⬅ חזרה לאינדקס

בשבח המקסימאליזם

🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2016 20:00
סולידים רבים מתגאים במינימאליזם בכל הקשור לחפצים, ויש בכך הרבה היגיון. מצד שני, לא מעט מהם מחזיקים במזווה מצוייד. משום שקטניות הן גם חפצים, ברור שישנם חפצים שכדאי לאגור וישנם חפצים שלא. אני מצאתי שמשפחות מסויימות של חפצים משתלם לי לאגור, ואילו אחרים משתלם שלא, ופה אנסה לכתוב מה השיקולים.

מקום

פינוי מקום בבית מג'אנק מיותר הוא דבר מבורך, אם הג'אנק גלוי לעין אזי הוא מסיח את הדעת, הג'אנק עלול לתפוס נדלן שמשמש למחייה או במקרים קיצוניים להשפיע על גודל הדירה שנקנה או נשכור מלכתחילה. כמו כן, זה עולה עוד כמה שקלים וכאב ראש להעביר חפצים בעת מעבר דירה.

על כן, על חפצים שאנחנו בוחרים לאגור לתפוס מעט מקום ביחס למקום הפנוי שיש לנו בבית. עדיף גם שלא יהיו כבדים במיוחד.

מחיר והתנהגות צרכנית

אם רוב החפצים שמגיעים לחזקתנו נקנו על ידינו או על ידי אנשי שלומינו, אזי ברור שלא כדאי לאגור אותם. אגירה של חפצים קנויים שקולה להפיכת כסף לזבל. כדאי גם לספר לאנשי שלומינו שאנחנו מינימאליסטים, ולכן לא כדאי להם לבזבז כסף בכדי לקנות לנו חפצים שאין לנו בהם שימוש. עדיף שיזמינו אותנו לבירה או לחדר-בריחה במקום.

על כן, נבחר לאגור חפצים שהגיעו אלינו ללא עלות כספית, דוגמאות בהמשך.

שימוש

אפילו אם החפצים הגיעו אלינו חינם אין כסף, ואפילו אם הם תופסים מעט מקום ביחס למקום הפנוי שלנו, עדיין אין טעם שיהיו קיימים אם אנחנו לא מסוגלים לדמיין שיום אחד יהיה להם שימוש. באופן מצחיק, דווקא ספרים הם החפץ הכי פחות שימושי שיש לי. את רובם לא אקרא פעם שנייה, ואם ממש ארצה, לוקח שלושים שניות להוריד אותם לקינדל. באופן כללי, חפצים שמחזיקים אינפורמציה (תקליטים, דיסקים, ספרים) הם לטעמי המיותרים ביותר. אני גם לא מאמין באגירת חפצי נוי.

אם כך, אילו חפצים אני אוגר? בראש ובראשונה בגדים, אפשר להשאיר בארון את המעט שלובשים ביומיום (אני בד"כ הולך לעבודה עם פיג'אמה) ולדחוס את השאר קטן קטן. אין סיבה שלא לשמור בגדים לתקופות שמנות יותר ורזות יותר, וכו'. בגדים הם מוצר מתכלה, ורובם לא מחזיקים אצלי יותר משנה-שנתיים (למרות תפירה והטלאה). אני מצאתי שהדרך הכי טובה לקבל בגדים טובים בחינם הינה פשוט לספר לחברים שלכם, ברגע שהשמועה שניתן לתת לכם בגדים תעבור למספיק אנשים, הם ישמחו על ההזדמנות (יש אנשים שכל הזמן קונים וזורקים).

כבלים ומטענים - זה כבר קצת שיגעון אני מודה, אבל אני מאוד מאוד אוהב כבלים, כמעט לכל בן נשפחה שלכם (במיוחד למבוגרים) יש מאות מטענים, כבלים ושאר מוצרי אלקטרוניקה ישנים בבית. מניסיוני הם לא רוצים לזרוק כי לא יודעים למה זה מיועד, וישמחו לתת לכם. למה כבלים זה טוב? קשה לי להסביר באופן רציונלי, אבל מדי פעם פשוט חסר לך את הכבל המתאים (במיוחד מתאם מאוזניות לשתי בננות). מטענים זה באמת לא שימושי ביום יום, אבל למי שאוהב אלקטרוניקה זה פרייסלס, אפשר לחתוך להם את הקצה ומתקבל ספק כוח קומפקטי. חלקי מחשב ישנים גם שימושיים באופן מפתיתע, במיוחד ספק הכוח שלו. וצמיד יש חבר עם פי-סי שישמח להארדיסק והזכרונות.

