⬅ חזרה לאינדקס

העברת חיסכון פנסיוני בין מדינות

🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2021 23:30
היי,

אני תושבת חוץ ולא גרה בישראל. המעסיק מפריש לי לפנסיה, בדיוק כמו בישראל ואני נושאת בעלות המס מראש כך שהחיסכון הוא נטו בעת המשיכה. לפי התקנות המקומיות אני יכולה למשוך אותו ללא חבות מס בעת עזיבת המדינה.

לדעתי, לא אוכל לנייד את הקופה הזו ישירות לקופת גמל פנסיונית. אבל, אולי אני טועה - האם ניתן להעביר לישראל את מלוא הסכום, כחצי מליון שקלים ולהמשיך בהפקדות מעסיק-עובד בישראל...?

תודה מראש לחוכמת ההמונים!
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2021 07:37
בוקר אור

1. אין אפשרות להעביר ישירות את הכסף מקופת חסכון בחו"ל (אני מניח שהכוונה שלך ל roth IRA) למכשיר פנסיוני בישראל

2. האופצייה היחידה שלך היא פדיון של הכסף והפקדה חד פעמית.

3. תאור המקרה בסעיף 2 לעיל צת בעייתי מאחר ומכשיר פנסיוני בישראל מקבל הפקדות או במעמד שכיר (את חייבת לקשור את ההפקדה החד פעמית למעסיק ולשכר שלך ואני לא רואה דרך לעשות את זה) או במעמד עצמאי (לדווח על הכנסה גבוה יותר כעצמאית ולגזור מכך את ההפקדה אולם אז יש נושא של מיסוי על הדיווח..). בעיה משני הכיוונים הללו.

4. יש לזכור כי למרות שהצבירה אינה ממוסה ברווח הון (במקרה של Roth) יש קנס שבירה 10% על הצבירה.

למה שלא פשוט תשאירי את הצבירה בחוץ (שוב, להבנתי בארה"ב) ותנהלי אותו מהארץ תוך המתנה לגיל 59.5 למשיכה הונית או קצבה ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2021 10:54
תודה על ההסבר, כך אכן חשבתי.

אני באירופה ולא בארצות הברית, והכסף יהיה זמין לי החל מרגע העזיבה ללא קנס משיכה ומיסים.

אצטרך להמשיך לחשוב על זה...
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2021 13:28
יש אמנות סוציאליות בין ישראל לרוב מדינות אירופה. הכי טוב שתבררי אם קיימת אמנה במקרה שלך והאם היא כוללת פנסיה.

עליך לפנות לרשויות הרלוונטיות בחו"ל ולמשרד קשרי חוץ בביטוח לאומי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2021 14:32
לא מכיר מקרה של הכללת פנסיה באמנה סוציאלית ועל פניו זו אפשרות לא סבירה מאחר שהפנסיה בישראל אינה ממשלתית ואינה קשורה לביטוח לאומי. מה שיש בהרבה אמנות היא הכרה הדדית בפטורים ממס בהפרשות לפנסיה.

בתלות באיכות הפנסיה במדינת המגורים-למה לא להשאיר את קרן הפנסיה שם ולמשוך קצבה בגיל הפנסיה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2021 16:08
היי @Spanz , אכן ייתכן ואשאיר לפנסיה וטוב שאני יכולה למשוך את זה בכל מקרה גם לפני. קשה לדעת מה אחשוב ואיפה אהיה ומה אצטרך עוד 20+ שנים, ואני יכולה לתאר לעצמי את עמלות ההמרה. אולי שער החליפין אז יישחק את הערך לעומת מה שאוכל לעשות עם הסכום בעתיד הקרוב.

אין לי בעיה מבחינת האמנה, דהיינו ביטוח לאומי בישראל יכיר בשנים שאני לא בישראל לחישוב קצבאות כמו קצבת זיקנה.