⬅ חזרה לאינדקס

המרת דולר לשקל: האם להודיע מראש לבנק על קבלת שקלים מ IB?

🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2021 12:20
אני מתכוון להעביר דולרים מהבנק שלי ל IB, להמיר אותם לשקלים ולהעביר את השקלים לבנק.

האם יש חיסרון כלשהו להודיע לבנק מראש על התהליך?

מדובר בסכומים לא קטנים יחסית, וזה יתבצע בפעימות.

הסיבה שאני שואל היא שלאחרונה העברתי לבנק דולרים והייתי צריך להתגבר על בירוקרטיה בבנק (מקור הכסף, וכו..) לפני שהבנק הסכים לקבל את הדולרים (בסך הכל משיכת דולרים מברוקר ישראלי לבנק).

הכוונה שלי היא להקדים תרופה למכה, ולפני שהבנק ישאל למקור הכספים - ליידע אותו שמקור הכספים הוא הדולרים (שכאמור מוחזקים כרגע בבנק) שיומרו לשקלים ב IB.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2021 17:24
אני משער שגם אם תעדכן את הבנק הם עדיין עשויים לעכב את הכסף ולשאול שאלות כשהכסף יגיע, כי הפקיד שתדבר איתו יהיה פקיד אחר מזה שיטפל בהפקדה, והוא לא יטרח לראות במחשב שדיברת עם מישהו יומיים קודם. אבל לא חושב שיש לך מה להפסיד.

אגב, כשעשו לך בעיות בפעמים הקודמות תוך כמה זמן זה הסתדר?
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2021 18:04
בעל פה זה כמו לכתוב על הקרח.

כן הייתי מוסיף בהערות של פקודת ההעברה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2021 19:02
בדקת עלות העברת הדולרים ל IB?
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2021 22:17
אם זה מעל 50,000 שח הבנק ישאל שאלות (איסור הלבנת הון).

מתחת לזה-כנראה שלא. בכל מקרה כדאי שיהיו לך מסמכים מוכנים אם הבנק יבקש לדעת את מקור הכסף.

עדיף להעביר ש''ח לבנק, אלא אם יש לך חשבון מט''ח. כשאתה מעביר ש''ח לחשבון ש''ח זה חוסך לך עמלות המרה וכו' בהשוואה להעברת דולרים לחשבון ש''ח.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 15:59
הסתדר תוך כיומיים. דרש טרטור מיילים לבנק ולברוקר.

שירות הלקוחות בברוקר לא כ״כ הבין איזה מסמך לספק לי עבור הבנק. מאכזב - ציפיתי שהיה מסמך דיפולטיבי למקרים כאלה (שהבנק דורש אסמכתא למקור הכסף).
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 16:01
0.175%.

ביצעתי את החישוב. עדיף לי להמיר ב IB.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 16:13
אכן - לאחר המרת הדולרים לשקלים ההעברה מ IB לבנק הישראלי היא העברת שקלית (למיטב הבנתי מסניף ישראלי של CITI BANK).

לגבי מסמכים - מקור הכסף הוא דולרים שכרגע נמצאים בבנק בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2021 21:08
קרה לי גם, אין ל-IB משהו זמין בשביל זה. שלפתי שילוב של מסמכים עד שהבנק התרצה.

לגבי השאלה המקורית אם ליידע מראש - אני לא מיידע, אף פעם לא עשו בעיות. פעם אחת העברתי סכום מאד חריג וגם כמוך פניתי מראש ליידע, הזמנתי לעצמי צרות :roll:
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 00:23
מתלבש על השרשור..

אני במצב דומה של לקבל העברה ממישהו ובמקביל מעביר מהחשבון שלי באיי. בי. איי עוד סכום לא קטן (בשקלים).

האם מקובל/רצוי/לא רצוי ליידע את הבנק?

ואיזה מסמך אני צריך לבקש מהברוקר?