מה עוד? יש לנו שק תחפושות שהולך וגדל, הבגדים המופרעים ביותר הולכים לשם גם, יחד עם כל מיני פיצ'יפקעס.

כלי מטבח - זה עניין עדין, כי חלקם מתכלים וחלקם לא, חלקם תופסים מקום רב וחלקם לא. סירים ומחבתות מתכלים עם הזמן, אז אם קיבלתם במתנה כמה, שווה לשמור בבוידעם. סכום לא מתכלה לעולם, ולכן אני לא רואה טעם בלשמור אותו (נוסף על כך, עודף סכום גורם לכיור של דירת שותפים להתמלא, בעוד מחסור בסכום גורם לאנשים לשטוף כלים :) . כוסות וצלחות נשברות מדי פעם, אז אין סיבה שלא לאגור אותן. השאלה המרכזית היא אם לשמור איזה בלנדר ישן וכבד שאתם לא משתמשים בו אף פעם, אבל אולי יום אחד כשתכינו מרנג...).

מה עוד? מצעים - מתכלים, שווה לשמור.

בקיצור, אני מאמין שגישה קהילתית והלך רוח של קבלה מביא אליך חפצים שונים ללא עלות, בהנחה שאין בעיית מקום, הראתי מספר שיקולים של אילו מהם כדאי לאגור ואילו לא. על כן, אני כופר בגישה המשקיעה המינימאליסטית הקלאסית.

סיניסטר
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2016 20:20
דוקא כן: נשבר, מתעקם, וגם לפעמים נופל בטעות לפח בלי ששמים לב או הולך לאיבוד בפיקניק.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2016 20:37
עברתי לברזל יצוק. ניתן להוריש לנכדים וגם אז הם יראו כמו חדשים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2016 20:39
המנטרה המינימליסטית שלי היא לחיות כמו שסבתא וסבא חיו, רק עם איפון.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2016 00:38
אנחנו בגדול קונים כמה שפחות, אבל אוגרים כמה שיותר. מצד אחד לא נעבור לדירה יותר גדולה כי חסר מקום לג'אנק, מצד שני אם יש מקום בבית לא ניפטר מדברים רק בשם איזה אידיאל לשמור על בית ריק / לשבור שיא גינס בכמה מעט חפצים יש לנו.

המנטרה שלי היא שלזרוק תמיד אפשר, אבל לקנות חדש כשצריך זה חתיכת כאב ראש :roll:
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2016 01:31
אחלה, רק לא מתחבר לעניין הספרים. יש לי אלפי ספרים. אשמח אם יהיו לי עשרות אלפי ספרים. ספרייה עשירה (בהנחה שקוראים את הספרים, או לפחות את רובם) היא ערך עבורי. היא חינוך טוב לילדים. היא מקור לידע ולהנאה. תגידו מה שתרצו, אבל האינטרנט לא מכיל אלא שבריר מהידע האנושי. רוב הספרים לא זמינים כלל בגרסה אלקטרונית. ולקרוא ספר אלקטרוני זו לא אותה החוויה כמו ספר אמיתי. פיסי. עם תחושת מגע. וריח של נייר. ובתור מינימליסטי אני אוהב חוויות. כולל חוויית קריאה. וחוץ מזה, אין דרך יפה יותר לקשט את הבית ממדפי ספרים. וצמחים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2016 01:37
אתה עובד כנסיין במכון לחקר השינה ? ;)
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2016 06:23
לא מבינה את עניין הנוחות בספר פיזי, הרבה יותר כבד מקינדל וקשה לקרוא בשכיבה על הצד לעומת קינדל.

והאבק..

אני פשוט לא מוצאת גירסה חינם בעברית אז משאירה אותם.

