⬅ חזרה לאינדקס

המלצות על מחשב נייד

🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2021 21:27
שלום לכולם,

לצערי המחשב הנוכחי שלי שווק חיים לאחר כמעט 10 שנים של עבודה, אז יש חי צורך להחליף לאפטופ.

אני קצת מתלבט והחלטתי שאין דרך טובה יותר לקבל החלטה מלהתייעץ עם הייטקיסטים.

דרישות למחשב,

לומד הנדסת חשמל, מכך כל התוכנות אשר יהיו.

מתכנת ובונה אתרים ומתכנן ללמוד עוד נושאים בעתיד.

השיקול שלי הוא בין mac לwindows. אני לא פריק של אפל, ליתר דיוק רק לפני שנה קניתי את המוצר הראשון שלהם ואני מרוצה ממנו מאוד. בנוסף יש hype גדול בתעשייה סביב mac למהנדסים ותכנתים ומפחד שאני מפספס משהו.

מצד שני כל החיים אני עובד עם windows, לעולם לא עבדתי עם mac. (התקציב הוא בערך 4-4.5 אלף בתקווה שהמחשב ישרוד שנים קדימה). אשמח לחוות דעת שיעזרו לי להחליט.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2021 21:34
השני גרוש שלי:

אאלט ב4-4.5 אלף אתה מביא מקבוק אייר. זה אחלה, אבל האלטרנטיבה של lenovo באותו סכום ככל הנראה שווה הרבה יותר מבחינת מפרט (מעבד זהה/טוב יותר באיכותו, יותר זיכרון, יותר נפח אחסון וכו).

מבחינת העבודה עצמה - ככל הנראה ללימודים windows יותר נוח. הנחת העבודה של רוב המרצים היא שלתלמידים יש windows.

אם אתה רוצה לגעת קצת בדברים שקשורים לתעשייה ולתכנות ומערכת הפעלה קצת אחרת - תתקין לינוקס ב dual boot (תקרא על זה באינטרנט, לא מסובך). זה חינם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2021 21:35
לא חייב להיות lenovo כמובן, יש רבים וטובים. סתם לי הייתה חוויה טובה איתם.

כמובן לא ממליץ או מייעץ...
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2021 21:47
לדעתי מק זה overrated בטירוף, במיוחד למי שאוהב לעבוד רק עם קיצורי מקלדת ולהתאים את סביבת העבודה לצרכים האישיים שלהם, אבל יש כאלה שאוהבים שאנשים בחולצות פולו שחורות מחליטים מה הכי טוב עבורם.

תבדוק מה יש לך ב-newegg במחירים האלה, הרבה פעמים יש להם קופונים ומבצעים כלשהם אז בכלל אפשר למצוא דילים מעולים, ואם אין אופציה למקלדת עברית, שים בצד קצת כסף לצריבת עברית (או שתזמין מראש מקלדת עברית מספק אחר). אם זה ממש חשוב לך, אני חושב שb&h מוכרים עם מקלדת עברית.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2021 21:53
תוכל לשלוח את המחשב שיש לך?