⬅ חזרה לאינדקס

מחזור מכירות מעל 2.5 מיליון ש"ח בשנה

🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 22:40
אני מכיר מישהו שהוא סוחר יומי דרך ברוקר ישראלי.

הוא עבר בשנת המס הנוכחית מחזור של 2.5 מיליון ש"ח בשנה ולפי הידוע לי הוא צריך להגיש דוח שנתי למרות שהברוקר מנכה לו את המס(הוא לא מגיע למס יסף). אמרתי לו את זה אבל הוא טוען שכל עוד הברוקר שלו לא אומר לו שהוא צריך להגיש דוח וגם רשות המיסים לא פנתה אליו אז כנראה שהוא לא צריך. הוא לא רוצה להגיש דוח בין היתר כי הוא לא רוצה שיגדירו אותו כסוחר בעקבות זה, כרגע משלם מס רווחי הון.

האם יש משהו ריאלי במה שהוא אומר? האם יש השלכות לכך שהוא לא מגיש? האם הוא אמור לקבל מכתב מרשות המיסים בשלב מאוחר יותר? האם יש צורך לשאול את הברוקר?
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 22:56
הוא בוודאות יקבל, אך זה עלול לקחת כמה זמן (שנה שנתיים לפעמים).
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 23:09
1. אם הוא לא מגיש דוח שהיה עליו להגישו, הוא מסתכן בקנס.

2. הברוקר לא קשור לנושא. אם הוא רוצה להתייעץ עם איש מקצוע, הוא צריך רואה חשבון.

3. העובדה שהוא לא מגיש דו"ח לא מגינה עליו מפני סיווג כסוחר. אולי להיפך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 23:14
זה שהוא מגיש דו"ח לא אומר שיגדירו אותו בתור סוחר, ההפך, הסיכוי לכך הוא נמוך לדעתי הלא מקצועית.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 23:17
נכון. זה תלוי בפרמטרים שלא פורטו בשאלה.

אבל כששוקלים איזה תיק לבדוק, זה שלא הצהיר עד שלא קיבל קנס, יהיה בתור לפני זה שהצהיר במועד.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 23:19
מסכים.

נקיון כפיים זה חשוב, הרי "על ראש הגנב בוער הכובע".

לסוחרים אין מחזור של 2.5M ש"ח הרי ואם כן אז הרווח לא מספיק כדי לעניין את רשות המיסים.

כאמור, הכל לפי דעתי הלא מקצועית.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 23:32
קצת מעצבן שלמס הכנסה יש את כל המידע שהוא צריך עבור נישום מסויים, ועדיין הנישום הוא זה שצריך ליזום את כל ההתנהלות מולם במקום שזה יהיה אוטומטי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2021 23:50
השיטה היא שהנישום צריך לדווח על הכנסותיו ונדמה לי שזה כך בכל העולם.

אחת הסיבות לכך היא שרוצים שהנישום יקח אחריות (גם ברמה הפלילית) ויצהיר על כל הכנסותיו ולא שימתין לדעת מה מס הכנסה יודע עליו כדי להחליט על מה כדאי לדווח.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 00:00
ראשית, יש בזה אולי היגיון אם הנישום חייב מס, אבל אם כל המס נוכה במקור זה די מטופש שהוא נדרש לדווח על משהו שמס הכנסה כבר יודע עליו.

שנית, אני משער שהסיבה שמס הכנסה לא פונה באופן יזום מלכתחילה היא שהם בעצמם לא יודעים (כלומר יש להם את כל המידע, אבל הם צריכים לעשות איזו פעולת עיבוד שלא קורית באופן אוטומטי כדי לחשב מי חייב דיווח) ולא כדי להפיל מישהו שלא דיווח.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 00:27
1. ההצהרה נדרשת כדי לדעת אם אכן הניכוי במקור נכון. למשל, במקרה של סיווג משקיע כסוחר, תהיה לכך השלכת מס.

2. אכן המערכות לא יעילות מספיק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 00:31
אבל מי שקובע את הסיווג כסוחר זה מס הכנסה, לא הסוחר. אז שמס הכנסה יעשה את החישוב שלו על סמך המידע שממילא ברשותו ויגיד לנישום אם הוא מחוייב להגיש דו"ח שנתי. דווקא המצב הקיים גורם כנראה לזה שיש מקרים שמס לא נגבה כי הנישום הקטין ראש ולא דיווח למרות שנדרש לעשות זאת לפי הקריטריונים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2021 00:40
הנישום יכול להצהיר על עצמו כסוחר ולפעמים זה גם כדאי לו.

בכל מקרה, זו השיטה - הצהרה על כל המשמעויות שלה, בחינה שלה ושומה במקרה הצורך וכך זה בכל מקום בעולם ששמעתי על שיטת המס בו.

סביר שעם התפתחות הטכנולוגיה יותר נושאים ייסגרו באופן אוטומטי ואז אולי תשתנה השיטה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2021 00:13
כל עוד הוא בכל מקרה צריך להגיש דוח, האם יש השלכות אם הוא עובר לברוקר זר(יכול להיות שמס הכנסה יקבע לו מס לפי שיעור של סוחר בגלל שזה לא נוכה במקור, לעומת דרך ברוקר ישראלי שנוכה במקור כמס רווחי הון)?
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2021 00:44
למה הוא נשאר אצל ברוקר ישראלי?

בברוקר זר אפשר בקלות להגיע לחמישית מחיר או אפילו משמעותית פחות מזה
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2021 17:37
זה מה שאני שואל פה:
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2021 17:55
מיקום בית ההשקעות לא רלוונטי לקביעת הנישום כסוחר או לא.