⬅ חזרה לאינדקס

ללכת עם הלב או עם המוח?

🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2021 00:46
הי לכולם,

הכותב הינו עוף מוזר בפורום ובעל תואר ראשון במדעי המחשב. טוב לי במקום שאני נמצא, מרוויח טוב, התנאים טובים, הצוות מעולה, יש אתגרים. לא מתלונן בסהכ(טפו טפו טפו).

החלטתי להמשיך ללימודי תואר שני בשביל פיתוח עצמי ומתלבט לאיזה כיוון ללכת, קצת רקע:

השנה הראשונה בתואר הראשון התחילה בהתלהבות והייתי יחסית משקיע, עם הזמן הרגשתי שרק בא לי כבר לסיים עם הדבר הזה, הרבה קורסים היו בשביל ״לסמן וי״ ולא באמת למדתי(לא מצטער על כך, לא מרגיש שחסר לי הידע באוטומטים יותר מדי..)

עכשיו אני רוצה לעשות תואר בקצב שלי, בשביל הפיתוח העצמי שלי, לא ממהר לשום מקום.

בשנה האחרונה מצאתי את עצמי מתעניין בכלכלה, בתיאוריה פחות בפרקטיקה, הלב אומר לעשות M.A בלימודי ערב במקביל לעבודה וזה גם סהכ 3 סמסטרים...

המוח אומר להמשיך ללימודי תואר שני במדמח, יעזור יותר בעתיד, על אחת כמה וכמה אם ארצה לרענן, זה לא שתואר במדמח לא מעניין אותי, אני אדם סקרן מטבעי ויכול למצוא עניין בהרבה דברים אבל לפעמים בא לי קצת לגוון ופחות להתעסק באלגוריתמים ומתמטיקה.

אני מתלבט אם להשאיר את הכלכלה בתור ״תחביב״ וללמוד באופן נקודתי דברים שמעניינים אותי בתחום, או שמא להיות פרקטי ולהתמקד במה שיניב לי תשואה מקסימלית בקריירה.

אשמח לשמוע דעות של בוגרים ממני שהיו בצומת דומה.

תודה מראש למגיבים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2021 02:17
זה בכלל לא ברור לי שתואר שני במדמ״ח יעזור לך במשהו בקריירה. יש איזה תפקידים או כיווני קריירה ספציפיים שלא נגישים עכשיו ואתה חושב שזה יפתח לך? באופן כללי תואר שני טכנולוגי הוא די חסר משמעות תעסוקתית, הוא יותר בגדר ״פיתוח אישי״ כמו שאתה כותב, ולכן עדיף ללכת עם ה״לב״ בנושא הזה. ובנוסף, אם לא נהנית מהחצי השני של התואר במדמ״ח כי הקורסים היו לא פרקטיים - זו לפחות הנימה שעולה מהדברים שלך - תדע שהקורסים בתואר שני זה שנה של עוד מאותו דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2021 08:38
מהכיוון של כלכלה, לא של מדמ"ח.

הייתי במצב דומה לשלך. עו"ד עם עבודה בה יש לי הרבה אתגר, עניין בכלכלה אבל בלי כוונות להסבה מקצועית וקשר רופף בין תחומים מסויימים בכלכלה לעבודה שלי ולכן למדתי תואר שני בכלכלה (תואר שני במקצוע שלי כבר היה לי).

לא מצטער על הלימודים, אבל הם בהחלט לא היו מה שציפיתי. אם לומדים באותו מסלול סטודנטים במסלול מחקרי ולא מחקרי, הדגש יהיה על על הכשרה לחוקרים בכלכלה. גם בקורסים אחרים, יש מרצים ששמים דגש על הפן הטכני- מתמטי ולא על הרעיונות שעניינו אותי. אני ממליץ לך להיכנס לסילבוסים של הקורסים במסלול שמעניין אותך ולראות אם אכן לשם אתה מכוון.

אגב, באיזה מוסד אקדמי נותנים תואר שני לחסרי תואר ראשון בשלושה סמסטרים בלימודי ערב? זה נשמע ממש מעט.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2021 08:44
בדומה לשוק ההון, גם בקריירה "תשואה מקסימלית"="סיכון מקסימלי".

יש היגיון בלפזר סיכונים, ולדאוג לעצמך למקרה ותרצה או תאלץ לקפוץ מהסיפון ולהתחיל קריירה חדשה בתחום אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2021 08:53
אחרי שוויתרתי על בערך 50% מהשכר כדי לעשות עבודה שאני באמת רוצה לעשות, אין לי חרטות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2021 09:28
לדעתי זה רחוק מלהיות מדוייק, יש לי תואר שני במדמ"ח והוא תרם לי מאוד בכך שאיפשר לי לעבוד במשרות יותר מעניינות ובדיעבד גם להרוויח יותר כסף (למרות שבכנות המטרה הייתה רק עניין).

עריכה:

תואר שני טכנולוגי ללא תזה הוא כנראה באמת חסר משמעות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2021 09:52
תואר שני במדמח זה בזבוז זמן משווע. עשיתי 20 נק זכות והדבר הכי טוב שעשיתי מאז היה לעצור ולא לבזבז עוד זמן.

ה״ידע״ הנצבר הוא בדיחה מוחלטת לעומת מה שאתה יכול ללמוד לבד באחד מאינספור קורסים אונליין, חלקם של האוניברסיטאות הכי טובות בעולם, חינם, או התמקדות מקצועית בדברים שמעניינים אותך (סתם למשל ML).
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2021 09:58
לך עם המוח - כלכלה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2021 10:11
תודה לכל המגיבים.

