⬅ חזרה לאינדקס

שאלת תם - אופן העברה של סכום התחלתי לחשבון ממוסה

🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2021 18:50
שלום חברים,

שאלה בנוגע להעברה טכנית של הכסף לבית ההשקעות.

יש לי בעו"ש 500 אלף ש"ח, ובקרן ההשתלמות 300 אלף ש"ח. האיזון יתבצע ביניהם. קרן ההשתלמות היא 100% מנייתית ב S&P, בממוסה אני מתעתד לקנות קרן שקלית עולמית אירית של בלאקרוק SSAC ACW ולהתחיל מהקצאה של 60:40, כלומר 180 אלף ש"ח בממוסה שישלימו ביחד עם ה 300 אלף ש"ח בקרן ההשתלמות כמניות, (והשאר 300 אלף או מזומן, או פק"מ/מק"מ או אג"ח ממשלתי קצר-בינוני בגובה 2-5 שנים (עוד לא הוחלט מה לעשות עם החלק ה"סולידי")).

זה אומר שתכלס גודל התיק בתיק הממוסה בבית ההשקעות הוא 200 אלף ש"ח. שאלה טכנית:

-הבנתי שיש 2 גישות או להשקיע את הכסף בבת אחת, או כדי להקל מנטלית - במנות, שיטת המיצוע השקלי.

האם בגישת המנות הקטנות - בית ההשקעות שלצורך העניין מצפה שתיק ההשקעות יהיה 200 אלף ש"ח - מצפה שכל הכסף יעבור אליו ישר, ורק אקנה את המניות במנות קטנות, או שזה בסדר לומר להם שכל פעם שאשקיע, אעביר את סכום הכסף אליהם מהבנק ואקנה בו מניות ? במילים אחרות - האם הם מצפים שאעביר את כל הכסף אליהם, ושישכב שם ואקנה בקצב שלי, או שהם סבלניים שבכל פעם שאקנה אעביר את סכום הכסף, בידיעה שבסוף זה יהיה 200 ?

שבוע טוב לכולם.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2021 19:04
למה זה משנה? בגלל הדמי ניהול?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2021 19:07
אין נכון ולא נכון - יש את מה שאתם מסכמים ביניכם.

ככל הנראה הם ירצו שסכום מינימלי יועבר אליהם, ככל שיש להם סכום מינימלי לפתיחת חשבון. אם אין - אז לא.

פרקטית אבל, אם הסכום גם ככה יושב לך בעו"ש, אתה יכול להעביר אותו לבית ההשקעות, שיישב לך שם בחשבון ופשוט תחזיק אותו שם לצורך הרכישות שלך (כל פעם תקנה לפי המנות שרצית, כשהשאר יישב ב"עו"ש" שלך בבית ההשקעות).
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2021 19:18
אתה יכול להעביר את המינימום שנדרש כדי לפתוח חשבון השקעות (כ 30—50 אלף ש"ח ברוב בתי ההשקעות) , ומאותו רגע שהחשבון נפתח תקנה ותעביר בקצב שתרצה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2021 16:15
אני מניח, כי הם שואלים תמיד כמה אתה הולך להשקיע. השאלה אם הם ממש תופסים אותך על זה, או שזאת הצהרת כוונות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2021 19:40
אם תעביר הרבה זה יכול לעבור להורדת דמי ניהול. אם לא, תעביר את המינימום ואז מה שבא לך. לא אכפת להם ואף אחד לא עוקב