אבל תמיד יש לי כבוד רב לתולעי ספרים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2016 08:03
הוא דוקטורנט (כפי שכתב כמה פעמים בפורום), לכן ניתן לומר שהוא עובד במעבדה בניסוי על חוסר שינה. הנמנמת רק זורה מלח.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2016 17:54
אנחנו משפחה של זוג+1 ובקרוב מאוד נהיה +2 וחיים בדירה בגודל 70 מר'. חדר הילדים הוא קטן במיוחד (הסלון וחדר ההורים מרווחים). כתוצאה מכך אני מבלה חלק גדול מזמני הפנוי במחשבות את מה עוד אני יכולה להוציא מהבית (סובלים קשות מחוסר במקום). נדיר שאני קונה חפצים (צעצועים, בגדים), את הכל אני מקבלת במתנה מהסבתות או מבני הדודים יד שניה. לעצמי לא קניתי בגד לדעתי שנתיים חוץ ממעיל חדש שבאמת הייתי צריכה. ועם זאת.... הבית מתמלא בחפצים בכל פעם מחדש. אז דבר ראשון - איזה כייף להוציא פה קיטור!!! הנושא הזה מעסיק אותי המון. שנית, קראתי לאחרונה את הספר "סוד הקסם היפני" ובתור חולת סדר נהניתי ממנו מאוד. בגדול ההמלצה של הכותבת היא להוציא מהבית כל חפץ שלא מביא לדרי הבית אושר, לעשות זאת פעם אחת באבחת סכין ולחיות בבית מסודר לנצח :) (חלום!). דרך אגב, אשמח לשמוע דעות ממי שגר בחו"ל האם נכונה ה"שמועה" שאנחנו בישראל חולי צעצועים הרבה יותר ממדינות אירופאיות למשל. אצלי בבית הצעצועים השתלטו גם על הסלון וזה לאחר שאני חד משמעית מבקשת שלא יקנו לנו ואני מוסרת הלאה בכל כמה חודשים.

*** מוסרת בגדים שלי על בסיס חודשי ולא קונה כמעט

*** מסרתי בלב כבד כמעט את כל הספרים שלי ונשארתי עם מדף אחד

*** מוסרת צעצועים, בגדי וספר ילדים כל הזמן

*** המשפחה חושבת בגדול שאני משוגעת ושאנחנו צריכים לעבור לדירה יותר גדולה.... בינתיים אני באמת משתגעת ומחפשת פתרונות יצירתיים שלא יכללו מעבר דירה... רעיונות?

אודה לעצות נוספות איך לסדר את הבית??? הצילו ;)
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2016 20:36
זאת נראית לי נקודת המפתח.

אנשים שלומדים לאט לאט להפסיק לצרוך, מתחילים בלא לקנות אבל מקבלים בשמחה את כל מה שהאחרים לא צריכים. בשלב הבא, מבקשים מהקרובים לא להביא שום חפץ. אפשר להביא יין, עוגה, פירות, שוקולד- כל מה שמתכלה. בשלב אחרי זה מתחילים לבדוק בפינצטה מה באמת חסר (בדרך כלל כלום) ואז להביא אותו הביתה ולא משנה אם זה יד1, יד2 או מתנה.

אני ממש לא יכולה לספר בשבח המקסימאליזם. מיום ליום אני מרגישה, גם פיזית וגם נפשית, את עול החפצים בבית. אם היה לי אומץ, הייתי יוצאת מהבית בלי כלום ומתחילה מחדש בבית ריק עם מינימום שבמינימום.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2016 21:14
הלוואי וזה היה עובד ככה :>
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2016 21:55
אנחנו עברנו דירה לדירה קטנה משמעותית.

מסרנו 40 אחוז מהחפצים בבית (לפי כמות הארגזים במעבר הדירה האחרון)

השארנו רק מה שהיה בשימוש בשנה האחרונה.

זו הרגשה נפלאה.

הודענו למשפחה שאנחנו מקבלים רק מתנות אכילות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2016 22:36
+1

+10000

אני חולם על בית קטן עם ספריה גדולה הכוללת בתוכה ספרים נדירים (מין ספריה בסגנון אנגלי עם שולחן עץ כבד), וחממה בגינה שבה אני אוכל לעבוד על גידול ורדים, שושן צחור, ושאר גידולי המזון שלי.....אחחח חלומות בהקיץ :$
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2016 23:15
אני מקבלת רק דברים לילדים.... בדרך כלל 50%-80% אני מעבירה לתרומה ואת היתר שומרת. אבל אלו דברים שבאמת משתמשים בהם....

