⬅ חזרה לאינדקס

שינוי מסיבי במבנה התיק והימנעות מאירועי מס

🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 00:40
שלום,

בשבע השנים האחרונות אני מושקע דרך הבנק ושוקל מעבר לבית השקעות ולהתחיל לנהל את הצ'ק שלי באופן עצמאי ואקטיבי יותר, במקום שיועץ כלשהו יבחר בשבילי נ"ע ואני אגיד כן.

כרגע התיק שלי בגודל של בערך 170k ומורכב בעיקר מניירות 90/10,80/20,70/30 של אלטשולר, מגדל, קסם וכו

הייתי רוצה לעבור למסלול מנייתי יותר בפיזור רחב ( קרנות עולמיות, מחקות מדדים אמריקאים, ובעיקר השקעה בטכנולוגיה ונדלן)

לצורך כך לפי מה שאני מבין אני אצטרך למכור בעצם את כל התיק שלי ולקנות ניירות מחדש, מה שעלול לגרור אירוע מס.

האם על הרווחים מהמכירה אשלם 30% שיחושבו כרווחים ממועד קניית התעודות?

יש איך להימנע מזה? כיצד אוכל למזער נזקים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 00:50
אני לא חושב שיש הרבה מה לעשות. אולי אם הבנק קנה כמה מניות/קרנות שאתה כן מעוניין להשקיע בהן כדאי לשים לב לזה ולא למכור אותן.

מה שכן, אם כבר אתה עושה overhaul בתיק שלך, כדאי להשקיע את הזמן ולהבין היטב מה אתה כן רוצה לעשות. חבל שתעשה את זה שוב מתישהו בעתיד.

אגב מס רווח הון הוא 25% ריאלי (או ביחס לשער המטבע של הקרן/מניה)
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 08:30
את המס בכל מקרה תצטרך לשלם במימוש.

דחייתו רק חוסכת את הריבית עליו, בסכום התיק שלך זה לא צריך להיות שיקול.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 09:38
זה מס לימוד שהיה צריך להגיע מתישהו וטוב שמאוחר מאף פעם.

אם יש לך הפסדים במקום אחר או משנים קודמות אז תוכל לקזז עם הרווחים של המכירה.

אפשר לשאול כמה רווחים יש לך בתיק?

יכול להיות שהמס לא כזה נורא? אולי דווקא יש הפסדים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 10:18
בערך 10% מתוכם רווח, אבל אני מופסד גם באלפים בודדים בשני ניירות שהייתי רוצה לשמור.

תודה. לדעתך כדאי לשתף את יועץ ההשקעות מהבנק בתהליך? האם כדאי לדבר עם יועץ חיצוני?

הייתי רוצה לעשות את זה בעצמי וללמוד אבל רוצה להימנע מטעויות קריטיות
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 10:39
אם אתה מעביר לברוקר ישראלי אז כנראה שלא צריך למכור והתיק עובר as is ללא אירוע מס.

תבדוק בבית ההשקעות אם הם סוחרים בנירות שאתה מתכוון להעביר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 10:55
מצד שני הוא גם לא מרוצה מהרכב התיק ואין לו שימוש בתעודות הקיימות
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 10:59
אז לאחר ההעברה שיחליף ויאזן לאט, לאט בבית ההשקעות עם עמלות קטנות ק/מ.

אולי יוכל לקזז רווח/הפסד.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 11:20
התפקיד של יועץ ההשקעות בבנק הוא למכור לך, והוא כנראה טוב בזה אחרת לא היו מעסיקים אותו שם. יועץ חיצוני זו אופציה, אבל כל המידע שאתה צריך נמצא כאן בבלוג ובפורום.

אתה לא ממהר, קח את הזמן ותקרא עד שתרגיש עם זה בנוח
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 11:40
אתה יכול למכור הכל, לקזז, ולקנות מחדש בברוקר החדש. רק שים לב להמנע מwash sale.

לא מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 11:50
אתה יכול בהתחלה למכור את הקרנות שהרוויחו פחות, כך ששיעור המס עליהן יהיה נמוך יחסית, ולהחליף אותם בקרנות שאותן אתה רוצה לרכוש - כך תהיה קרוב יותר להקצאת הנכסים הרצויה עם אירוע מס קטן יחסית. אתה יכול גם להחליט שאתה לא נוגע בקרנות הקיימות אבל כל כסף חדש מעתה משקיע בקרנות החדשות.

אתה יכול לנצל את הקרנות שעליהן הפסדת כדי לצמצם את רווח ההון נטו, ולאחר מכן לרכוש אותן מחדש (עם המתנה של כמה ימים מהמכירה לקנייה).

וכל העניין של הקצאת הנכסים כלל לא קשור לשאלה היכן יושב התיק - בבנק או בבית השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 11:53
חשוב מאד שתבין שהוא לא יועץ השקעות מהבנק. הוא יועץ השקעות של הבנק. הוא עושה מה שטוב לבנק, לא מה שטוב לך. האינטרס שלו הוא שתשאר בבנק ותבצע כמה שיותר פעולות שעליהן תשלם כמה שיותר עמלות.

כדאי לקרוא את הבלוג הנפלא של המשקיעה, שהוא מקור חיצוני ובלתי תלוי ואתה יכול לעשות זאת בזמנך החופשי וללא עלות.

ממש כאן בעמוד למעלה, לוחצים על "בית". אחר כך תעשה איזה החלטות שתרצה.