⬅ חזרה לאינדקס

משכנתא או הון עצמי - אשמח לתובנות המקצוענים

🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 13:37
שלום

יש לנו מגרש לבניה שאנחנו רוצים לבנות עליו בית בסביבות 240-200 מ"ר בעלות בנייה מוערכת של 1,400,000 ש"ח .

הכנסה נוכחית שלנו -22,000 ש"ח

הכספים הנזילים העומדים לרשותנו : 1,280 אש"ח לפי הפירוט הבא :

600 אש"ח בקופות גמל להשקעה

600 אש"ח בקופות גמל וקרנות השתלמות

80 אש"ח פיקדון דולרי

בנוסף להם יש לנו עוד כספים בהיקף דומה " סגורים" לפנסיה שלא ניגע בהם .

כעת אנחנו ממש בדילמה האם לקחת מקסימום משכנתה ( 75% ) ולהשאיר את הכסף מושקע ( ואם תהיה בעיה תזרימית נמשוך ממנו כמה שנצטרך לכיסוי ההחזר החודשי של המשכנתה ) או לחילופין להשתמש בחלק יותר גדול מההון העצמי שלנו ( שנותן תשואה טובה היכן שהוא נמצא ) .

מה אומרים המומחים ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 13:50
אין פה מומחים ומקצוענים בהגדרה אבל כבר היו לא מעט שרשורים בנושא אז כדאי שתחפש.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2021 16:32
לא מבין בזה כלום ואפילו לא מחזיק משכנתא, אבל הייתי באותה דילמה רק עם דירת מחיר למשתכן שיכולתי לממן מהון עצמי בלבד והגעתי למסקנות האלה:

1. לקחת משכנתא זה צעד חכם בשבילי מאחר והכסף "זול", בנוסף אפשר להשאיר את הכסף לעבוד באפיקים אחרים (שימו לב ש"נותן תשואה טובה" לא בהכרח יהיה תקף מחר או בשנה הבאה)

2. במידה ולוקחים משכנתא, ההיגיון הפיננסי אומר לעבור למסלולי 100% מניות בשאר ההשקעות משום שהתשואה על אג"ח נמוכה מהריבית שתשלמו על משכנתא.

3. יש sweet spot של אחוז מימון שאחריו הריביות מתייקרות, אם אני לא טועה באיזור ה45% מימון. כמובן שלמימון גבוה בלי קשר לריביות יש את הסיכונים שלו אבל בזה אני כבר ממש לא מבין ;)
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2021 00:54
אני עשיתי אותו דבר כמו teddypicker. העניין הוא די פשוט: בסיטואציה הנוכחית של ריבית נמוכה, שווה לקחת את ההלוואה המקסימלית ולהשקיע את הכסף במקום שיניב תשואה גבוהה יותר. כמובן תוך פיזור סיכונים מתאים בהתאם לגילך, למצב הפיננסי שלך ולהוצאות שלך.

שים לב לשרשור שפתחתי לגבי אג"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2021 01:14
תבדוק (לא מול הבנק) גם את האופציה של לקחת משכנתא גבוהה ואז לכסות את החלק היקר יותר בתמהיל.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2021 07:14
על מגרש לבניה לא מקבלים יותר מ50%