⬅ חזרה לאינדקס

אג"ח - הפסד הון בעת החזר קרן

🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2021 11:36
שלום לכולם,

אשמח לעזרתכם במענה לשאלה שניסיתי לפענח כבר תקופה ללא הצלחה.

אני מחזיק בפלח האג"ח בתיק ההשקעות שלי אג"ח ממשלתי שרכשתי באופן ישיר ומחזיק עד לפידיון.

מחיר הרכישה, באופן טבעי, גבוה יותר מגובה הקרן שאותה אקבל חזרה במועד הפידיון, אבל מיסוי הקופונים מתעלם מזה וממסה אותם מהשקל הראשון.

השאלה היא - האם בעת קבלת הקרן חזרה בסוף החיים של האג"ח, אני יכול להכיר בהפרש בין מחיר הרכישה ששילמתי לבין גובה הקרן שקיבלתי חזרה כהפסד מס?

דוגמה מספרית:

קניתי אג"ח ל-5 שנים שמשלם ריבית של 1%. מחיר הקנייה היה 102 אג' ליחידה. בסוף חיי האג"ח קיבלתי חזרה קרן של 100 אג ליחידה. האם אני יכול להכיר בהפסד הון על ההפרש של 2 האג' בסוף התקופה?

ובהנחה שהתשובה היא חיובית - מה התהליך שאותו נדרש לבצע בשביל להכיר בהפסד הזה? האם יש מדריך טוב זמין לכך?

תודה למסייעים!
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2021 12:00
כן, יתרה מזאת, זה מחושב אוטומטית אצל הברוקר/בנק.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2021 12:02
אמת. כדאי לממש את מגן המס הזה באותה שנה, אחרת גרירה שלו לשנים הבאות כרוכה בהגשת דוחות מס.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2021 12:02
התשובה הקצרה -

כן. קנית ב 102 מכרת [פדית] ב 100 אז יש הפסד של 2% אבל יתקז עם הריבית שקיבלת.

התשובה הארוכה -

רואה חשבון.

תוריד מאתר הבנק או הברוקר את טופס 867 לשנה הרלוונטית.

הכול נמצא שם - רווח הפסד, מחזור ק/מ ריביות דיבידנדים וניכוי מס במקור.

רואה החשבון יוסיף את הנתונים לנתוני המשכורת ויתן לך דוח מסודר.

אתה לא יכול לבקש החזר מס בגין הפסד על רווחי הון בלי להגיש גם את דוח המעסיק שלך - זו עסקת חבילה.

תלמד את הדוח ובשנה הבאה תוכל לערוך בעצמך.

בהצלחה.

[אוף טופיק - לא מחזיק אג"ח מדינה אלא אגחים קונצרנים. תמיד קונה מתחת למחיר הנפקה כדי שלא אגיע למצב של תשואה שלילת לפדיון].
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2021 19:23
נראה לי שלא יתקזז. הפסדים ניתן לקזז מול רווחים מאותה שנה או קדימה, לא מול רווחי עבר. רק הריבית של השנה האחרונה תקוזז מול ההפסד, לא של שנים קודמות.