⬅ חזרה לאינדקס

סיכון רגולטורי

🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2016 10:58
שלום לכולם,

חשבתי קצת על הנושא, ועניין אותי האם אתם חוששים מתרחישים רגולטוריים שעלולים לאיים על תיק ההשקעות שלכם או מימוש מדיניות ההשקעות שלכם?

אני בשנות ה 20 לחיי, כלומר מתכנן למשוך כסף מתיק ההשקעות בעוד לא פחות מ 20 שנה, עד לכל היותר עוד 70 שנה (אלא"כ תוחלת החיים תשתנה מהותית, דבר שרק שיכול רק להגביר את הסיכון). בפרק זמן כזה אי אפשר לחזות את השינויים הפוליטיים והמשפטיים שיתחוללו. החברה יכולה להיות הרבה יותר סוציאליסטית, לכו תדעו אילו מפלגות יהיו בשלטון ומה יהיו יחסי הכוחות בין ישראל לעולם (לא תלוש מן המציאות חרם בקנה מידה כזה שיאסור על השקעות ישראלים בחו"ל. לא סביר, אבל בהחלט אפשרי). נוסיף לזה נטייה של פוליטיקאים לקבל החלטות פופוליסטיות מנותקות מטובת הכלכלה ואי אפשר להתעלם מזה שיש סיכון לרגולציה מזיקה בתחום.

דברים נוספים לדוגמה שעלו לי לראש: העלאה דרמטית של מס רווחי הון, ובעיקר דברים שקשורים לעצמאותנו בניהול תיק ההשקעות (למשל איסור משיכת כסף מהתיק לעיתים תכופות מדי, הגבלה על אחוז המניות בתיק, איסור השקעה ללא ייעוץ).

דונו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2016 11:32
נשמע לי דיון מעניין.

נראה לי יותר דיון פילוסופי/פוליטי, לכן אראה להיכן מתפתח כי על פניו מתאים יותר לפורום אף טופיק.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2016 11:40
לא פילוסופי. אמנם מדובר על משהו שהוא כרגע תאורטי אבל הוא בעל פוטנציאל להשפעה ישירה עלינו. אין הבדל בין זה לבין התפלפלות על אפשרות של סביבת ריבית שלילית וכו'. הוא פוליטי במובן שההחלטות שיתקבלו הם אכן פוליטיות, אבל אני לא מעוניין לדבר על הפוליטיקה שבהחלטה - אלא על ההשפעה הפרקטית עלינו, ועל מדיניות ההשקעה שלנו. על כל פנים - זה הכיוון שאני מקווה שהדיון יתפתח אליו, לפחות בעיקרו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2016 11:44
כן חוששים.

זה תקף לכול סוג של השקעה, אבל מסכים ששוק ההון יותר פגיע להחלטות פופוליסטיות מנגיד נדל"ן.

הפתרון שלי הוא לנסות לגוון כמה שאפשר את ההשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2016 11:44
בגלל זה אני בעד ביזור אפיקים: ממוסה ופטור, ניירות (קרנות) בארץ ובחול, מניות אגחים ממשלתיים אגחים קונצרנים בארץ ובחול, זהב נפט, נדלן פיזי

אי אפשר להתמגן מפני שינויים רגולטורים, אבל לא חייבים לשים את כל הסל בקרן אחת בחשבון אחד :-) נניח היתה קרן אחת עוקבת שממשת את החלום שלי של תיק השקעות מורכב, אני בהחלט הייתי משתמש בה אבל לא רק.

צריך להבין שאם ישראל תהפוך לגן עדן סוציאליסטי אז או שלא תוכל להתחמק מהמיסוי או שלא תוכל לגשת לחשבונות בחול :-)

ןלכן כמאמר חברי AA , תן לי את הכוח לקבל את מה שאין ביכולתי לשנות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2016 11:53
עד היום רוב השינויים הרגולטוריים בתחום ההשקעות נגעו לעתיד ולא לעבר, אם כי לפעמים היה צריך לבצע מכירה כדי לא לסבול מהעלאת מסים, מה שגורם כמובן לנזק. המסקנה שלי מזה היא בעיקר שאם יש לי אפשרות לשים כספים בחשבון לא ממוסה או אפילו חשבון עם דחיית מס, אני אעדיף זאת גם אם סימולציות אומרות שזה קצת יותר גרוע. וחוץ מזה שהנבואה ניתנה לשוטים ואנחנו עושים את המיטב בתנאי אי ודאות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2016 13:38
נתחיל מזה שאני חושב ששינויים של רגולציה , מצב גיאופוליטי ועוד קשורים קשר הדוק להחלטות הכלכליות שלנו ואסטרטגיות ההשקעה ...

