⬅ חזרה לאינדקס

המלצה על חברה ומסלול לקרן פנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 21:20
לצערי אני הדיוט בכל הקשור לניהול פיננסי וכל המושגים המפוצצים שמועלים כאן בפורום.

אני כרגע עם קרן פנסיה בחברת "כלל".

אני מעוניין לנייד את הפנסיה שלי לחברה אחרת עם אפיקי השקעה מומלצים ויעילים יותר.

אני בן 28, עם כמה עשרות אלפי שקלים בקרן הפנסיה.

כרגע גובים לי 2% מדי הגמולים ו0.2% מסך הנכסים.

אני לא מבין גדול, אבל מקריאה מהירה הבנתי כי מומלץ להשקיע במסלול מנייתי בשילוב של דמי ניהול מינימליים.

אשמח לקבל המלצות/הפניות לחברות ומסלולים מתאימים. תודה
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 21:27
אחלה הזדמנות ללמוד את הדברים.

יש הרבה פוסטים בבלוג שנועדו ללמד את הבסיס.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 21:31
צודק ואני שואף לעשות זאת..

למרות שכפי שזה נראה כולם כאן מומחים גדולים ואני נראה לי אלך לאבדון עם כל המונחים, המושגים והחישובים הפיננסיים.

הבקשה להמלצה היא כי אני חושש לבזבז זמן כל עוד הכספים שלי במקומות לא טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 21:40
אף אחד לא יכול לקחת אחריות על זה שימליץ לך לעשות משהו עם הכספים שלך - שיתברר כ-"מקום עוד פחות טוב" (או "גרוע באותה מידה") כמו מה שיש לך עכשיו.

כדי לקבל המלצה מקצועית מומלץ לקחת יועץ פנסיוני

אנשים יכולים לכל היותר להגיד רק מה הם עשו באופן אישי, או להצביע על בעיות לכאורה בדברים שאתה עשית. אבל המקרה של כל אחד הוא שונה (מצב משפחתי, מצב כלכלי, ירושה כן/לא, העדפות, סיבולת לסיכונים, פילוסופיית חיים) ולכן תצטרך בכל זאת ללמוד להתאים אותו לעצמך.

אני אישית - במקרה שלי - העדפתי לשים את הכסף הפנסיוני במסלול מנייתי - מתוך תפיסה לפיה נשארו לי לפחות 30 שנים עד הפנסיה - והסיכון (שאני מזהה) לתשואה פחותה (או הפסד) בטווח זמן כזה, למרות הסיכון והתנודתיות הבסיסית - הוא נמוך.

במקביל, בחרתי בקרן הפנסיה בעלת דמי הניהול הנמוכים ביותר שמצאתי (פנסיית ברירת מחדל).

כשדיברתי עם הסוכן הוא אמר כל מיני דברים על כך שיש חסרונות לקרן פנסיית ברירת מחדל (שמקבלת את כולם ללא יוצא מן הכלל) לעומת פנסייה רגילה בחברת ביטוח (שיכולה לקבל או לא לקבל מצטרפים חדשים, וגם מבצעת להם תקופת אכשרה). אני החלטתי בינתיים שלא לקחת את השיקול הזה בחשבון ולבחון אותו מחדש עוד כמה שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 21:44
המלצה כללית ברוח הבלוג כולו:

השקעה סולידית היא השקעה לטווח רחוק, בפיזור רחב של סקטורים וחברות.

השקעה פסיבית במדד כולו הוכחה כעדיפה מאשר ניסיון "להכות את השוק".

באופן יותר פרטי:

כשאתה בגיל 28 - קרן פנסיה היא השקעה לטווח רחוק (אם אין בכוונתך למשוך אותה לפני גיל פרישה).

פיזור רחב והשקעה פסיבית במדד יכולים להיות מושגים על ידי מסלול מחקה מדד S&P500 (קיים ברוב או כל חברות הפנסיה).

דמי ניהול - תראה ברשת מה נראה לך, ותנסה להתמקח.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 21:46
צודק, אולי לא הייתי ברור..

יותר רציתי לשמוע המלצות (בפן האישי של כל אחד) כדי לגבש דעה ולקבל כיוון.

אז כאמור, כפי שציינת אתה, הכיוון הוא ללכת על מסלול מנייתי - כהשקעה בעלת תשואה טובה לטווח הארוך (מבלי לחשוש מתנודות בתשואה לטווח הקצר).

מהבנתי עדיף לפזר את ההשקעה במניות ככל הניתן - זה יכול להתקבל ע"י קרנות סל מחקות מדד (למשל S&P500).

מבחינת דמי ניהול - לאן צריך לשאוף? מהם דמי ניהול טובים? מהם דמי ניהול ממוצעים?

אם ישנן הערות/הארות נוספות אשמח לשמוע ולהחכים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 21:48
היי, תודה זה בדיוק מה שכתבתי מטה. כנראה שאני בכיוון הנכון.

לגבי דמי הניהול, מה כוונתך לראות ברשת איפה ניתן לקבל מידע מוחשי ואמיתי למעט סוכנים/יועצים?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 21:49
והערה נוספת:

אם לא נוח לך עם חשיפה ל100% מניות, או שאתה רוצה להיכנס בשלבים לשוק (חפש המשקיעה "מיצוע מבוסס ערך") -

אפשר לפצל את רכיב התגמולים ורכיב הפיצויים לשתי קופות שונות / 2 מסלולי השקעה שונים.

במידה שאתה מעבר לתקרת המס לקרן מקיפה - הנ"ל אפשרי בקרן המקיפה ובקרן המשלימה בנפרד (כלומר - 4 קופות).

יש גם חברות שמאפשרות מסלול השקעה מחקה מדד על אחוזים מסוימים מהקרן (כלומר אפשר לבחור נניח 50% אג"ח ו50% מניות פאסיבי).
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 21:49
תתחיל בגוגל: קרן פנסיה ברירת מחדל
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 21:53
תודה

קצת סינית בשבילי, תודה
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 21:59
הערתי שאם לא בא לך להכניס את כל קרן הפנסיה שלך בבת אחת לשוק ההון

(נניח שיש שם סכומים גדולים ואתה מפחד מירידה בזמן הקרוב, לכן אתה רוצה להשקיע לפי מיצוע מבוסס ערך) -

אתה יכול להעביר כל פעם חלק אחר מקרן הפנסיה שלך למסלול מחקה המדד.

קרן פנסיה מורכבת מרכיב פיצויים (שהמעביד מפקיד) ורכיב תגמולים (גם אתה וגם המעביד מפקידים).

החוק מתיר לפצל אותם לקרנות שונות.

בנוסף, אם מרוויחים מעל תקרה מסוימת (באיזור 20 אש"ח) -

יש פתיחה של קופה נוספת שנקראת קרן פנסיה משלימה, שגם אותה אפשר לפצל ל2.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 22:27
חפש "קרנות ברירת מחדל" בנוסף באתר "פנסיה נט" יש נתונים על רווחים ועמלות
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 23:03
תודה רבה.

התחלתי לקרוא ולעיין באתר זה. אמשיך ללמוד..