⬅ חזרה לאינדקס

לתשומת לבכם - MPF ניהול קבוצות רכישה פיננסיות

🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2016 22:55
לאחרונה ראיתי פרסומות באתרי חדשות, אולי גם אתם נתקלתם בהן, לקבוצת MPF האלמונית.

בפרסומת הם מבטיחים קרן פנסיה/השתלמות בדמי ניהול נמוכים יחסית, אבל חסר כל מידע על ההשקעה עצמה.

במבט ראשון האדם הסביר גם יחשוב שהם בעצמם בית השקעות.

פניתי אליהם במייל וקיבלתי לשמחתי כזו תגובה, שגם לא אצור איתם קשר בעתיד וגם אפרסם אותה כאן לעיונכם.

בתגובה להשארת פרטים באתר, עם שאלה האם יש מסלולי השקעה פסיביים עוקבי מדדים:

"שלום,

אנחנו לא מתעסקים בכסף שלך ואנחנו לא בית השקעות.

אנחנו מציעים הצעה להצטרף לקבוצת MPF בה דמי הניהול על קרן הפנסיה הם מהנמוכים במשק.

לאחר ההצטרפות יגיע אליך בעל רישיון מבית ההשקעות בו נמצאים חברי הקבוצה ויבנה עבורך תמהיל לפנסיה.

לשאלתך, באותם דמי ניהול תוכל לבחור איזה מסלול שאתה מעוניין בו החל ממנייתי ועד הלכתי. תוכל גם לבצע קומבינציה של מספר מסלולים."

תגובתי:

"אני לא חותם או מצטרף עד שאראה את התנאים המלאים.

אנא שלחו את פרטי המסלולים ובית ההשקעות."

ובחזרה:

"אתה לא מצטרף / מתקבל לקבוצה . צריך לבדוק האם אתה מתאים לקבוצה .

תשאיר מספר טלפון או צור קשר עם המשרד טלפונית."

ועל כך נאמר - פחחחחחחח :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2016 09:35
גם אני ראיתי את הפרסומות האלו, למעשה אפילו כאן באתר. אני לא משתכנעת מהתשובה שלהם שיש כאן בעיה. כמו שאני הבנתי את זה, מדובר בסך הכל בקבוצת רכישה לקרן פנסיה, כמו אלו שהתארגנו באופן עצמאי כאן בפורום: מנסים לאסוף הרבה אנשים כדי שיהיה כח מיקוח להשגת דמי ניהול יותר זולים, ומנהלים משא ומתן עם כמה בתי השקעות/קרנות פנסיה שונים. כיון שהקבוצה עצמה לא מספקת את השירות אלא רק מתווכת, לא תוכל לקבל פרטים על מדיניות ההשקעה, אלא תוכל לקבוע את ההשקעה מול החברה שתיבחר בסופו של דבר (או אולי כבר נבחרה). גם אין שום דרך שיוכלו לחייב אותך באמת לעבור לאותה קרן או לא לעזוב אותה חודש אחר כך אם אתה רוצה. כך שלא ברור על מה אתה בדיוק צריך לחתום.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2016 11:59
אני דיברתי איתם בעבר. הם נשמעו לי בסדר גמור.. הם אפילו היו מוכנים לוותר לי על העמלת תיווך שלהם בגלל שאמרתי להם שאני עובד הייטק ויש לי עוד אפשרויות.

אפשר דרכם להצטרף למיטב ד"ש בתנאים של 0.1% / 1ֵֵ%. זה נשמע לי אחלה למי שהוא לא עובד הייטק/עובד מדינה
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2016 12:10
לא ידעתי על מה מדובר אז "סידרו" לי מודעה שלהם ממש פה בפוסט הזה :)

שימו לב שהעלות "דמי רישום" היא 850 ש"ח.

קצת יקר לשלם רק כדי לדעת איזה מסלולים יש להם ולהחליט עם אתה רוצה לעבור אח"כ.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2016 13:14
... למעט העובדה שהם גובים ממך כמעט אלף ש"ח על הזכות להצטרף לקבוצה שלהם. גם לא מצאתי באתר שלהם שום מידע על האנשים העומדים מאחורי ה"מיזם", רק ביטויים עמומים במיוחד...
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2016 13:45
אם היה אפשר להצטרף דרכם להפניקס ולקבל דמי ניהול דומים הייתי מצטרף.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2016 18:22
בהחלט יכול להיות שבנקודת הקצה יש תנאים טובים. אולי אפשר גם להשיג אותם ישירות (יש תנאים דומים לסטודנטים).

בכל אופן, עם יחס כזה, הם מוזמנים לתור אחר מכריהם.