⬅ חזרה לאינדקס

שכירות בהתלבטות

🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 11:01
אנחנו (זוג + תינוק) מחפשים לעבור דירה באופן מיידי. מצאנו שתי דירות פוטנציאליות, כמעט אותו מחיר שכירות, האיזור זהה. דירה אחת 120 מ"ר ארנונה 700 והשנייה 80-90 מר. והארנונה 400. הבדל של 300 שח בחודש, כמעט חודש שכירות נוסף. אני משוכנע ש120 מטר זה יותר מדי, וגם סכנה לטווח ארוך כי מתרגלים לגודל. מצד שני בדירה הקטנה אמפרז' נמוך. 25A. לעומת 40A.

עצות? איך להתמודד עם צרכנים טיפוסיים שלא מבינים למה אנחנו מעדיפים לשלם רק על מה שאנחנו צריכים ולא "לתת לילד ספייס לזחול"?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 11:33
25 אמפר זה ממש מצחיק. רוב הדירות ב 15 שנים אחרונות הן מינימום 40 A.

מזגן, בוילר + מיקרוגל - הפיוזים קופצים לקאנטים...

תשאל את הדייר הקודם איך הוא הסתדר עם 25A.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 12:21
קשה לענות, החלטה שלך ושל זוגתך.

בגדול 120 מטר יותר 'נוח', אין מה לעשות. הילד יגדל, אולי יהיה עוד ילד ואולי עוד ילד, חדר ילדים גדול זה יתרון, מטבח/סלון גדול גם. ברור ש'מספיק' 80-90. מספיק גם 40.

עלויות חשמל גם עולות לרוב שגודל הדירה עולה. מעברי דירה גם עולים כסף (והרבה, זה ממש לא רק הובלה אף פעם). עם איזה בעל בית תסתדרו יותר טוב, מי מוכן לסגור איתכם חוזה הוגן וארוך טווח, אם יהיו לכם 2-3 ילדים תסתפקו גם בדירה של 80-90? כמה קריטי לכם הכמה מאות שקלים האלה ביחס להכנסות/חסכונות? כמה חשוב לאשה כן ללכת על הדירה הגדולה יותר? יש חצר? אתם אוהבים לארח חברים/חברים של הילדים?

קיצור מלא שיקולים.

אני די בטוח שהיא מבינה למה חשוב לך לחסוך וגם שאתה מבין למה חשובים לה גם דברים אחרים. שוב, זה לא זריקת כסף לפח אלא תשלום בעבור נוחות ואיכות חיים טובה יותר. צריכים לא צריכים רוצים לא רוצים משתלם כלכלי וכו' תחליטו אתם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 14:45
דמי השכירות זהים בין הדירות, ורק הארנונה שונה? האם גובה הארנונה שציינת הוא לחודש או לחודשיים?

25A - אני חושבת שזה מה שיש לי, כי אני גרה בבניין ישן (משנת 1967). אין לי בעיות גדולות מדי. מפעילה מיבש, מזגן, מכונת כביסה, מקרר וכו' - לא את הכל בו זמנית כמובן. לא סוף העולם בכלל. נראה לי שברוב הבניינים הישנים במרכז זה מה יש, ואיכשהו אנחנו שורדים... לא השיקול המרכזי.

בעיניי אישית השיקול המרכזי זה איזו דירה אתם אוהבים. תלוי איך המרחב מחולק, כמה חדרים יש, ארונות או מקום לארונות, מטבח, האם שקט שם, האם נוח (מעלית/מדרגות/חניה), האם יש דוד שמש, כמה הועד בית, איך הבעל בית, איזה ריהוט יש או אין, וכו'. יש כל כך הרבה שיקולים שהם לא רק ה-300 ש"ח האלה. צריך לשקלל הכל. תלוי כמה אתם עומדים ביעדי החיסכון שהצבתם לעצמכם. לא צריך לחסוך בכל דבר ובכל מחיר. צריך להסתכל על התמונה הגדולה של הכנסות מול הוצאות וכו'. וגם עלות מול תועלת - אין טעם לשלם הרבה כסף בשביל מוצר (דירה להשכרה) שלא משמחת אתכם. גם אם זה אומר לשלם קצת יותר על דירה אחרת. בקיצור - יש הרבה פרמטרים.

