חיסונים לקורונה מול תאוריית השווקים היעילים

🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2021 00:28
לפני מציאת החיסונים כיכבו מפתחות חיסונים כמו מודרנה שהרבה אנשים אמרו שיעלו הרבה אחרי החיסונים וככה באמת היה. גם אלה שפחות הצליחו לא נפגעו משמעותית לפי הידוע לי. אם כל כך הרבה אנשים האמינו שזה מה שיקרה, איך זה מסתדר שבאמת היו עליות גבוהות ושהדבר כבר לא תומחר במחיר המניה(במיוחד ששמעתי אמרה שמודרנה בטוח תצליח לפתח את החיסון עוד לפני נובמבר, מניח שסנטימנט כזה אמור להשפיע משמעותית על התמחור)? אני מרגיש שחסרה לי איזה חתיכה בפאזל...
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2021 10:36
אני מציץ בגרפים רלוונטים אבל חוץ ממודרנה (וגם זה מאוד תלוי תזמון) אני לא רואה חברה שקניית מניות שלה הביאה יותר רווח מקניית המדדים הגדולים.

אני שמעתי עשרות אנשים שצופים שעשרות חברות שונות יהיו הראשונות לפתח את החיסון, כולל אנשים שטוענים שדוד של סבתא של אח של הילד שלהם עובד בחברה הזאת והוא יודע בוודאות שתכף הם מוציאים את החיסון.

האם שמעת אנשים שטוענים שחברות אחרות שהן לא פייזר\מודרנה יוציאו חיסכון ראשונות ? איפה הם היום ?
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2021 11:46
השוק לא ידע שהחיסון של מודרנה יצליח ויגיע לשוק. מי שקנה הימר, וכל שלב מוצלח בתהליך הביא עוד הימורים. השאלה אם ההימור הזה היה הגיוני מבחינת תוחלת/סיכון בכל שלב.

החברות האחרות הרבה פחות תלויות בהכנסות מהחיסון קורונה. אסטרה זנקה אפילו התחייבה לא להרוויח עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2021 23:07
לא זכור לי ששמעתי אנשים שטוענים את זה על חברות אחרות

מה שמעניין זה שאם כל כל הרבה האמינו בזה, איך זה לא המשיך להעלות את המחיר
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2021 09:28
החתיכה החסרה בפאזל היא שלאנשים רגילים כמוני וכמוך אין כלים יותר מורכבים לשפוט עליית ערך עתידית מאשר קריאת חדשות יומיות וניחושים.

אקח את מניית ביונטק (עליה אני קורא טיפה יותר) - המנכ"ל של החברה כבר הסביר שבשקלול כל העלויות בסופו של דבר פיתוח ויצור החיסון יביא להם אפס רווחים. עליית המנייה נובעת מאמונה של משקיעים שהפיתוח הנ"ל יסייע להם בעתיד לגייס יותר הון סיכון לעיסוק הליבה שלהם-טיפול אינדיבידואלי בסרטן.