⬅ חזרה לאינדקס

כיצד הייתם מנצלים את קיפאון הייצור שנוצר עקב הקורונה

🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2021 16:04
אשמח לשמוע את דעתכם לגבי איך הייתם מנצלים את המצב הקיים בחוסר היצע בשבבים למכוניות, זמני השינוע של הסחורות וכיו"ב. בנוסף שמעתי גם בפודקאסט מנועי הכסף נתון מעניין על כך שבמידה ומחיר התירס עולה, מי שהכי יושפע מהמצב הזה אלו בעיקר שווקים מתפתחים בצורה של אינפלציה והעלאת ריבית. איך הייתם מנצלים מצב כזה? מה הייתם משנים בהרכב התיק?
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2021 16:25
לא מנהלים תיק ע"פ טרנדים. התיק שלך לא אמור להשתנות לפי מצב השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2021 16:26
הייתי קונה פחות מהדברים שמחירם עלה, או דוחה קניות לא דחופות.

לגבי תיק ההשקעות, אני לא נוגע. המשבר הזה נשמע לי זמני מטבעו (הפקק בים לא הולך להימשך לנצח) והוא גם לא סודי בשום צורה שהשוק לא מתמחר כבר. אז זה לא שאי אפשר לנצל אותו, אבל צריך גם לדעת יותר טוב מהשוק וגם לתזמן את הידיעה הזו שלך. לא יודע איך עושים את זה, ויש לי תחושה שמי שטוען שהוא יודע איך לעשות את זה הוא גם מצוין בהגרלות ווינר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2021 16:39
מקדים, אם כבר. דחיה בתקופה של עליית מחירים פירושה לחכות שהמחיר יעלה... זה לא (סביר) שפתאום תבוא דיפלציה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2021 11:59
אתה מסתכל במראה האחורית, היינו בסביבה של עליות מחירים. אני לא יודע מה תהיה האינפלציה מעתה והלאה. אפשר להניח שהיא תחזור בגדול, אבל לדעתי חלק משמעותי ממנה קשור לשרשראות אספקה שנפגעו, וברגע שהן ישתקמו (לא רואה סיבה שלא) עלויות הייצור והשילוח יכולות לרדת מאוד.

זה כמובן מאוד תלוי במוצר הספציפי שאתה רוצה לקנות, עם דירה בישראל כנראה שלא הייתי מחכה שהמחיר ירד...
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2021 12:58
אני חושב שזה פודקאסט בינוני מאוד שלא מביא שום מידע שאי אפשר למצוא בתקשורת המיינסטרים הכלכלית. לכן, לא הייתי עושה שום החלטות השקעות על סמך התמונה שהם מתארים - שלפי דעתי מלאה בהרבה חצאי-אמיתות ועיוורון מוחלט לגבי טרנדים אמיתיים שבאמת צריך לשנות דברים בתיק בשבילם.

זה לא שאין לי דעות במה להשקיע כיום - להיפך, אני רק רואה מלא הזדמנויות. פשוט בכל מה שרשמת אין לי שום מידע מועיל שהייתי מבסס עליו החלטה.