לשים עליהם פס ולא לתת להם להשפיע עליך בכלל. שיבזבזו את הכסף שלהם, ואתה תנהל את הכספים והחיים שלך.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 14:49
אמממ אני די בטוח שהוא מתכוון לאשתו/זוגתו כך שאני לא יודע עד כמה העצה הזו היא פרקטית.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 15:06
@whybe כן או לא? אני לא הבנתי את זה כך. חשבתי כל מני חברים/משפחה יועצים/רועצים.

כי הוא כתב:

איך להתמודד עם צרכנים טיפוסיים שלא מבינים למה אנחנו מעדיפים לשלם רק על מה שאנחנו צריכים ולא "לתת לילד ספייס לזחול"?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 15:25
יכול להיות שאת צודקת וקפצתי למסקנות שגויות. (או שלא). נחכה לתגובתו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 16:13
אנחנו גרנו בדירה של 2 וצי חדרים סה"כ 50 מ"ר עם שני ילדים עד שהקטנה יצאה מהעריסה, לזוג + 1 ממש לא הייתה לנו בעיה, היה תמיד איפה לזחול אם לא בבית אז בפארק :)

זה הכל שאלה של הרגל והעדפה שלכם

לגבי האפמר הנמוך, אפשר לבקש מבעל הבית להעלות את האמפר או לחלופין אם הוא לא מסכים לבקש מחשמלאי לעשות את זה, תבררו את העלות
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 17:18
לא יכול להוסיף הרבה מעבר לנאמר, התחושה שלי ש25A זה לא ביג דיל (היית משלם כמה מאות שקלים בחודש כדי שתוכל להפעיל קומקום, מכונת כביסה ודוד שמש יחד? אני לא...(-:

אנחנו ארבעה מבוגרים שגרים ב100 מ"ר ויש לנו הרבה מקום. כך שהתחושה שלי שהגודל רק מפריע במקרה שלך (יותר חשמל, יותר ארנונה ויותר לנקות).

אם אתה עדיין מתלבט, היית מכניס עוד פקטורים, חניה או מרחק לתחנות אוטובוס, בעיות של נזילות וכו', לחץ מים במקלחת, בדיקה עם בעל הבית עד כמה הוא משלם כמו שצריך על תיקונים (זה יכול לעשות הבדל גדול).

אם אתה עדיין מתלבט אחרי הכנסת עוד פקטורים הייתי מתקשר לבעלי הבית ומבקש להוריד כמה מאות במחיר, אם אחד מהם יסכים אזי לא תהיה לך התלבטות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 17:22
פשוט עושים ושכולם יקפצו. סליחה, מעולם לא הבנתי למה אנשים שאינם מעורבים יומיומית בחיי צריכים להתערב או להוות שיקול מבחינתי לשלם יותר. אם יש להם בעיה, הם מוזמנים לשלם כל חודש את ההפרש בארנונה.

בעניין החשמל, לא להפעיל את כל המכונות יחדיו, להשתדל להפעיל אחרי עשר בלילה ואז אין בעיה. זה הכל עניין של תכנון שיכול לחסוך לכם 3600 שח בשנה. הנה, כיסיתם את הביטוח של האוטו וחסכתם עוד קצת לעתיד הילד/ה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 18:54
אנחנו זוג + 2, גרים עכשיו בדירת 85 מ' וזה די והותר! עד לפני חצי שנה גרנו ב-60מ' כולנו יחד, ולא היה חסר מקום לזחול.

