⬅ חזרה לאינדקס

מה לעשות שלקוח "מעצבן"

🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2021 08:27
שלום לכולם, קרה לי מקרה ואשמח להתייעץ עם חוכמת חברי הפורום.

אני מורה פרטי, לפני בערך חודשיים דיברתי עם אמא אחת שרצתה שיעור לילד שלה. הסברתי לה שזה 100 לשעה, היא אמרה שהיא רוצה לקחת הרבה שיעורים אז סגרנו על 90.

בסוף היא אמרה שהילד הסתדר והיא תתקשר אם הוא יצתרך. לפני שלושה ימים היא התקשרה קבעה איתי שיעור ואמרה שקבענו על 80 לפני חודש. תיקנתי אותה והכל אבל היא דיי מתעקשת על זה.

איך הייתם מגיבים, מוותרים על העבודה ממשיכים כרגיל? בכללי לא אכפת לי מ10 שקל, וגם לא אכפת לי מהעבודה בכללי (לא צריך אותה אבל עושה כי בזמן הפנוי שלי אני רואה נטפליקס אז עדיף לנצל אותו כבר), מרגיש לי כיאלו "עושקים אותי" כזה :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2021 08:36
נישמעת כמו מישהי שלא הייתי רוצה להכנס איתה לקשר כלכלי מכל סוג שהוא.

אישית הייתי מציע 100 או כלום. או אפילו ישר כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2021 08:40
כל הסימנים מראים שלא כדאי להתעסק איתה. אלא אם כן אין לי ברירה אחרת, תוותר על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2021 10:10
מוותר מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2021 10:18
אם התכוונת ששיעור יימשך שעה, תגיד לה ששיעור נמשך 50 דקות. אם תכננת ששיעור יהיה 50 דקות, תקצר אותו ל45. ככה שניכם תהיו מרוצים "דפקתם את המערכת".
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2021 10:37
תחשוב על זה בתור "שכר לימוד" שלך להתנהלות עסקית נכונה.

מה בעצם למדת פה?

1. הסכמים עושים רק בכתב.

זה לא חייב להיות הסכם ארוך ורשמי.

אחרי השיחה הטלפונית, אפשר לשלוח בוואטסאפ את סיכום הדברים, ולבקש לאשר.

2. לא ליפול בפח הישן של לקוח שמבקש הנחה בטענה שיספק לך בעתיד "הרבה עבודה".

אפשר להגיד בצורה מנומסת שאין אפשרות לתת הנחה על עלות השיעור.

אבל כן תוכל לתת שיעור חינם על כל 5/10/15 שיעורים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2021 21:32
בגדול כל מי שלא מסכים למחיר אני לא מקבל אותו כלקוח.

מי שמתמקח אני מסביר לו שאני גם ככה נותן מחיר סביר ביחס למחיר השוק ואם לא נוח לו לשלם - שימצא מישהו אחר שיעשה את העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2021 21:36
אחד הדברים הטובים ביותר בלהיות עצמאי הוא שבהנחה ואינך רעב ללחם אתה יכול לפטר את הלקוח בדיוק כמו שהוא יכול לפטר אותך.

זה בדיוק מה שהייתי עושה, אני לא עובד עם שקרנים ואל תהיה תמים, היא לא טועה, היא משקרת.