⬅ חזרה לאינדקס

חישוב מסלול השקעות לשנים הקרובות

🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 00:04
אהלן חברים, אני מנסה לחשב מסלול לשנים הקרובות וזקוק לעזרתכם.

מטרות:

טווח קצר:

קניית דירה (טווח של 3-5 שנים)

חתונה

ילד ראשון (?)

טווח ארוך:

הכנסה פאסיבית שתאפשר לי להוריד הילוך מהעבודה תוך שמירה על רמת חיים גבוהה.

פרטים יבשים:

בן 30, שכר כ-18 אש"ח.

לזוגתי שכר של כ-7 אש"ח בשנתיים הקרובות ולאחר מכן כ-15 אש"ח.

פוטנציאל חסכון מוערך לחודש כ-11 אש"ח (לשנתיים קרובות)

חסכון סולידי של 120 אש"ח בפסגות.

80% תכלית TTF WORLD MCSI

20% MTF מח שחר 2-5 (אג"ח)

כרגע בעו"ש כ-100 אש"ח נוספים

נפתחה עבורי קרן השתלמות חדשה מחכה מדד S&P500 (כרגע ריקה – מחכה להפקדה ראשונה)

מה שאני חשבתי לעשות:

השקעה של 100 אש"ח באותו הרכב בדיוק כך שיהיה לי תיק של 220 אש"ח מחולק 80-20.

דמי הניהול של קרן המניות שלי עלו – לבדוק כדאיות מכירה והעברה לקרן אחרת (בלאקרוק?)

את הכסף שארוויח מעתה והלאה ב-3 השנים הקרובות להשקיע במסלול פאסיבי עד לצבירת ההון העצמי הנדרש לרכישת דירה (תוך שלוש שנים חסכון משוער של כ-360-400 אש"ח).

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 01:55
80% מניות זה לא סולידי(אולי בעצם זה הסולידי החדש בפורום? :roll: )בטח לא ל3-5 שנים.

בהקשר למטרה צריך להבין שהחלק המנייתי יכול לרדת בבערך חמישים אחוז בכול זמן נתון.

במידה וזה מתאים לכם זה בחירה הגיונית לטעמי.

לא ממליץ\מייעץ
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 08:00
היי

שים לב שהחסכון לא מיועד לטווח הקצר אלא לארוך לכן אני לא מודאג.

לטווח הקצר אני מייעד את המשכורות שלנו..
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 22:18
מקפיץ!

נראה לי שיש כאן הרבה חבר'ה עם שיקולים דומים לשלי... אשמח לשמוע את דעתכם :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 22:42
השאלה מה סדר העדיפויות, נראה לי שאתם רוצים קודם לקנות דירה אז:

כמה הון עצמי אתה צריך לדירה? כמה יש כרגע לצורך זה וכמה כל חודש אתם חוסכים לזה (כמובן באפיק סולידי כמו פקדון בנקאי)

זה חישוב פשוט לפי כמה כסף יש, עוד כמה חודשים אתם מתכננים לקנות דירה וכמה תוכלו לחסוך כל חודש לצורך זה.

(כמובן איך תשלמו משכנתא, ואם היא באה במקום שכ"ד או ששכירות תכסה את המשכנתא ואם יהיה צורך בהשלמה או עודף)

אחרי שתחשבו את זה ותתכננו את זה נכון ותרכשו את הדירה תוכלו להתעסק בשאר

עם מה שנשאר לחסכון זה יש מספיק חומר בפורום ובבלוג ותחלקו את ההשקעה לפי הסיבולת שלכם

לגבי חתונה תלוי בבת זוג בעיקר, כדאי להתחתן מהר ולנצל את הקורונה לחתונה זולה חחחח

לגבי ילד יש הוצאות אבל חוץ מקצת קניות בהתחלה או להסתדר מחברים/משפחה אז ההוצאה העיקרית זה גן/מעון (3000-4000 תלוי) אפשר לדחות את זה אם יש עזרה/עובדים מהבית (אי אפשר לעבוד עם תינוק כל כך) וקצת אוכל/טיטולים - בילד יש המון משתנים ואפשר לחסוך הרבה תלוי בכם ובעזרה מההורים
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 22:55
אם חשוב לכם לקנות דירה בטווח הזמן הזה, אז אני באופן אישי לא הייתי משקיע בכלל במניות.

במידה ואתם גמישים יותר ואין לכם בעיה לדחות את רכישת הדירה לעשור הבא במידת הצורך(נגיד אם תהיה קריסה רצינית בעוד בעוד 3-5 שנים) אז זה כבר סיפור אחר.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 23:08
לפי מה שאני

אני לא לחוץ על קניית דירה ב3 השנים הקרובות, אבל כן רוצה להתחיל לחשוב על זה בעוד 3 שנים.

לפי מה שאני מבין אני צריך כ300-400 אלף הון עצמי, מתוך הערכה אני חושב שאנחנו יכולים לחסוך יחד את הסכום הזה ב3-4 שנים תוך כדי שאנו גרים בשכירות ולא לגעת בחיסכון הקיים (כ220 אשח היום)

יש גם עניין של משכנתא ומינוף זול של הכסף..
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 23:13
תודה רבה על התשובה המפורטת!

קצת קשה לי להעריך כמה הון עצמי צריך כי אני לא ככ בקיא בנושא וזו נק' לעצמי - לבדוק!

כרגע אין באמת כסף שמיועד לדירה, יש לנו חיסכון של 220 אשח (120 בתיק מנייתי והשאר בעוש).

את הדירה אנחנו מתכננים לרכוש בעוד כ3-5 שנים.

שוה תודה רבה, אני מבין שאני צריך לעשות שב על שוק הנדלן..
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2021 10:32
@SOLDY לא ענית על השאלה, מה קורה אם בעוד 4 שנים יש לך 400אשח חסכון, התחלתם לחשוב על דירה, ואז שוק המניות מוריד לכם את ההון ל-200אשח.

זה תרחיש סביר מבחינתך? בדקת כמה שנים לוקח לשוק להתאושש ממשברים? האם תמתינו עם קניית דירה עד שהילדים יהיו בחטיבה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2021 10:37
לדעתי כן עניתי.

החיסכון המנייתי (220 אשח שיש לנו כרגע) לא מיועד לדירה אלא לטווח ארוך (פנסיה? פרישה?) ולכן משבר לא מטריד אותי.

את ההון העצמי לדירה אני מתכנן לחסוך מהמשכורת החודשית בארבע השנים הקרובות. זאת כמובן בהנחה ששנינו נשמור על הכנסה יציבה וזה תמיד נתון לא ידוע.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2021 10:46
איפה תחסוך את המשכורות? כתבת מסלול פסיבי, אולי התכוונת למזומן?
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2021 10:50
כן בדיוק, סליחה על הבלבול במושגים.

התכוונץי למסלול שישמור על הערך בלבד.. אין ציפייה לתשואות מלבד שמירה מפני אינפלציה...

אולי אגח, או משהו בסגנון....