⬅ חזרה לאינדקס

דיווח מס על חשבון משותף לידועים בציבור

🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2021 10:36
אני ובן זוגי ידועים בציבור, לא נשואים אבל כן יש לנו חשבון משותף בבנק

לי יש חשבון בברוקר בחול ואני משלם ומדווח עליו למס הכנסה

עד עכשיו לא קנינו כלום בחשבון המשותף אבל אני חושב לקנות שם כמה מניות בכסף שהצטבר...השאלה איך אני מדווח על זה....בסופו של דבר הבנק יקח את המס שצריך ישירות משם, אבל איך מתחלק הדיווח בחשבון משותף...זה הכל עלי? חצי חצי? פשוט להוסיף אותו לדוח שנה הבא וזהו?
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2021 11:00
זה.

מיש אינם נשואים יכולים להגיש דוחות בנפרד (וזה עדיף ב99.9% מהמקרים)
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2021 11:49
זה מחייב אותו להגיש? כי מן הסתם אם זה דרך הבנק הוא לא צריך להגיש...אני כן כי אני עובד דרך הברוקר בחול
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2021 19:03
למה זה עדיף? ואיזה מקרה למשל יכול ליפול ב 0.1% האחרים?
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2021 21:06
הכנסות פאסיביות שמשויכות לבעל החשבון, ולא לבעל ההכנסה הגבוהה, למשל.

שתי דירות בהשכרה בפטור.

האמת שסתם כתבתי את זה כי אני מכיר את הנפשות הפועלות פה בפורום, וידעתי שישר יקפצו לתקן אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2021 09:43
הסכם להפרדה רכושית מלאה לא מאפשר את זה גם לנשואים? (בדומה לפטורים ממס רכישה/שבח על דירה יחידה לכל אחד)
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2021 09:49
בתנאי שחשבון קיים לפחות שנה לפני הנישואין, כן.

אבל זה לא תקף על הון שנצבר במהלך הנישואין.

אז אם לא השכלת לדבר עם עורך דין לפני החתונה, או לצבור הון נפרד לפני החתונה, לא תוכל.

בידועים בציבור זה לא משנה איפה ומתי נצבר ההון והדירות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2021 11:45
איך אפשר להגיד שהון חדש/ישן שימש לקניה של דבר אחד והון ישן/חדש שימש לקניה של משהו אחר? השקלים הרי תחליפיים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2021 11:50
דירה שהייתה מלפני הנישואים, קל להוכיח.

בקטע של החשבונות, ההמלצה היא לעשות הפרדה הרמטית של חשבונות שהיו פתוחים לפחות שנה לפני הנישואין (כמובן בתנאי שיש בהן הון מהותי).

זה נכון גם מבחינת מיסוי וגם משיקולים של הפרדת ממון.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2021 21:25
מה זה אומר "הרמטית"? או שהחשבון משותף או שהוא על שם אדם אחד, לא? יש משהו באמצע? מה זה הפרדת חשבונות לא הרמטית למשל?
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2021 23:19
כסף שזורם בשני הכיוונים בין החשבונות באופן שוטף.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2021 10:58
לא.

גם אם החשבון רשום על אחד מבני הזוג, ההכנסה ממנו (למעט מקרים חריגים) משוייכת לבעל ההכנסה הגבוהה.

כדי לעמוד בחריג הזה, לא מספיק שהחשבון יהיה על שם אחר אלא שהוא יהיה מלפני הנישואין ושיהיה מופרד.

חשבונות שבהם אי אפשר להוכיח ש:

כלומר חשבונות שכל הזמן יש אליהם הכנסה והוצאה של כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2021 11:23
רונן וחיים כבר ענו, אבל אדגיש. נניח שלבן זוג X יש חשבון מלפני הנישואין.

אם X הכניס משכורת שלו לאותו חשבון אחרי הנישואין, זו כבר הפרדה לא הרמטית, ויכול להיטען לשיתוף חשבון (גם מס הכנסה יכולים לטעון וגם בן/בת הזוג), שכן הכנסות מאחרי הנישואין רואים אותם כהון של היחידה המשפחתית.
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2022 23:23
@FIYaacov ,איך בפועל זה מתבצע?

מצרפים את האישורים הרלבנטיים (לדוג' 867 במקרה של בנק / בית השקעות ישראלי) ומוסיפים לדו"ח השנתי מחצית מכל אחד מהסכומים?

יש עוד אישורים מיוחדים שצריך לצרף במקרה הזה? (אישור בעלות משותפת על החשבון, או משהו בסגנון?)

ומוודא: אם רק לאחד מבני הזוג קיימת חובת הגשת דו"ח שנתי, עצם קיום החשבון המשותף לא יוצר חובה כזו לבן הזוג השני, נכון? (בהנחה כמובן שאין סיבה אחרת כמו הכנסות ללא ניכוי במקור וכו')
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2022 07:35
כן, וצריך לצרף נספח/מכתב בשפה חופשית שמתאר את מה שעשית שמסביר למה יש הבדל בין מה שדווח ל867

אני לא מכיר שחשבון משותף גורר חובת הגשה, אבל הכל יכול להיות, אולי כדאי לפנות בשאילתא במפ"ל