למה תואר שני טכנולוגי ללא תזה לא יעזור יותר מדי? מעסיקים מסתכלים על זה?

כן, יש תחומים שיפתחו לי אם אעשה תואר שני במדמח(כיום מתעסק בתחום נישתי, לא מפתח), כמו כן במצב הנוכחי של השוק אני חושב שהדבר יבליט אותי מן השאר ו״ישריש״ אותי עמוק יותר בתעשייה.

היו קורסים מעניינים יותר ומעניינים פחות, דווקא שנה ג הייתה המעניינת מכולן, אני חושב שמה ששחק אותי היה השילוב עם העבודה ו5 קורסים בסמסטר, בהתחלה הייתי נמרץ, עם הזמן פחות. לא באמת היה לי הרבה זמן לקחת כל כך הרבה קורסים מה שגרם לכך שהייתי חייב לעגל פינות.

תודה, ממבט חטוף הקורסים דווקא מעניינים מאוד.

אבל כמו שכבר חוויתי, יש הבדל בין מה שכתוב למה שנלמד בפועל.

מדובר על תואר בבינתחומי/המכללה למנהל עם עדיפות לבינתחומי, נראה יותר רציני שם.

אני עוקב אחרי היומן שלך באדיקות, הבנתי שאת נמצאת בתחום המחקר. בזמן התואר השני/דוקטורט היית כבר אמא? אם כן, במבט לאחור את חושבת שעדיף שהיית עושה את המסלול לפני שהיו ילדים?

כרגע אני לא מתכנן ילדים, אבל עולה החשש של״זה עכשיו או לעולם לא״, שיכול להיות שבעתיד לא אמצא את הפנאי לתואר שני עם תזה במדמח(מחקר אולי לאחר הפרישה :) )
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2021 10:32
לראייתי תזה מקנה לך שני דברים:

1. נסיון מחקרי תחת השגחה של מנחה.

2. שיפור היכולת לקריאת מאמרים ולסקירת ספרות בתחומים רלוונטיים.

לדעתי שתי היכולות האלו משמעותיות עבור משרות עם אוריינטציה מחקרית בתעשיה והתזה משמשת עבור שוק התעסוקה כאינדיקטור לכך שיש לך אותן.

לגבי תואר שני ללא תזה, זה בגדול מקבץ של קורסים שאת רובם ככולם אפשר לעשות בימינו אונליין ברמה מאוד גבוהה עם מרצים מעולים.

האם החשיבות של זה היא אפס? בעיני היא לא מאוד גדולה אבל אין לי יומרה לייצג את כלל ההייטק.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2021 10:42
לפוסט יצאנו עם תינוקת בת חודשיים, ככה שלא היו ילדים בכל הלימודים. אבל דיי מיהרנו משיקולי תכנון משפחה. מדוע זה עכשיו או "לעולם לא?" יש לא מעט שנים בהם סביר ביולוגית להביא ילדים לעולם. (נניח עד איזור 40(?) )
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2021 12:00
אני בעד 'הרחבת אופקים'.

אני שמרן וחושב שכול תואר מוסיף מרשרשים בג'וב הבא.

אני חושב שתואר נוסף בכלכלה ו/או מנהל עסקים יקפיץ אותך לדרג הניהולי ועם ידע טכני זה asset לחברה ולך.

קח ת'זמן שלך, למד בערב, הזמן רץ ולפני שתבחין בזה יהיה לך עוד תואר אחד או שניים.

my humble opinion.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2021 10:47
לא יודע להגיד שום דבר על תואר שני במדמ"ח, כן רוצה להתייחס ללימודי כלכלה כבוגר תואר ראשון בכלכלה מנהע"ס, רישיון רו"ח ותואר שני בחשבונאות.

לא רואה איך לימודים אקדמאיים בכלכלה יענו על העניין שכלכלה מעוררת בך. הלימודים הם לרוב מאוד יבשים וטכניים, ועבור רוב האנשים הם רחוקים שנות אור מהספרות (המעניינת למדי!) העוסקת בכלכלה.

אישית אני מאוד שמח שעשיתי תואר שני בחשבונאות על אף ששוק התעסוקה לא מחייב זאת. ראשית, כי יש לך משמעות לערך העצמי שאני נותן לי. התחושה האישית שלי שאני יכול להגיד לעצמי ולעולם שיש לי תואר שני במקצוע שלי. שנית, אני גם מאמין שזה בכל זאת משדר רצינות כלפי המעסיקים הפוטנציאליים שלי, כלומר לא על התואר השני יקום ויפול דבר, אבל הוא מוסיף את הנקודה הבודדת שאולי מבדילה ביני לבין מועמד אחר שמתחרה בי על המשרה הנחשקת.

אם אתה נהנה מהמקצוע שלך, הייתי כן ממליץ לך להשלים את התואר השני במדמ"ח, ובפרט כל עוד לא הקמת משפחה. אחרי שתקים משפחה סביר להניח שסדר העדיפויות שלך ישתנה ולכן אתה לא תעשה עוד תארים במקביל לעבודה. בזמן התואר השני במדמ"ח ולאורך החיים בכלל תוכל ללמוד כלכלה באופן לא פורמלי מהרצאות ומספרים, לא רואה איך תואר אקדמי יועיל לך בחיים או לעניין האישי.

בהצלחה!