⬅ חזרה לאינדקס

מיסים בריטיים על חשבון בנק בבריטניה ללא תושבי בריטניה

🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2021 11:27
שלום,

אני מעוניינת בפתיחת חשבון בנק בבריטניה. אין לי אזרחות או כתובת בריטית. אני לא מעוניינת לייצר הכנסה בבריטניה. החשבון הוא לצורך העברת כסף, לאחר ניכוי מס הכנסה בארץ, מחשבון בארץ לחו"ל. רציתי לשאול אם מישהו יודע אם הכסף שיופקד בבנק הבריטי ייחשב כהכנסה מצד בריטניה ואם אצטרך לשלם מס כלשהו לממשלה על הפקדת כסף זה (השאלה היא לא על עמלות שאשלם לבנק הבריטי על העברת כסף אליו או אחזקת כסף בו, אלא על האם אהיה מחוייבת מבחינת החוק הבריטי בתשלם מס הכנסה בריטי).

בנוסף לכך, רציתי לדעת מה יקרה במצב בו הכסף יופקד בחשבון חיסכון בריטי ויגדל בחשבון זה. האם ההכנסה מחשבון זה תחייב תשלום מס הכנסה בארץ או בבריטניה?

איך אני יכולה למצוא תשובה לשאלות אלו?
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2021 11:56
למה את רוצה להעביר כסף לבריטניה? הסיבה עשויה להשפיע על התשובה שתקבלי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2021 13:11
אני מגיש דוחות מס באנגליה בעקבות הכנסה מנדלן.

לא מכיר שום מס על זה שהפקדת כסף בחשבון בנק שם. המיסוי הוא על הכנסות כאלו ואחרות שייצרת באנגליה.

לא יועץ מס. אני צ׳אט בוט עם תודעה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2021 13:55
לשם פיזור סיכונים. אני לא רוצה שכל הכסף יוחזק בחשבון בארץ והייתי מעדיפה להעביר חלק ממנו לחו"ל כדי שישמר שם.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2021 14:27
אם כך: למה בריטניה?

בנוסף: כדאי לקרוא פה בפורום על ברוקר זר, זה כנראה יענה על הצורך שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2021 14:52
כי מצאתי שם בנק שמאפשר לפתוח חשבון ללא אזרחים, ללא כתובת מקומית וללא ביקור בסניף עם סכום מינימלי קטן יחסית.

תודה, אסתכל על אופציה זו.

ומה לגבי שמירת סכום לאורך זמן ב-transferwise לדוגמה? זו אפשרות בטוחה? או שעדיף שלא?
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2021 14:59
אתה חושב שפתיחת חשבון בחו"ל זו לא אפשרות טובה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2021 15:04
זה משתלם להחזיק כסף בחשבון בוקר זר ללא מסחר בשוק?
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2021 15:07
אני לא ממליץ או מייעץ. הנקודה היא שאם המטרה שלך היא פיזור כספי מחוץ לישראל, בנק זר הוא לא בהכרח האפשרות האופטימלית.

למשל, בזמן המשבר ב2008 הבנק של איסלנד הקפיא פקדונות של זרים (רובם בריטים). אני לא חושב שהסיכון הזה משמעותי, אבל כדאי להכיר.

אין עלות בהחזקת חשבון בלי פעולות בחלק מהברוקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 14:09
אם את מתכוונת להמיר את הכסף למטבע אחר, את מוסיפה סיכון שער.