⬅ חזרה לאינדקס

שיעור התביעות שאושרו כמדד לכדאיות ההצטרפות לקרן הפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2021 21:14
אהלן,

אני מנסה לעבור מקרן פנסיה לקרן פנסיה אחרת ורגע לפני המעבר יצר עמי קשר משווק פנסיוני מטעם הקרן שאני מעוניין לעזוב והחל להדהד באזניי דף מסרים עם טיעונים שונים. עיקר הטיעונים נגעו לסיבות שבגינן לכאורה קרנות הפנסיה הוותיקות עדיפות על הקרנות הפנסיה ה״חדשות״, קרנות ברירת המחדל של בתי ההשקעות.

בכל אופן, נתקלתי השבוע בטיעון חדש שלא שמעתי עד עתה והוא הולך בערך ככה - קרנות הפנסיה ברירת המחדל החדשות הן אמנם נותנות למצטרפים אליהם דמי ניהול נמוכים אך הן מנוהלות על ידי בתי השקעות ולא על ידי חברות ביטוח ומכיוון שכך, הן נחותות ביכולת שלהן לטפל בתביעות של הלקוחות. על מנת להוכיח את הטיעון מפנים המשווקים למדד שמשווה בין שיעור התביעות שאושרו (אבדן כושר עבודה ומוות) בין הקרן הוותיקה בחברת ביטוח לקרן של בית השקעות. לכאורה, הקרנות הוותיקות מטפלות טוב יותר בתביעות ואלו מאושרות באחוזים גבוהים בהרבה לעומת הקרנות שמנוהלות על ידי בתי השקעות.

מישהו מכיר את הטיעון? יודע להסביר האם יש בו הגיון והוא מחובר למציאות?

אישית, אני אפילו לא יודע גם האם זה לגמרי חיובי.. נשמע לי שזה די מתירני שחברה מאשרת כמעט את התביעות שנשלחות אליה..

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2021 21:31
האם התפלגות הגילאים והאוכלוסיות המבוטחות זהה בין הקרנות שבהשוואה?אולי הקרנות הישנות דווקא קלות מדי בלאשר, מה שיגרום לגירעון אקטוארי בשל אנשים שלא באמת היו זכאים לתביעה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2021 22:39
בדיוק.. אני מנסה להבין למה זה אמור להיות נתון חיובי
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2021 23:00
איך דוחים מוות?

האם אשתי תצטרך לבוא עם הראש שלי על צלחת לחברת הביטוח להוכיח להם שאני מת?
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2021 23:17
ולהתמודד עם הטענה שהלכת לעולמך לפני שהצטרפת לקרן לפני כ-50 שנה
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2021 23:42
לא מכיר את כל האפשרויות אבל מניח לדוגמה שנתלים בטענה שהמוות נגרם כתוצאה מבעיה בריאותית שהייתה קיימת קודם להצטרפות וכו׳ יש לזה המון כללים.. תקופת אכשרה, איך סופרים אותה וכאלה.

חברות ביטוח..
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2021 00:01
אם הצטרפת ממש לאחרונה, הם יכולים לטעון שהמנוח היה אחראי למותו, אבל זה עובד רק בשנים הראשונות בקרן.

הם יכולים לנסות לטעון שהמוטב היה אחראי למותו של המנוח.

אני חושב שאתה מכוסה לכל בעיה בריאותית, אחרי תקופת אכשרה (5 שנים?).