היום שני השובבים בחדר אחד, יש חדר שהוא סוג של חדר עבודה/משחקים ותאמין לי - חדר מיותר.

גם ככה אנחנו כולנו שורצים בסלון כל הזמן.

זה לא רק חיסכון בארנונה.. זה חיסכון בזמן ניקיון וארגון, חשבונות חשמל כי יש פחות למזג ולחמם.. וגם פחות מקום לאכסן ג'אנק שקונים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 20:42
דווקא להורים שלה :-)
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 20:52
מסכים עם כל מילה... ועדיין רואה את הספינה מתנגשת בקרחון. לא מצליח לבטא את מה שעולה לי בראש. ואתם מצליחים ככ בקלות...
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 21:17
כי אנחנו מנותקים רגשית מהסיטואציה.

לא הבנתי איך ההורים שלה בכלל יודעים אלו דירות עומדות על הפרק? ובכל מקרה, תעדכנו אחרי שחתמתם. תחליטו לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 22:21
הייתי בוחר לפי איכות בעל הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 22:51
הם גרים 50 מטר מאיתנו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2016 23:55
שמתי לב שאתה אוהב לשאול אותנו שאלות שצריכות להסגר בינך ובין זוגתך.

צודקים מה שאומרים כל האנשים לפני: 80 מ"ר זה די והותר, אפשר לחיות עם 25 אמפר, הארנונה משמעותית וחשוב לראות איזה בעל בית יותר נורמאלי.

אבל, עם אבל גדול, הכל תלוי בזוגתך: אם היא לא תהיה מרוצה מהדירה מסיבותיה שלה (וההורים שלה זאת אחלה סיבה), אתה עשוי למצוא את עצמך מחפש שכירות אחרת בקררוב ומשלם בשנית על הובלה או לחלופין, משלם על טיפול זוגי.

אם הגברת זורמת עם הדירה הקטנה ולא תפגין אליך מרמור בגללה, אין שאלה בכלל.

אם לא, זה כבר בינך ובינה ואז מה לנו ולייעץ לך?
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 00:06
אני זוכר בזמנו שקיבלת המלצות חמות להתרחק מההורים, כנראה לא יושם עדיין ;)

שוב, אם ההורים שלה או שלך חונקים עדיף לתפוס מרחק, לדעתי בכל מחיר, אחרת זה יעלה בבריאות.

לא ממליץ או מייעץ חלילה, זו דעתי האישית.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 06:57
אני דווקא התקרבתי להורים שלו, והאמת - שזו איכות חיים.

לילדים.

אני מתרגלת נשימות וספירה עד 10.

אבל לא מתחרטת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 11:36
@whybe מניסיון לא אישי אבל מאד קרוב עדיף להתרחק מהורים מתערבים. תמיד יהיה להם מה להגיד, זה יוצר מתחים מיותרים בין בני זוג שממילא קשה להם עם תינוק, בעיות תקשורת והרבה הרבה נשיכות שפתיים. בשביל מה? בשביל עזרה? עדיף לכם לעבור רחוק, ולהסדיר זמני ביקור ועזרה מוגדרים.

****ממליצה, מייעצת בחום רב****

עריכה: אמנם לא פסיכולוגית אבל לדעתי העלת סוגיית רגשית, לא מיקומית.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2016 17:41
היי חברים ותודה לכולם על התגובות... מחזק אבל בסופו של דבר הוחלט (מחוסר זמן שלי ומלחץ האישה, ובעיקר מזה שלא פתחתי את הפה מספיק, ולא הדגשתי קוים אדומים מספיק) לקחת את הדירה הגדולה (מאוד. מאוד.), ולא התרחקנו מההורים שלה. יחד עם הארנונה אנחנו על עלות חודשית של 4500 שח. אז עכשיו האישה בחל״ת אחרי חופשת הלידה, אני מפרנס יחיד לשלושתנו בשלושת החודשים הקרובים לפחות. ואיכשהו עדיין לא עומד על כך שיהיה לנו תקציב מנוהל ומסודר. והיא שואלת אותי למה אני לא ישן טוב בלילה...
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2016 19:49
תן לזה זמן והדברים יסתדרו.