לעצמי או לבית מעולם לא קיבלתי משהו יד שניה, אם צריך או שאני רוצה משהו אקנה אותו בכייף, אבל כמו שציינתי אני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה זה קרה.... :-) (***הערה - אני מדברת בלשון יחיד אבל בעלי פחות או יותר באותו ראש כמוני, אולי קונה טיפה יותר אבל לא בהיסטריה)
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2016 01:14
אין כמו לעבור דירה, כל מעבר אנחנו מנקים כמעט חצי מהדברים שלנו, אם זה במסירה או במכירה ביד 2. התנסנו גם בלעבור לארץ אחרת עם 4 מזוודות גדולות ושש קופסאות של 20 ק"ג שנשלחו בדואר ימי, מדהים כמה ג'אנק אנחנו אוגרים בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2016 22:34
במהלך השנים (ויש הרבה כאלה מאחורי) השתמשתי בחפצים ששכבו אפילו כמה שנים בלי לראות אור יום. אז לא משוכנע לגבי הכלל ההוא שזורקים כל מה שיש עליו קצת אבק, או כל מה שלא משתמשים בו חמישה ימים רצופים. במיוחד זה נכון לגבי כלי מטבח, כלי עבודה, ובגדים שאני אוגר כאילו יש לי חנות יד שנייה. אחרי שנים של קפה, פתאום מתחשק לחלוט תה בקנקן המיוחד. איזה כיף שלא זרקנו אותו! כיוון שיש לי גינה ומחסן אני אוגר דברים שאחרים זורקים ברחוב. תמיד טוב שיש איזה קרש או חבל לכל מני פרוייקטים. מדברים כאלה בניתי מדפים וכל מני מיתקני עציצים. למעשה מצאתי ברחוב אוצרות אמיתיים: כולל תמונות וכלי מטבח יוקרתיים שאנחנו משתמשים בהם. תיקנתי מאוורר שמישהו זרק. שולחן לגינה. עשרות דברים.

הבעיה באגרנות היא בעיני פסיכולוגית יותר מאשר עניינית. כשיש לנו הרבה דברים המוח עסוק בלזכור אותם. זה כמו הסנאים שמחביאים אגוזים לפני החורף. משהו במוח שלי יודע שיש צנצנת טרפנטין על המדף, ושיש קוביות עץ מתחת לשולחן וכו'. בסופו של דבר זה יוצר עומס על המערכת. כשזה יוצא מפרופורציות זה כמו מחלה. יש לך המון דברים, אבל אתה כבר לא יכול לזכור איפה הם או מה לעשות איתם. אז מהבחינה הזו הייתי רוצה פעם לחיות בלי חפצים, בלי הסטוריה, קל וחופשי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 08:54
לזה הפתרון בעיני הוא לא לזרוק חפצים אלא לארגן אותם. אם אתה יודע שבמדף העליון יש ציוד לנגרות ובמדף האמצעי יש צעצועים ישנים של הילדים, זה מספיק כדי למצוא מה שאתה רוצה אם אתה צריך.

גם אני לא מזדהה במיוחד עם השמחה בלזרוק חפצים. גם אני עברתי מדינה פעמיים, ונאלצתי לצמצם בהמון את כמות הציוד. התוצאה היתה שחלק מהדברים היינו צריכים להשיג מחדש, וחלק סתם היו חסרים לנו. יש הרבה חפצים שכביכול לא נחוצים כי משתמשים בהם מעט מאד, אבל כשצריך אז זה מעצבן שאין. למשל, ציוד קמפינג, או ציוד חורף רציני שלא צריך בישראל. מי שלא מטייל המון משתמש בדברים האלו מעט, אבל כשכן צריך - לא רצוי לקנות ציוד כזה כל פעם שיוצאים לטיול, וגם לא לוותר על הטיול כי זרקתי את מה שהיה לי. להשיג מחברים - עובד לפעמים, אבל קשה כשמדובר בציוד למשפחה שלמה. מה גם שאני לא רוצה להיות אחראית על להרוס ציוד שלקחתי בהשאלה (קרה לי פעם - לא נעים, ונאלצתי לקנות להם חדש. כבר היה עדיף לקנות לעצמי חדש מראש).
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 12:02
אם מישהו מעוניין להיפטר מספרים ומוכן לתרום אותם, קבוצה שאני חבר בה מקימים ספריה פתוחה ברמת גן ונשמח לקבל ספרים.

בספריה פתוחה הכוונה שכל אחד יכול לבוא ולקחת ספרים, בלי מעקב, על בסיס אמון. רוב הספרים נוטים לחזור, אבל תמיד יש פה ושם ספר שלא חוזר - אז צריך שתמיד יהיה מלאי. :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 13:26
טוב, זה כבר מתבקש :מה לגבי ארגון שוק קח-תן לסולידיים?

ו @אורי אין כמו הצליל של פתיחת ספר חדש או ריח של ספר. אני גם תמיד נמשכת לחנויות ספרים ויכולה לבלות בהן שעות. סולדת מכל הקינדלים למיניהם.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 18:44
יש לי כמה קילוגרמים שאני מחפש להעביר. תן פרטים ותקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 19:50
עשיתי את זה כמה פעמים בחיי.. איכשהו חפצים תמיד מוצאים אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2016 05:01
אני היסטוריון. אוהב ריחות של ספרים ישנים. יש לי כמה מהמאה ה-19 ואני יכול להסניף אותם שעות...