⬅ חזרה לאינדקס

איך להפקיד 10,000 דולר במזומן בבנק?

🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2021 12:58
היי לכולם,

ההורים של בת הזוג שלי (ממעמד חלש יחסית) חסכו במשך המון שנים כסף כדי לתת לה כסף בתור מתנה לתחילת החיים שלנו אחרי החתונה שתבוא בקרוב. הם גרים באמריקה וכעת העבירו לה מעטפה עם 10,000 דולר במזומן. הם די old school ולא אוהבים להתעסק יותר מידי עם הבנקים, די דומה לתקופה שאנשים היו מחביאים כסף בבלטות של הרצפה ולכן הכסף נמסר במזומן.

אנחנו מנסים "להיפטר" מזה בצורה אחראית וכרגע מעוניינים ששיכנס לחשבון הבנק. עם זאת, עלו לי כמה שאלות:

1. האם זה סכום חשוד שמס הכנסה או הבנק יכולים לבדוק אותה לגביו?

2. במידה ולא, האם להכניס אותם לתוך חשבון מט"ח בבנק או להמיר לשקל?

אנחנו כבר מושקעים בשוק ההון עם סכום צנוע יחסית ודווקא את הכסף הזה הייתי רוצה להשאיר נזיל כרגע עד שנחליט להעביר חלק ממנו לתיק ההשקעות שלנו. לבנתיים, אשמח לדעת אם זה סבבה פשוט ללכת לבנק ולהפקיד את זה.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2021 13:18
מבחינת מניעת הלבנת הון, בבנקים מחוייבים לדווח על הפקדות של מעל 50,000 ש"ח (או שווה ערך במטבע אחר).

בסכום שלכם הבנק עשוי לשאול למקור הכספים אבל אם מדובר בהפקדה חד פעמית ותראו שאתם לקראת חתונה, זה לא סכום חריג (אפשרות נוספת היא להמתין עם הפקדת הכסף עד לחתונה עצמה, ולהפקיד את הסכום יחד עם הצ'קים שיתקבלו - כך ברור שזה חלק ממתנת חתונה).

לגבי הפקדה - בנקים נוהגים לגבות עמלות גבוהות על הפקדת מט"ח מזומן. כנראה משתלם יותר להמיר את הסכום אצל חלפן (תחפשו אחד שנותן שער קרוב ככל הניתן ליציג), ולהפקיד שקלים.

אתם יכולים גם להשתמש במזומן שבידכם להוצאות השוטפות במשך כמה חודשים (סופר, מוסך, שכר דירה וכו').
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2021 13:20
הסכום הוא פחות מ 50K שקלים כך שזה לא אמור להוות בעיית הפקדת מזומן.

אבל לפעמים יש פקידי.ות בנק שמגדילים ראש ומתחילים לתחקר לצורך כסת"ח.

מה שאני מציע להפקיד 5K במזומן [דורש פגישה עם פקיד כי לא מקבלים מט"ח בדלפק].

אם יעבור חלק אז לאחר מכן הפקדה נוספת של 5K.

ואם הכוונה להשקיע בשקלים אז אולי כדאי לפרוט באקסנג' ולהפקיד שקלים.

בכל מקרה, לתעד שזו מתנת חתונה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2021 13:51
קצת לא נוח לנו להחזיק סכום כזה במזומן בבית שלנו והחתונה עוד קצת פחות משנה, לכן נראה לי שנלך על הטיפ שלך ונחפש מישהו שימיר את הכסף לשקלים כדי להמיר בבנק.

סבבה, תודה רבה.

תודה לכם
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2021 13:51
היה לי מקרה דומה עם סכום יותר גדול ביורו. מצאתי קבוצה בפייסבוק של המרת מט"ח בין אנשים, והחלפתי עם מישהו את היורו בשקלים לפי המחיר באותו היום. לאחר מכן הפקדתי את השקלים בכספומט ופה נגמר הסיפור.

*לא ממליץ לקבוע עם זרים כדי להחליף כסף, רק מספר לך מה אני עשיתי. אתה יכול לחפש מישהו עם חברים משותפים ו\או לקבוע אצלך בבית וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2021 13:54
דולר הוא מטבע פופולרי. אולי מישהו מחבריכם נוסע לחו"ל (לאו דווקא ארה"ב) וצריך מזומן. תוכלו להמיר בשער יציג, כך ששני הצדדים ירוויחו.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2021 18:17
אפשר גם להחליף בצ'יינג'/בנק הדואר.

אם אני זוכר נכון, יש סכום מקסימלי שניתן להמיר בלי תעודה מזהה (נראה לי 500 דולר) אז זה יכול לקחת כ-20 גיחות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2021 20:40
אולי תשלמו על זה מקדמות לאולם האירועים? בעבור שמלת הכלה/חליפה לך? להוצאות חתונה נוספות (צלם, סלון כלה, אנא עארף)?

ככה גם הכסף יגיע למה שיועד לו וגם אולי תקבלו הנחת מזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2021 15:08
רעיון יפה אבל כבר שילמנו מקדמה לפני שהגיע הסכום הזה :)
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2021 15:48
מעל 50K הבנק חייב לדווח, ללא שיקול דעת.

גם מתחת ל 50K הבנק חייב לדווח, במקרים בהם לפי מדיניות ניהול סיכונים הפנימית שלו, פעולה של לקוח נראית לו כפעולה בלתי רגילה. כלומר פעולה שלא תואמת לפרופיל הלקוח ופרופיל החשבון שהוגדר על ידי הבנק.

דוגמה טובה לפעולה בלתי רגילה. חשבון שמוגדר כחשבון שכירים, פתאום מתחיל לקבל הפקדות של עשרות אלפי שקלים במזומן, מחולקים להפקדות קטנות. זה דגל אדום קלאסי -

במקרה שלהם עדיף לא להתחכם, אלא לבקש פגישה בסניף - עדיף עם מנהל הסניף. להבהיר מראש את מקור הכספים. לתת תשובות לכל השאלות שישאל. וזהו, להכניס את הכספים "בדלת הראשית". סה"כ יש להם הסבר הגיוני לסכום ומקור הכספים.

הסיכון שאחרי 2-3 הפקדות, יקפוץ דגל אדום, וכאב ראש הביורקרטי שיתחיל אחריו, ממש לא שווה את זה.