⬅ חזרה לאינדקס

בנושא " קרן חירום"

🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 08:34
אחת המטרות הבאות ברשימה שלי היא ליצור קרן חירום בשווי של לפחות 4 משכורות, העניין הוא שאני לא בטוח איפה אני עושה זאת מכיוון שפיקדון בנקאי הוא הדבר האחרון שאני רוצה אך אני כן רוצה תשואה לפחות מיניאטורית , מה שעבר לי בראש הוא לפתוח קופ"ג להשקעה במסלול אג"ח, אבל אני לא סגור על זה... אשמח לדעות/ הצעות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 08:35
לא הבנתי למה לא פיקדון בנקאי...?
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 10:21
פקדון קרמבולה במזרחי נותן לך גם הצמדה למדד המחירים וגם תשואה מיניאטורית

בזמן משבר, גם אג"ח קצר/בינוני מאבד מערכו, ואז אתה עשוי למצוא נזקק לקרן חירום ששווה פחות
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 17:17
לא מוכן לנעול את הכסף
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 17:24
אפשר ללוות כנגד פיקדון בריבית מאד נמוכה (במצב חירום כמובן)

אם אתה סתם לא רוצה לנעול את קרן החירום שלך כדי שתשאר נזילה אז אני לא בטוח שהיא ראויה לתואר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 22:08
מה המטרה בקרן חירום אם היא נעולה ויש לה "נקודות יציאה", אם אני צריך את הקרן כי יש מקרה חירום שדורש מיידית את הכסף אני לא יכול לחכות לתאריך מסויים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 22:13
אם הכסף מחכה ובינתיים יש לך הלוואת בלון כנגדו מה ההבדל?
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 22:24
אני לא מצליח להבין למה אתה ממשיך להכניס פה הלוואת בלון? כל המטרה של ה"קרן" הזו היא למקרה שאני אהיה ללא עבודה מספר חודשים או משהו קיצוני כזה אחר, לא מעוניין למנף את עצמי ללא סיבה (??) שוקל לפתוח פר"י פשוט
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 22:39
ספציפית למקרה של פיטורים יש לך כספי פיצויים בפנסיה אז אתה מכוסה. לדעתי הרעיון שלך של קופ"ג במסלול אג"ח הוא בסדר גמור.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 22:41
אני בדעה של לא לגעת בכספי הפיצויים בנמצאים בפנסיה, מרכיב כמעט 40 % מהקרן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 22:48
איזה מקרה בדיוק יכול להיות שאתה צריך את הכסף מיידית ולא יכול לחכות כמה ימים עד שהכספים יצאו מהפקדון?
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 22:52
מקרה קיצון, דמיין לעצמך את הדבר הכי קיצוני, ניתוח דחוף , אתה עכשיו צריך להסתדר בלי עבודה מספר של חודשים, דברים שאני מעדיף לא לרשום.... לא חסר סיבות, אני אישית לא מוכן שהבנק ינעל לי את הכסף, זה אידיאולוגיה אישית שלי . ומקרה חירום לא ייחכה שתאריך שבו אתה יכול לפתוח את הפיקדון.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 23:03
אם תוותר על זה אז חייך יהיו קלים יותר. התשואות שאתה מדבר עליהן מסתכמות במנת פלאפל.

במצב האג"חים היום, תשלם דמי ניהול יותר גבוהים מהתשואה שתקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 23:03
ואתה באמת חושב שבניתוח דחוף אתה חייב לשלם להם כסף תוך 5 דקות והם לא יכולים לחכות 3 ימים?

אתה לא עובד מספר חודשים ונזכרת יום לפני שצריך לשלם את החשבון?

אתה קצת סותר את עצמך, אם הבעיה היא אחרי שלא עבדת מספר חודשים אז יש לך מספר חודשים להוציא את הכסף (שזה הרבה יותר מכמה ימים).

כי הם לא באמת קיימים?

מוזר, בינתיים לא נתת אפילו אחת.

סבבה. אידאולוגיה סיפור אחר.

אגב, במקרה כזה למה לא להשקיע פשוט במניות או אג"ח או משהו כזה?

בינתיים לא הראת מקרה חרום אחד שלא יכול לחכות 3 ימים עד שתעביר את הכסף
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2021 00:11
אם אתה ״חוקי״ אני עם רונן, אף אחד לא יצמיד לך אקדח לרקה בגלל עיכוב של כמה ימים.

אם אתה מתעסק בתחומים יותר בעייתיים אז כן עדיף כסף נזיל(מניח שאתה לא כזה עצם היותך חבר בפורום ששואל שאלות על קרן חרום).
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2021 00:58
במצב כזה אתה כנראה תרצה אותו במזומן בבית ולא באיזה חשבון בנק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2021 10:20
בינתיים משום מה אתה מתעסק ב"לסתור" אותי לגבי נושא שהוא לא אובייקטיבי מה שאתה אומר אולי נכון לגביך ולמצבך.

לגבי השקעה במניות וכו, הנושא כאן הוא לא השקעה, אני משקיע במניות זה לא העניין.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2021 10:26
פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2021 10:30
בוא נתפשר על חצי מנת פלאפל בלי שתייה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2021 10:48
דוקא הנושא שאני מתמקד בו מאוד אובייקטיבי.

נושא סובייקטיבי זה האם בכלל להחזיק קרן חרום ייעודית (אני נגד) או במה להשקיע.

הנקודה היא שאם אתה יכול להרשות לעצמך לשים את הכסף בעו"ש מבחינת זמן תגובה אז אתה יכול לשים אותו בפיקדון כי זמן התגובה זהה.

זה לא קשור לשאלה מה מתאים לאדם א או לאדם ב או מה מתאים במצב א מול מצב ב.

עובדתית פקדון בבנק נזיל מספיק לכל צורך מעשי חוקי, ולצרכים אחרים גם כסף מזומן בעו"ש לא יהיה לך מספיק נזיל.

לגבי זה בכל מקרה לא רלוונטי כי אין לי קרן חרום.

אני התכוונתי לוותר לחלוטין על החלק של מזומן/אג"ח/מקמ/קרן חרום או איך שלא תקראו לזה ולשים את כל הכסף במניות.

אבל זה באמת לא נושא השרשור.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2021 10:54
פר"י זה לדעתי רעיון טוב.

אפשר גם לשמור את הכסף בעו"ש.

זה די אותו דבר. התשואה בפר"י זניחה בכל מקרה.

יש עניין פסיכולוגי לדעתי בלשים את הכסף בפק"ם כדי שהוא לא יוצג בעו"ש, כך אתה פחות תתפתה להשתמש בו.

לא הייתי שם את הכסף בקופ"ג בשל דמי הניהול היקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2021 21:21
אתה צריך להחליט מה יותר חושב.

נראה לי מהצד שחשוב לך יותר נזילות מיידית עבור סכום של 4 חודשי משכורת, ופתרון סביר ופשוט לכך לדעתי הוא להחזיק סכום כזה בעובר-ושב.

חבל שאתה מבזבז זמן וויכוחים בפורום על סכומים כאלו בנסיונות שווא להשיג עבור סכום קטן כזה עוד אחוז ריבית.

לא ממליץ כי אני לא מכיר אותך.