⬅ חזרה לאינדקס

דברים שמצאתי ליד הפח

🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 21:47
הלכתי ברחוב עם הכלבה, וראיתי שקית ליד הפח - בתוך השקית נעליים (מותג) במצב חדש, עולות כמה מאות שקלים.

מה שגרם לי לחשוב, מה הדבר הכי מפתיע שמצאתם ליד הפח ?

מצאתי גם מכנסיים מותג חדשות בשקית, אבל הדבר הכי מפתיע - מקבוק. אמנם משומש, אבל עובד ומשמש אותי כבר שנים רבות.

חבר מצא (באחד הישובים העשירים בארץ)זוג רמקולים שמסתבר שנמכרים משומשים ב20K ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 23:08
בעבודה הראשונה שלי בהייטק היה לי קולגה שהיה אוסף באופן קבוע חלקים מאזור הפסולת האלקטרונית, באמצעותם הרכיב כמה מחשבים חזקים למדי, כולל נייד עסקי. אני מעריך ששווי השוק של הכל עבר את ה-10 א' ש''ח, לא יודע כמה זה במונחים של היום. הוא לא מכר אותם, למיטב ידיעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2021 03:17
תגיד לפחות איפה אתה מסתובב שנוכל גם להנות D:
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2021 09:17
חחח... נתחיל מזה שרוב האנשים לא בודקים מה יש בשקיות ליד הפח (חלק מזה קשור גם לפירסום שרץ בשנים רחוקות לגבי חפצים חשודים).

כלום לא מפתיע אותי :)

אולי הקטע שאנשים קושרים שקית עם לחם ישן על הפח. למי זה נועד? לעניים -זה בטח כבר על סף העיפוש. לציפורים - השקית סגורה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2021 09:24
זו מסורת של דתיים שמאמינים שאסור לזרוק לחם.

המנהג הזה הוא 'בכאילו' לא זרקו אלא הניחו.

ראיתי את התופעה הזו גם בכפרים דרוזים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2021 11:57
וואו מצאתי כל כך הרבה דברים

ארונית נעלים, כורסה שנפתחת למיטה, קרשים ששימשו אותי לשיפוצים בבית ובגינה, ספרים בשפע, שידה, שולחן עבודה ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2021 12:04
משווה ומוסיפה: מאווררים, אופניים, כיסאות, מגירות... בטח שכחתי כמה שנכנסו אלינו הביתה אחרי שיפוץ/טיוב.

מנהג מטופש, השכנה שלי עושה את זה. יש כל-כך הרבה ציפורים במושב אז מה הבעיה להרטיב, לפורר ולפזר את הלחם בחצר בשביל הציפורים? לגבי עניים זה סתם עלבון לטעמי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2021 10:49
פעם מצאתי ליד הבית שורה של כ10 זוגות נעלי ספורט, כולם במצב חדש וחלקם לא נלבשו כלל. וכולם במידה שלי o_o

לקחתי 2 זוגות, אחד משמש אותי עד היום, השני נמסר לחבר של משפחה.

מנגד, יכול לספר שגם אני במרוצת השנים "זרקתי" (הנחתי ליד הפחים) לא מעט דברים שווים. מה שנקרה הזבל של אחד זה האוצר של השני..
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2021 10:29
האמת שבעיר ממוצעת במרכז, אבל באמת שמעתי שבישובים החזקים אפשר למצוא אוצרות ממש.

אם השקית לא שקופה אני לא אפתח, למזלי הרוב שמים בשקיות שקופות :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2021 10:40
הייתי מוצא מלא דברים, וגם נהנה לתקן דברים.

לצערי אישתי לא מרשה לי יותר
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2021 20:20
זה נועד לסייסים, מוכרי אבטיחים או אלטא זאקן, אוכל עבור הסוסים. המנהג נשמר איכשהו