⬅ חזרה לאינדקס

מחקה מדד s and p

🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2021 16:56
יש לי שאלה.קניתי את הקרן האירית הזאת.

" הישראלית השקלית של בלאקרוק על מדד S&P 500 בדמי ניהול של 0.07% - אשס.חוץ SPX 500, מס’ נייר 115925"

מתי זה נסחר ? זאת אומרת אם עלו המדדים הלילה בsap אז מחר אני אראה עליות ?
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2021 19:18
מצטרף לשאלה
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2021 09:11
שני עד חמישי
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 10:40
האם אין חיסרון בזה שהקרן 'רצה' רק 4 ימים בשבוע במקום 5 ועלולה לפספס עליות כאלה ואחרות לאורך השנים באותו יום נוסף שהיא לא 'רצה' בו?
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 11:03
לא. העקיבה היא תמיד נכונה אבל אפשר לסחור רק בימים מסויימים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 11:51
כלומר, הקרן 'רצה' גם בימים שאין מסחר בארץ וכן יש בחו"ל, פשוט אי אפשר לרכוש או למכור יחידות ממנה? ולכן תשואה גם של ימים כאלה תהיה מגולמת בתשואה של הקרן השקלית?
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 11:51
נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 13:56
מה זה "הקרן רצה"?

היא לא רצה לשום מקום, היא מחזיקה נכסים.

שווי הנכסים משתנה גם כשאין מסחר (אפילו כשאין מסחר בחו"ל).

אם אתה מחזיק מניה של טבע, וביום שבת (כשאין מסחר לא בישראל, לא בארה"ב ולא בשום מקום בעולם) מגלים חדשות מעולות על החברה (נניח פיתחה תרופה לסרטן), אתה חושב שזה לא ישתקף בשווי המניה רק כי הארוע קרה כשלא היה מסחר?

או אם ביום שבת מתגלה תקלה חמורה ברכבי טסלה, אתה חושב שזה לא ישפיע על שווי המניה של טסלה רק כי זה קרה בשבת ואין מסחר?
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 14:09
עד כמה שידוע לי קרן/מניה נסחרת ביום מסוים משעה עד שעה מסוימת. הבנתי שהיום, למשל, הקרן השיקלית לא נסחרת בארץ אבל כן נסחרת בחו"ל. לכן, שאלתי אם זה שהקרן לא נסחרת באחת מהימים מפספסת את התשואה של אותו יום, שהרי היא לא נסחרת באותו היום ובאותן השעות ולכן עלולה שלא לעקוב אחר מה שקורה באותו יום. תהייה לגיטימית. זה שונה ממה שאתה מדבר עליו, שזה השפעות חיצוניות שיש על ערך הקרן/מניה. אני בסה"כ מדבר על הפאן הטכני של הסחירות של הקרן/מניה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 14:22
קרן לא רצה ולא עוקבת אחרי מחיר, אלא המחיר שלה בבורסות שונות, זהה ולכן כשאתה קונה או מוכר בארץ המחיר זהה לזה שבחו"ל באותו רגע, בלי קשר לשאלה אם היא נסחרה אתמול.

ההפסד שלך כמשקיע פסיבי מכך שבארץ לא סוחרים ביום שישי הוא אחר - סכום שזמין להשקעה ביום שישי יחכה שלושה ימים עד למסחר ביום שני. אבל זה הפסד זניח.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 14:35
באופן עקבי יש הבדל בין ה-CSPX לבין הקרן השקלית. ההבדל הוא די קטן, של אחוז-שניים, אבל קיים הבדל בתשואה לטובת ה-CSPX. תהיתי אם זו הסיבה, זה הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 14:49
לא קיים ולא יכול להיות קיים. זו אותה קרן (זאת אומרת, ממש אותה אחת). יכול להיות שאתה משווה מדידה של הקרן הזו בשקלים (שזה מה שמוצג לגירסה שנסחרת בתל אביב) למדידה שלה במטבע אחר (מבורסות אחרות), ואז מן הסתם יש הבדל בין המדידות.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 14:59
מדובר על ההשוואה בין הקרנות בגוגל פייננס. אם הייתי יכול להוסיף קישור או תמונה מבלי להמתין לאישור מנהלים הייתי מוסיף.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 15:09
רק שים לב שאין משמעות למחירי פתיחה וסגירה, אלא רק למחיר עסקה ברגע מסויים בשתי בורסות.

ייתכן הבדל קטן מאד, כפרומיל, כי הישראלית פחות סחירה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 15:15
נכון, אבל כמו שהסברתי שווי המניה משתנה גם כשאין מסחר.

אם נחזור לדוגמא שלי מההודעה הקודמת, נניח שבסוף המסחר ביום שישי המניה של טסלה הייתה שווה 100, אתה באמת חושב שבתחילת המסחר ביום שני היא עדיין תיהיה שווה 100 למרות מה שקרה בשבת?

זה אותו דבר.

שווי המניה משתנה בלי קשר לשאלה אם היא נסחרת כרגע או לא.

הפאן הטכני זהה - מחיר הפתיחה ביום X לא חייב להיות זהה למחיר הסגירה ביום X-1 אלא הוא תלוי אך ורק בשווי של המניה בבוקר הפתיחה (שמתחשב בכל מה שקרה בעולם עד אותה נקודת זמן, כולל בשעות שלא היה מסחר)
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 15:15
כמו שאמרו, זו אותה קרן כך שאין הבדל, בטח לא הבדל שנגרר קדימה
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 15:17
נירמלת מטבעות?

אאל"ט בגוגל פיננס הנתונים הם במטבע מקומי, מה שמסביר את הפערים.

בכל רגע נתון אם תכפיל את המחיר בארץ בשקלים בשער השקל-דולר תקבל את המחיר של המניה בדולרים בלונדון.

אם תכפיל את המחיר השקלי בשער השקל-אירו תקבל את המחיר שלה באירו וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 15:24
הבנתי. תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 16:22
אם הבורסה הייתה פתוחה 24/7 היו יותר הזדמנויות לרווח\הפסד.

נגיד שבסוף יום המסחר ביום שישי יצאה הודעה שהאייפון החדש מתפוצץ כשמטעינים אותו, וביום שבת כבר יצאה הודעה חדשה שזה היה פייק ניוז.

בתחילת המסחר ביום שני לא תהיה תזוזה משמעותית במחיר. אף אחד לא הרוויח\הפסיד מהתנודות במחיר בעקבות הפייק ניוז שהופץ במהלך הסופ"ש, מכיוון שהמניה לא הייתה סחירה בזמן הזה.