⬅ חזרה לאינדקס

חשבון מסחר בחול ומיסים

🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 11:18
היי, אני חי מחסכונות, והתכנון הוא להסתובב בעולם.

אם אני נמצא פיזית בחו"ל, ופותח חשבון מסחר עם הד *רכון הזר שלי במדינה אחרת.

(ככה שחלק מהכסף אצל ברוקר ישראלי, וחלק מהכסף אצל ברוקר בחו"ל- המטרה, בין השאר, לפזר את הכסף).

האם במקרה זה ינוכה לי מס במקור, ל- מדינה בה מתקיים החשבון?

אשמח לקבל המלצה על מדינות ידידותיות עם מס נמוך או ללא מס רווחי הון

תודה לעונים !
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 11:23
גוגל: פורום המשקיעה העלמת מס
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 11:31
אם המטרה היא לפזר את הכסף אז אתה יכול לבחור כל מדינה עם אמנה למניעת כפל מס כך שתשלם בדיוק את המס שאתה צריך לשלם ולא כפול, אבל איכשהו מתקבל הרושם שזו לא בדיוק המטרה...

כי בפתיחת חשבון תצטרך לתת כתובת מגורים קבועה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 12:13
@Dim , הסרתי את הצבעים מהטקסט שלך - זה צרב לי את העיניים.

אין צורך להדגיש כמו בפייס, תפוז או רוטר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 12:16
כי יש אמנות מס בין מדינות וכל השאר זה גובל בהעלמת מס.

+1
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 14:03
השאלה שלך בעצם היא אם לנהוג לפי החוק או לעבור עליו, להסתכן בכתב אישום ולקוות שלא תתפס. לאיזה תשובה אתה מצפה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 14:12
אחדד את השאלה, אני לא מתכוון להגיע לישראל ב 10 שנים הקרובות. מה יהיה לאחר מכן איני יודע.

אני סוחר כרגע דרך ברוקר ישראלי. וחשבתי לקחת חלק מהכסף ולסחור דרך ברוקר מחו"ל.

אם איני תושב ישראל לצרכי מס - אני לא אמור לשלם מס. השאלה האם לנתק תושבות רשמית או שבעצם זה שאני לא אגיע לישראל למשך 10 שנים, ואפתח דרך חשבון בחו"ל, אוטומטית לא אצטרך לשלם מס.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 14:18
לא לדווח ולשלם מס כאשר אתה חייב מס זה העלמת מס וזאת עבירה פלילית.

אם אתה לא בטוח אם אתה חייב בתשלום מס או לא בהתאם לסיטואציה האישית שלך יש לי עצה בשבילך - תתייעץ עם רו״ח, לא עם פורום אינטרנטי שבו אנשים יכולים להגיד שטויות כמו ״אתה חייב 420% מס, אבל אם תתעטש בזמן שאתה עומד על רגל אחת אתה פטור ממנו, וגם תקבל שי לחג מרשות המסים בדואר״.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 14:21
אוקיי תודה רבה. ברור שלא התכוונתי לעבור עבירה.

אני מסכים שהדבר הנכון הוא ייעוץ של תכנון מס במקרה שלי. השאלה איך מחפשים רו"ח/יועץ מס, שיעזור לי בנושא הזה?

אני לא מכיר אף בעל מקצוע בתחום. ובגלל זה שאלתי בפורום בעצם ...

אנסח מחדש את השאלה:

אני מתכוון לגור לפחות 10 שנים בחו"ל. ולא להגיע לישראל במהלך זמן זה. אני רוצה לעבוד חכם ולתכנן איפה כדאי לי לפתוח חשבון, איך אפשר למצוא יועץ מס/רו"ח שמתעסק בתחום זה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 14:37
לא יודע איך להמליץ לך על רו״ח, תשאל אנשים שאתה מכיר, או תחפש בגוגל.

למיטב ידיעתי הלא מקצועית, המיסוי בארץ הוא כזה שאתה חייב מס מהיותך תושב ישראל, בלי קשר לאיזה מדינה הכסף שלך יושב בה, כדי לא להיות חייב מס בארץ על ההכנסות שלך אתה צריך לבצע ניתוק תושבות קודם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 16:52
בטוח שתמצא בעזרתו האדיבה של גוגל. תכנון המס לא אמור להיות כזה קשה במקרה כזה. תקרא על ההגדרה של תושב ישראל לצרכי מס (חזקת הימים), תנסה לנתק כמה שיותר קשר לישראל מכל הבחינות האישיות והכלכליות וככה יהיה לך יותר קייס במידה וישראל תטען שלא ניתקת תושבות. יש טופס 1348 שתגגל עליו קצת ותבין אם אתה צריך להגיש אותו או לא. כמובן שגם אם ישראל תסכים לכך שאתה לא תושב ישראל לצרכי מס אתה כנראה תהיה תושב המדינה שבה תתגורר ושם תצטרך לשלם את המס לפי החוק המקומי. אם בכוונתך לחזור בעתיד לישראל תקרא כבר עכשיו על הטבות מס לתושב חוזר רגיל/ותיק כדי שתדע להתכונן בהתאם מבחינת איפה הנכסים נמצאים וכו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2021 09:56
אם התכנון הוא להתסובב בעולם יכול מאד להיות שלא תבסס עצמך במדינה אחרת כתושב מס, ולכן למרות שתהיה מחוץ לישראל תקופה ארוכה השלטונות עדיין עלולים להכיר בך כתושב מס לאורך כל התקופה.

כל מדינה והחוקים שלה.

גוגל ישמח להמליץ על הונג קונג וסינגפור למשל, ואנחש שיש עוד.

לא ניתן לנתק תושבות רשמית ממס הכנסה לפני העזיבה.

בכל מקרה כדאי להתייעץ עם עו״ד / רו״ח שמתמחים במיסוי בינלאומי והם כנראה יגידו לך שהתכנית שלך לא ממש ברת ביצוע.

ג.נ. - לא עו״ד, לא רו״ח ולא מומחה בתחום