אני מצאתי את עצמי מפרנסת יחידה לארבעה, שניה אחרי שסיימנו לבנות את הבית (ובמינוס היסטרי) כי המתוק החליט שזה הזמן לצאת ללמוד. התכלבנו במשך שלוש שנים ויצאנו מזה מחוזקים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2016 06:19
אז תענה לה.. בכנות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2016 07:44
היא צודקת.

דירה עם מתח 25 אמפר זה מורכב מבחינת מוצרי החשמל בבית. לחברה היה רדיאטור בו תכננו לחמם את חדר התינוק והוא לא עבד במתח הנמוך. בהנחה שבדירה ישנה שכזו לא הותקנו מזגנים.

מתוך חשיבה על חיסכון גרנו עם 2 ילדים בדירה של 60 מ' ומבחינת מרחב היה דווקא בסדר. אבל אחרי שנתיים בלבד עוברים לדירה אחרת. 4 משתמשים מתוכם 2 שלא יודעים להתאפק הרבה זמן עם אסלה 1, קשה קשה. אז מה יצא מזה? שנתיים גרנו בשכר דירה יותר נמוך בתנאים בסדר ועכשיו עוברים שוב דירה בעלות של 10000 שח והרבה כאב לב עד המעבר בקיץ אנחנו בדירה שפשוט לא מתאימה לנו, לרווק זה סביר למשפחה בלתי נסבל.

ולגבי השינה בלילה. יש לך תינוק בן 3 חודשים, אין סיבה שתישן. התקופה בה ילדים הם כל כך קטנים היא התקופה הכי יקרה (אנחנו משלמים מעל 4000 ש"ח לחודש על גנים, וזה עוד מעט יחסית בגלל גן עירייה). זה ישתפר.

אגב, התנסתם עם חיתולי בד? שקלתם להמשך פרידה מוקדמת מחיתול? חיסכון של 200 ש"ח לחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2016 08:30
אני ב70 מ"ר, היה לי 25A והפקק קפץ כל הזמן, שדרוג ל40 אמפר עלה משהו כמו 2,500 ש"ח ומאז לא קפץ הפקק פעם אחת.

אגב אני+אשתי +1 מתגוררים ב2.5 חדרים ב70 מ"ר, המקום מספיק לנו די והותר והאמן לי שאני מפונק.

80-90 מ"ר זה המון, בשבילי לפחות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 10:35
טוב הרבה זמן לא הייתי פה... תודה לכולם על התגובות.

לקחנו את הדירה הגדולה בסוף ואני בעקרון די מבועס מזה. זה לא שאנחנו נרד לחובות בגלל הדירה אבל זה בהחלט שם מקל בתוכניות החסכון (שלי). פלוס הדירה ענקית ועם הילד וכו אנחנו שוכרים מנקה (נקודה כואבת מבחינתי, לא הכסף הוא המשמעותי דווקא אלא חוסר בהשענות עצמית) פעמיים בחודש (400 שח בחודש). החלפתי 95% מהנורות בבית לנורות לד כי ה-40 וואט שנתלו פה גם לא עשו מספיק אור וגם זה בזבוז אם אפשר להשיג עוצמת אור גבוהה יותר עם 7 וואט בנורת לד, מה גם שקניתי 2 נורות עם הספק של 15 ו-20 שנותנות אחלה אור בסלון. וגם - הסתבר שהתעלמתי מגורם אחד חשוב - אין בדירה דוד שמש. רק בוילר. אז התקנתי טיימר לדוד, חצי נחמה ומאפשר יותר טוב לשלוט במתי הדוד יכבה ולא לשכוח אותו דולק חצי יום. וגם - הילד יתחיל מסגרת בספטמבר בסכום של 2650 שח בחודש. קיצר טובע בהוצאות וחלום החסכון רק הולך ומתרחק. ואין לי עם מי לדבר בחצי השני של הבית...

