⬅ חזרה לאינדקס

IRA מורה נבוכים

🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 21:35
שלום,

אני אוסף מידע בנוגע לIRA לצורך ובינר שאני מקיים בשביל לפתוח את האפשרות למשקיעים בשוק ההון שלא מכירים את הכלי המדהים הזה.

אשמח לכל מידע שתוכלו לתת לי בנוגע לIRA ובעיקר בנושאים הבאים:

1. קל גמל 'סלייס' - כל היכרות עליהם, טיב השירות (שמעתי כמה שמועות לא טובות). האם הכסף פחות בטוח מבבתי השקעות אחרים? (בגלל הקוטן?)

2. גמל להשקעה - שמעתי שיש לכלל. האם מישהו עשה גמל להשקעה בIRA ויכול לספר קצת?

3. חוויות שלכם ותנאים - איפה אתם מחזיקים IRA, מה מינימום סכום הכניסה שהתבקשתם להעביר? האם מרוצים?

4. יש כל מיני שמועות על זה שהחברות לא אוהבות את המוצר הזה בגלל ד"נ מאוד נמוכים. האם יש סיכוי שהמוצר לא יהיה קיים בעתיד?

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 21:43
מה זאת אומרת לא יהיה קיים בעתיד? הם רק מתרבים לאורך הזמן...

בכל מקרה זה מוצר שיש לו ביקוש אצל נישה מאוד ספציפית של אנשים (האדם ה-"מצוי" לא יודע מה זה ולא רוצה את זה גם אם כן ידע), ולכן אף אחת מהחברות לא ממש יכולה להרשות לעצמה שלא יהיה לה (בסופו של דבר) מסלול כזה, כי מי שכן מעוניין בו יעבור פשוט לחברה שבה כן יש (אפילו בדמי ניהול פחות טובים) - אז זו דרך לפנות לאותה נישה מצומצמת של לקוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 21:48
מעולם לא שמעתי על אפשרות להשקיע בעצמך בגמל להשקעה.

עריכה - מסקרנות נכנסתי לאתר של כלל בדקתי אותו ולא מצאתי קופג להשקעה במסלול חופשי
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 22:00
האם אתה יודע לספר איך הם מתרבים? זה גם מה שהייתי מניח אבל בפועל לא כזה קל למצוא אותן בקרב החברות.

אני יודע שדרישות הכניסה הולכות וגדלות.

פניתי למיטב דש כחלק מקבוצת משקיעים וקיבלתי מינימום הזוי של 500,000 ש"ח.

איזה חברות אתה מכיר שנותנות היום IRA?

לפני שנה עשיתי סקר שוק ומאוד התקשיתי למצוא גוף רציני מלבד מיטב דש.

זו אחת הסיבות שאני כותב כאן כדי לרכז את המידע שקיים אצל אנשים בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 22:21
לא ממש.

החברות לא צריכות לקוחות אלא כסף. כמות מצומצמת של לקוחות שמשלמת מעט ודורשת הרבה overhead היא לא החלום הרטוב של כל החברות...

אין.

יש סיכוי שהוא יהיה נדיר יותר, ו/או עם סף כניסה גבוה יותר, ואולי יקר יותר.

אבל אלו מוצרים בהם שינוי הקצאה/מסלול הוא לא אירוע מס אז אתה אף פעם לא שבוי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 22:39
יש סף מינימום די גבוה לניהול עצמי, למיטב ידיעתי

ואני לא מבין על איזה OVERHEAD מדובר? הלקוח מנהל את הכספים של עצמו - אם כבר זה נשמע לי כמו פחות OVERHEAD...

לא אמורה בכלל להיות מעורבות אנושית במערכות האלה

שוב זה עניין של תחרות בסוף - מי שלא יציע את המוצר הזה, האנשים ילכו למתחרים שלו שכן מציעים. זה כסף שכמעט שוכב על הרצפה.

ממילא הם מפעילים שירות של ברוקראז' גם בלי קשר למוצרי חסכון, סתם תיקי השקעות, IRA פשוט הופך אותם לאחד כזה (עם כל מיני מגבלות).
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2021 09:05
יש גם חשש לקניבליזציה - ככל שחברות ההשקעה יהפכו את ה IRA לנגיש ומבוקש, זה יבוא על חשבון לקוחות במסלולים עם דמי ניהול גבוהים בהרבה. בנוסף יש צורך בהתעסקות לא קטנה בתפעול (פנימית ומול הברוקר), לפחות בהקמה ובניוד של קרנות אלו.

בנוסף, מדובר באנשים עם נאמנות מאוד נמוכה, שנוטים לעבור מחברה לחברה כדי לשפר תנאים.

לדעתי רוב הקרנות היו שמחות להיפטר מהמוצר אם לא היו בו כבר לקוחות קיימים, לכן הן מעלות את תנאי המינימום כך שמעט לקוחות חדשים יצטרפו.