השינויים הללו הם לא בהכרח שליליים עבור הסולידיים ...

בצרפת דווקא הכיוון הוא שינויים ליברליים וקפיטליסטיים ודחיית הסוציאליזם ותרבות הקצבאות. כל המועמדים לנשיאות בבחירות הבאות מדברים על הורדות מיסים לחברות ויחידים(ביטול מס עושר , הורדת מס על דיוידנטים ורווחי הון, הורדת מס הכנסה ועוד ) , הורדה דרסטית של מספר עובדי המדינה , העלאת גיל הפנסיה לגיל 65 לפחות, שינוי חוקי העבודה וכו... הסוציאליזם פה מוביל את צרפת לתהום ...

אז גם בישראל אפשר אפילו לחשוב על שינויים חיוביים , איזה פוליטיקאי בסגנון מרגרט תאצ'ר שישבור את הוועדים הגדולים והמונופולים המושחתים בנמלים , שדות התעופה , בנקים ועוד , יטפל בפנסיות התקציביות והשערורייתיות בצבא וכוחות הביטחון ...יטפל בריכוזיות , יוקר המחיה, מחירי הדיור ועוד ועוד ..במקרה זה הסולידיים יצאו מורווחים מכיוון שאז גודל תיק ההשקעות יספיק מתמטית ליותר שנות מחייה

לענייני הסולידיים, צעד שיכול לשנות הרבה זה העלאת גיל הפנסיה , צעד שיהיה קריטי לאילו שמתכננים על יצירת פנייסית מעבר עד הפנסיה הרשמית ...

בתור סולידיים אמיתיים אנחנו אמורים לפתח עמידות גמישות ועצמאות ולא להיות תלויים בגחמות פוליטיות כאילו ואחרות ...הסולידיות זה לא רק השקעות אלא גם ובעיקר ערך החירות , המינימליזם ,פיתוח כישורים , ועמידות בפני שינויים וזעזועים פוליטיים ו/או רגולציה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2016 18:37
שתי הדוגמאות שנתת יכולות לפגוע בסולידיים שיש להם פנסיה תקציבית ובאלו שקנו דירות להשקעה.

דוגמאות אחרות שנתת יכולות לפגוע בבעלי מניות.

אני יכול לחשוב גם על מקרים שבהם שינוי דמוגרפי יעלה קבוצת רוב שתדאג לאינטרסים שלה על חשבון המוזרים האלה שחוסכים כל החיים.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2016 22:43
זה לא חשש אלא עניין כמעט ודאי.

אם תקח אינטרוול של 70 שנה בהיסטוריה של כל מדינה, בפרט במדינות צעירות וכאלו שנמצאות במלחמות, המדינה משתנה מאד בתקופה כזו. אם תביא בחשבון שההיסטוריה מואצת (וכאן זו כבר דיעה אישית, לא עובדה), אז השינוי ב-70 השנים הבאות צפוי להיות גדול מהשינויים במאות הקודמות.

כל דבר שנראה היום בסיסי - הדמוקרטיה בישראל, ההגמוניה האמריקאית בעולם, האיחוד האירופי וכיוצ"ב, ממש לא ודאי בטווח של 70 שנה מהיום.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2016 01:09
לא בטוחה שאני מסכימה עם האמירה הזו, בעיקר לאור 8% מס רכישה לבעלי יותר מהדירה אחת. בכל מקרה, נושא מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2016 01:21
פרקטית יותר קל להגדיל מיסוי בשוק ההון מאשר בנדל"ן כי יש פחות משתנים (גוגל על הוראת שעה למכירה בפטור ממס שבח יניב עשרות עמודים עם הסברים כמה מורכבת הוראת שעה פשוטה כזו)