האישה החליטה שזה זמן טוב אגב לנסוע לחו״ל, אז היא, החמות והילד עכשיו בניכר. מימנו לה כרטיס טיסה ומלון בכמה מאות דולרים, עקרונית מחסכונות לא ממש מסודרים אם כי קיימים.

מצד שני, פלוס של הדירה הגדולה הזו - יש חדר אורחים שאני כרגע משתמש בו כחדר עבודה. ויש לנו עוד חדר קטן ריק שמחובר לחדר ההורים.

השאלה היא - איך לנצל את כל הנדלן הזה כדי להפיק משהו ואולי קצת לכסות את ההוצאות האלה? פתרונות יצירתיים?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 11:00
תשמע, יש לכם ילד קטן. אני מניחה שאם היית רוצה לנקות את הדירה בעצמך אשתך לא היתה מונעת זאת ממך. אם אתה לא יכול (וזה מובן לגמרי כשיש לך ילד קטן) אל תקח את זה קשה. וגם לא את עלות המסגרת. כשיש ילדים קטנים מאד קשה להיות יעיל כלכלית. זו בסך הכל תקופה של כמה שנים שעוברת, ואחריה יהיה הרבה יותר קל, גם יהיה לכם יותר זמן וגם לא תצטרכו להוציא המון כסף על מסגרות.

להשכיר למישהו? אולי אחד החדרים יכול לשמש כקליניקה של מטפל כלשהו? יש הרבה מקצועות שאנשים צריכים רק חדר כמו קוסמטקאית, רפואה אלטרנטיבית, ספר, וכולי. אפשרות אחרת - אולי בחור/ה צעיר/ה שלומדים באזור וצריכים לשכור חדר?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 11:37
אז זהו שכן. ״יש דברים יותר יעילים שאתה יכול לעשות עם הזמן שלך״.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 12:47
זה הולך להשמע אולי מוזר אבל אתה ואישתך אמנם אוהבים אבל אתם שני אנשים נפרדים. אם בא לך לנקות בזמן שלך אז תנקה...לא תמיד צריך לרצות את הצד השני.

אם תפתח עוסק מורשה ותעבוד מהבית אז חלק מהארנונה תירשם כהוצאה מוכרת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 12:57
וגם חלק יחסי משכ"ד עבור חדר/משרד בדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2016 09:44
לאילו דברים היא מתכוונת? (אולי היא צודקת?)
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2016 10:57
אם אתם גרים במקום מרכזי ויש לכם חדר ריק תנסה אולי airbnb
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2016 14:06
Airbnb עם ילד בבית? נשמע לי כמו רעיון גרוע.

אם לי היה מקום ומספיק זמן פנוי, הייתי משקיע בהקמת סדנה כלשהי (פיסול, ציור, ייצור תכשיטים, שיפוץ ענתיקות) ומנסה את מזלי במכירה בחנות ווירטואלית כלשהי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2016 15:51
מקום יש, זמן לא כל כך (תינוק חדש וזה) :-)
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2016 15:56
לישון בדרך כלל. או להיות איתה. שני דברים מאוד חשובים אבל אני תמיד נקרע בין זה שיש כל כך הרבה דברים לעשות לבין לשכב במיטה ולא לעשות דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2016 12:30
כאן אני חייבת לחזור על מה שאמרתי קודם:

קשה לכם מאד עכשיו, זו תקופה קשה אובייקטיבית וגם ההסתגלות למצב החדש לא קלה. דברים ישתפרו עם הזמן, גם אם לא בדיוק עכשיו תצליח לנקות את הבית בעצמך ולוותר על העוזרת.