⬅ חזרה לאינדקס

כמה שכר לבקש?

🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2021 22:33
אהלן.

מפתח אוטומציה עם שנה ניסיון בתור סטודנט, מסיים בדיוק תואר בהנדסת תוכנה. בקרוב אמשיך למשרה מלאה בחברה בה אני עובד (סטארט-אפ קטן בתחילת דרכו). כיום מפתח אוטומציה, אבל בתהליכי התקדמות לכיוון פיתוח "פרופר", עם נגיעה יותר באזורים הקריטיים של המוצר.

השכר הנוכחי שלי הוא 70 שח לשעה.

מטבלאות השכר נראה שהטווח הוא בין 17 ל 20, אבל יש האומרים שהטבלאות מוטות למעלה, ואחרים טוענים בדיוק ההיפך, כך שאני לא ממש בטוח כמה להסתמך עליהם.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 00:02
אני לא חזק במתמטיקה, סטטיסטיקה או לוגיקה. אבל אם נניח הציבור מתחלק לחצי שאומר שהטבלאות הללו מוטות כלפי מטה, וחצי שני אומר שהן מוטות כלפי מעלה, זה אומר שהטבלאות אמינות. לא?

שואל סתם מתוך סקרנות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 02:19
אם הממוצע שלך טוב, הטווח שכר נראה מתאים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 08:05
אם זה היה חצי חצי אז אתה בהחלט צודק. אבל ברור לך שלא ערכתי מדגם, אלו פשוט תגובות שראיתי בפורומים שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 09:21
מה הציבור קשור לעניין?

אם חצי מהעובדים בקטגוריה אומרים שהם מרוויחים בפועל יותר, וחצי פחות, זה אומר משהו.

אם נהגי האוטובוסים חושבים שהטבלה מוטה לכאן ומנקי הרחובות חושבים שהיא מוטה לשם זה לא אומר כלום על האמינות שלה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 09:49
כמה אתה רוצה לקבל? קח את המספר הזה ותבקש משהו גבוה ממנו באלפיים.

אני עברתי לפני שנה ממשרת סטודנט למשרה מלאה וביקשתי 25 או 26, אך בתחום הפיתוח.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 10:12
תבקש כמה שאתה חושב שנכון. אם תהיה ממש רחוק כלפי מעלה, לא יזמינו אותך לראיונות ואתה תבין זאת.

לדעתי יותר חשוב מעוד אלפיים ש"ח בברוטו זה לבחור חברה בצמיחה שמפתחת במגוון רחב של טכנולוגיות עדכניות, בטווח הרחוק זה יביא לך הרבה יותר.

בכל מקרה בשנים הראשונות שלך תקבל העלאות משמעותיות אם תוכיח את עצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 10:30
תודה.

בעיקרון מדובר במקום עבודה נוכחי שאני עובר בו ממשרת סטודנט למשרה מלאה.

לגבי התקדמות מקצועית - בהחלט קיימת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 10:36
אז זה יותר פשוט. הם כבר מכירים אותך ויודעים להעריך כמה אתה שווה להם. תבקש את הרף העליון של הטווח שעליו חשבת, ואם אתה יקר מדי הם פשוט יגידו לך שאתה לא בכיוון וייתנו לך הצעה נגדית.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 11:19
אכן שגיתי בסמנטיקה. אבל אם פותח הפוסט התרשם שיש דיעות שקולות ושוות לכאן ולכאן, מבחינה אינטואיטיבית בלבד הוא לא אמור להגיד לעצמו "אוקי, משמע הטבלאות הללו יכולות להוות נקודת מוצא שימושית ע-מנת להבין היכן אני עומד"?

אם זה המצב מדוע מלכתחילה אתה בכלל מתייחס לטבלאות הללו?

אם התרשמת שאכן הדעות שקולות לכאן או לכאן, קראת את תגובתי לאוגורן :)
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 11:51
טבלאות הן הממוצע, ולכן אתה צריך להפעיל שיקול דעת לפי מי שואל מה ציפיות השכר שלך.

אם אתה מתמיין לסטארטאפ ממומן טוב שמתעסק בטכנולוגיות מתקדמות ואתה עונה על כל\רוב דרישות התפקיד, הייתי מבקש יותר ממה שמופיע בטבלאות השכר.

למשרד ממשלתי לעומת זאת הסיפור קצת שונה
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 15:12
חשוב להסתכל כמובן מעבר לכסף, על אופציות ושות', הטבות שונות ומשונות. תוכל גם לנהל מו"מ יותר נרחב
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 18:05
אני עם שנה וחצי ניסיון בפיתוח פייתון והתראיינתי למשרה חדשה וביקשתי קצת מידי, (אחרי שיצאתי אמרתי לעצמי שהייתי צריך לבקש יותר), בסוף הם הציעו לי הרבה יותר ממה שביקשתי (והרבה יותר גם אם הייתי מלכתכילה מבקש יותר). והם נימקו את זה שהם כן רוצים שאני אשאר ולא אעזוב אחרי תקופה קצרה בגלל שכר, אז גם לבקש קצת זה טקטיקה חחחחח.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 18:08
אני תמיד מבקש כמה אלפים יותר ממה שאני רוצה.

כמה פעמים גם צחקו לי בפנים כשאמרתי את המספר. נשארתי קול והמשכנו את השיח.

בסוף קיבלתי קצת פחות ממה שביקשתי.