לגבי מס רכישה זה משפיע רק על משקיע שירכוש דירה, בשוק ההון גם משקיעים פסיביים מבצעים פעולות ק/מ כך שיחטפו מס רווח הון גבוה או שישלמו מס על 'מכירה רעיונית' ביום שיכנס לתוקף העלאת שיעור המס.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2016 02:35
אתה אופטימי מדי כשאתה מדבר על 70 שנה מהיום ...כשמדברים על אירופה אז זה בטווח של העשור הקרוב !
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2016 13:16
אפשר גם להסתכל על זה הפוך: כדאי לנצל את המצב שקיים היום כל עוד אפשר, כל עוד לא קרה תרחיש רע שכזה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2016 15:20
מסכים איתך , ככה אני נוהג , נשאר בפריז כל עוד אין שינוי רדיקלי פוליטי, שלטוני , כלכלי , מיסוי , ביטחון אישי , אנטישמיות וכו ... לכל השינויים הללו תהיה השפעה על ההשקעות ועל החיים שלי באופן כללי.

אני פה אבל כבר הכנתי תסריטים של חזרה לישראל ו/או מעבר לארהב. חזרה לישראל עבורי יכולה לשמש גם כמקלט מס מפני שבתור תושב חוזר אקבל פטור מלא למשך 10 שנים על כל ההכנסות מחוץ לארץ
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2016 15:47
כל אדם בר דעת לדעתי חושש מתרחישים כאלו, אך באותה נשימה הוא גם לומד ומכין עצמו כנגד אירועים כאלו.

מבחינה אישית אני בהחלט בניתי תוכניות למימוש במקרה ואאלץ לעזוב את הארץ עקב שינוי דרסטי (או יציאה לפנסיה מוקדמת ;) )
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2016 18:22
גם אני חושב שזה לא פילוסופי בכלל. אם סנדרס נבחר ארהב עשויה להיות הרבה פחות קפיטליסטית. הילרי קלינטון בציוץ אחד בטוויטר כיסחה את המניות של מגזר הפארמה כי היא מבטיחה להגביל מחירים של תרופות. ואם טראמפ ייבחר ALL HELL BREAKS LOOSE...

כנ"ל בארץ עם הכנופיה של בכימוביץ' וחבריה.

הבעיה היא שגנבים ובכיינים יש בכל מקום.

יש לך רעיונות פרקטיים לגבי זה? בחירת מקום ופרוצדורה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2016 18:31
כן, השאלה היא האם יש לך איזשהו דרכון זר או ישראלי בלבד ?
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2016 18:49
בקושי ישראלי..
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2016 19:18
תחסוך כסף מלבד מה שאתה משקיע בו (חסכון סביבות ה-500K דולר מלבד הפורטפוליו שלך), ואז תבדוק אופציה לויזות של יזמים\משקיעים במדינות שונות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2016 19:24
טוב למות בעד ארצנו! :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2016 19:27
מצטער, לא הבנתי את הבדיחה. האם תוכל להסביר לי אותה ?
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2016 19:31
שאחרי שהבנתי שאני צריך 500K דולר מלבד הפורטפוליו כדי לרדת מהארץ הפכתי לפטריוט. ובמילים אחרות, אני לא חושב שהעצה הזו מאוד פרקטית.

אני כרגע בונה על העובדה שאפשר לחיות בגן העדן של תאילנד שנים כל עוד יוצאים מידי פעם מהמדינה וחוזרים עם ויזה חדשה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2016 19:53
תשמע, אתה מסתכל על זה ואומר "זה לא פרקטי" אני מסתכל על זה ואומר "טוב אז איך אני משיג את זה ?".

אני פשוט מסתכל על זה בתור יעד ומטרה שצריך להשיג, כל פעם שאני מגיע למטרה מסויימת אני מציב לעצמי מטרה חדשה. על ידי כך אני משפר את עצמי ואת היכולות שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2016 23:07
לא שאני מנסה לעודד ירידה מארץ, אבל אפשר לקבל וויזת עסקים עם הרבה פחות במדינות מסוימות.

בנוסף יש עבודות נדרשות שיזכו אותך בוויזת עבודה ובהמשך גם באזרחות במדינות מסוימות.